► ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ: «Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ!»

► ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ 27 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ!

► ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ!

► ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ!

DSC04311

Μαθητικό πανό από το Λύκειο Δάσους Χαϊδαρίου στη σημερινή μεσημεριάτικη πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Παρά τους εκφοβισμούς από τα ΜΜΕ και την κινητοποίηση χιλιάδων αστυνομικών και ΜΑΤ προκλητικά τοποθετημένων στο κέντρο της Αθήνας, περίπου 1.000 μαθητές, φοιτητές και αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών συμμετείχαν στην πορεία αντίστασης και μνήμης Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τα Προπύλαια στη Βουλή σήμερα Πέμπτη μεσημέρι.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και κρατική τρομοκρατία και καταστολή, για δωρεάν δημόσια παιδεία, κ.α.

DSC04310

Το πανό των φοιτητών Πολυτεχνείου στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά στην εμπροσθοφυλακή της πορείας και συνέλαβαν διαδηλωτές.

Τα μπλοκ των μαθητών και φοιτητών κράτησαν τις θέσεις τους. Μετά 15 λεπτά τα ΜΑΤ υποχώρησαν και η πορεία συνεχίστηκε. Διμοιρίες των ΜΑΤ τοποθετήθηκαν μπρος και πίσω από την πορεία.

DSC04313

Το πανό των μαθητών του Καλλιτεχνικού Λυκείου Γέρακα στη σημερινή πορεία. Η κυβέρνηση Τσίπρα με περικοπές προσπάθησε να υποβαθμίσει τα δημόσια καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία, αλλά υποχώρησε από την αντίσταση μαθητών/τριών, γονέων και εκπαιδευτικών. Φωτό Ε.Α.

Αριστερά κόμματα και αναρχικές συλλογικότητες πραγματοποίησαν πορεία στην Αθήνα την Πέμπτη βράδυ. Συγκέντρωση μνήμης πραγματοποιήθηκε και στο σημείο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Την Πέμπτη βράδυ οι διμοιρίες ΜΑΤ άρχισαν επιχειρήσεις με αύρες (κανόνια νερού) ενάντια στα οδοφράγματα που είχαν στηθεί στα Εξάρχεια. Η αστυνομία έκανε δεκάδες προσαγωγές.

MARIOS 3

Από τις επιχειρήσεις των ΜΑΤ με την αύρα (κανόνι νεού) ενάντια σε διαδηλωτές την Πέμπτη βράδυ στα Εξάρχεια. Η αστυνομία ανακοίνωσε πάνω από 100 προσαγωγές διαδηλωτών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έχουν συλληφτεί περίπου 50 άτομα. Φωτό Μάριος Λώλος.

gallia-mathites-police

Την Πέμπτη στην πόλη Μαντ-λα-Ζολί (50 χιλ. βοριοδυτικά του Παρισιού) η γαλική αστυνομία συνέλαβε 156 μαθητές έξω από το σχολείο τους καθώς διαμαρτύρονταν ενάντια στις μεταρρυθμίσεις του Προέδρου Μακρόν. Τα γαλικά ΜΑΤ ανάγκασαν μαθητές και μαθήτριες να γονατίσουν με τα χέρια στο κεφάλι. Φωτό από news buzzer.com

Παρακάτω το κείμενο τής προκήρυξης τής ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, υποστηριχτών της Δεθνούς Επιτροπής της 4ης Διεθνούς, που μοιράστηκε στην πορεία.

«10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΖΗΤΩ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

ΚΑΤΩ Η ΕΕ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ & Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ! 

Το βράδυ της 6 Δεκέμβρη 2008 ο ειδικός φρουρός της Ελληνικής Αστυνομίας Κορκονέας δολοφόνησε τον 15χρονο μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο. Την επόμενη μέρα ξέσπασε εξέγερση της νεολαίας με μαζικές διαδηλώσεις καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημίων, μπλοκαρίσματα σε αστυνομικά τμήματα και τράπεζες. Οι συγκρούσεις νεολαίας με τα ΜΑΤ κράτησαν για μήνες στην Αθήνα και σ’ όλες τις πόλεις τής Ελλάδας. Σ’ όλη τη διάρκεια του 2008 η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε εξαπολύσει τη βία των ΜΑΤ ενάντια στους φοιτητές και τη νεολαία. Το Σεπτέμβρη 2008 ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση. Η Εξέγερση του 2008 αποδείχτηκε η πρώτη φάση των τεράστιων διαδηλώσεων ενάντια στα μνημόνια λιτότητας των ΕΕ – ΔΝΤ που έχουν εξαπλωθεί σ’ όλη την Ευρώπη. Στη Γαλία η εξέγερση των εργαζομένων και της νεολαίας πέτυχε μεγάλη νίκη ενάντια στον Μακρόν.

DSC04309

Πανό από τη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Ο παγκόσμιος καπιταλισμός καταρρέει στη λιτότητα, σε πολέμους και στη διάλυση της ΕΕ. Για να επιβιώσουν οι τράπεζες οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις έχουν εξαπολύσει βίαια αντεπανάσταση μαζικής φτώχειας και ανεργίας, ρατσισμού και φασισμού ενάντια στην εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αγρότες και μικροεπαγγελματίες. Η κυβέρνηση Τσίπρα υπόγραψε μνημόνια “ενισχυμένης επιτήρησης” μέχρι το 2060 για να πληρωθεί το δημόσιο χρέος που δημιούργησε η ολιγαρχία στην Ελλάδα. Επιβάλει τεράστιες περικοπές στη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, παιδείας και πρόνοιας, ξεπουλά το δημόσιο πλούτο και αρπάζει σπίτια και μαγαζιά με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Το μέλλον της νεολαίας στον καπιταλισμό είναι ανεργία και μισθοί πείνας, καταπίεση και πόλεμοι. Η αντίσταση στη βάρβατη μνημονιακή λιτότητα πρέπει να εξελιχτεί σ’ ένα επαναστατικό κίνημα ανατροπής του καπιταλισμού και εγκαθίδρυσης εργατικής εξουσίας. Σ’ αυτό το ιστορικό καθήκον καλείται η νεολαία να αναλάβει το πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η μνημονιακή κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ δεν πρόκειται να φύγει με 24ωρες απεργίες. Απαιτείται όλη η δύναμη της εργατικής τάξης και νεολαίας σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα που θα συντρίψει και τον Μητσοτάκη και τους ρατσιστές-φασίστες με Εργατική Πολιτοφυλακή. Για τη διάλυση των ΜΑΤ, για έξοδο από ΕΕ – ΝΑΤΟ, για εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, για διαγραφή του δημόσιου χρέους και των χρεών των εργατικών οικογενειών.»

 ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΑΠΟ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s