► “ΚΑΤΩ Ο ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ!” – ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Λιμενεργάτες, ναυτικοί και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συμμετείχαν 100% στη σημερινή (Τετάρτη) 24ωρη γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

DSC04279

“ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ” – Το πανό του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στη σημερινή απεργιακή πορεία από το Πολυτεχνείο στη Βουλή. Φωτό Ε. Α.

Στην Αθήνα πάνω από 1.000 εργαζόμενοι και φοιτητές συμμετείχαν στην ανεξάρτητη απεργιακή πορεία εργατικών σωματείων από το Πολυτεχνείο στη Βουλή και από εκεί στα Προπύλαια. Από τα πιο δημοφιλή συνθήματα ήταν “Κάτω ο υποταγμένος συνδικαλισμός” και “Τρομοκρατία είναι να ψάχνεις για δουλειά”, καθώς και άλλα συνθήματα για συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις μισθών.

Στην κορυφή της πορείας ήταν το πανό του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Ψηφιακών Μέσων Αττικής που ανάφερε “Αυξήσεις στου Μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνες με τις ανάγκες μας”.

Το πανό της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων ανάφερε, “Κάτω η Φιλοεργοδοτική «Κοινωνική Συμμαχία», Συνδικάτα και Απεργίες στα Χέρια των Εργαζομένων”.

DSC04278

Το πανό της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων στη σημερινή απεργιακή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Τα πανό των φοιτητών απαιτούσαν την ανατροπή της κυβέρνησης και έξοδο από ΕΕ.

DSC04284

Ένα από τα φοιτητικά πανό στη σημερινή απεργιακή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Στην πορεία πήραν μέρος με τα πανό τους: Σωματείο Εργαζομένων ΝΟΚΙΑ, Ταξικό Μέτωπο Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Συλλόγος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, Σωματείο Σερβιτόρων, Σύλλογος Επιμελητών-Μεταφραστών-Διορθωτών, Πανελλήνιο Σωματείο Ιατροτεχνικών Επαγγελμάτων, Σωματείο Εργαζομένων ΟΠΑΠ, Εργατική Συσπείρωση σε Επισιτισμό + Τουρισμό, Αγωνιστική Συνεργασία στην ΟΤΟΕ, Φ. Σ. ΗΜΜΥ και Ναυπηγών, Φ. Σ. Μεταλλειολόγων και Χημικών Μηχανικών, Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, Συνέλευση Αναρχικών, ΕΕΚ, κ.α.

Ξεχωριστές πορείες από την Πατησίων στη Βουλή πραγματοποίησαν το ΜΕΤΑ, η Λαϊκή Αντίσταση, η ΟΚΔΕ κ.α. Η ξεχωριστή πορεία του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ ξεκίνησε από την Ομόνοια.

Η γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ πραγματοποίησε μικρή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.

DSC04281

Από τη σημερινή απεργιακή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Παρακάτω το κείμενο τής προκήρυξης τής ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, υποστηριχτών της Δεθνούς Επιτροπής της 4ης Διεθνούς, που μοιράστηκε στην απεργιακή πορεία στο Πολυτεχνείο.

«► ΕΞΩ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ!

► ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ!

Οι 24ωρες απεργίες διαμαρτυρίας της αντιδραστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ. δεν μπορούν να κινητοποιήσουν μαζικά την εργατική τάξη. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι τέτοιες απεργίες είναι τουφεκιές στον αέρα χωρίς προοπτική, χωρίς αποτελέσματα.

Η ηγεσία τής ΓΣΕΕ – που κάλεσε σε «συμπόρευση» με την «Κοινωνική Συμμαχία», δηλαδή τ’ αφεντικά! – αναγκάστηκε να καλέσει τη Γενική Απεργία για να μην αναπτυχτεί ένα ανεξάρτητο εργατικό κίνημα ανατροπής των μνημονίων και της ίδιας.

DSC04276

Από τη σημερινή απεργιακή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Η πάλη τής εργατικής τάξης ενάντια στη μαζική φτώχεια και ανεργία μπορεί να νικήσει με πρόγραμμα εκδίωξης της γραφειοκρατίας από τη ΓΣΕΕ στον αγώνα για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ανατροπής των μνημονίων, της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, του Μητσοτάκη και των φασιστών.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού οδηγεί σε κατάρρευση τις χρεοκοπημένες ευρωπαϊκές τράπεζες, το Ευρό και την ΕΕ. Αυτή η κρίση βάζει τους εργαζομένους και τη νεολαία στον επαναστατικό δρόμο της μαζικής αντίστασης που απαιτεί τη δημιουργία μιας επαναστατικής ηγεσίας ανατροπής της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και του καπιταλισμού, ένα καθήκον που καλείται να αναλάβει η νέα γενιά αγωνιστών.

fullsizeoutput_4ac6

Από τη σημερινή απεργιακή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Οι ηγεσίες των αριστερών κομμάτων στο εργατικό κίνημα με την αβάσιμη πεσιμιστική δικαιολογία ότι η εργατική τάξη έχει ηττηθεί και δεν έχει πρόθεση αγώνα ανατροπής, αρνούνται την άμεση πάλη για οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας και θεωρούν τις 24ωρες απεργίες βήμα «ανασυγκρότησης» τού κινήματος. Αυτή η «ανασυγκρότηση» δεν είναι πάρα μια ρεφορμιστική στάση που φράζει το δρόμο στην ανάπτυξη του επαναστατικού μαζικού κινήματος και μιας επαναστατικής εργατικής και συνδικαλιστικής ηγεσίας.

Οι αγωνιστές καλούνται να παλέψουν για την πραγματοποίηση μιας Πανελλαδικής Εργατικής Συνέλευσης αντιπροσώπων εργατικών σωματείων, νεολαίας, αγροτών και μικροεπαγγελματιών, για το συντονισμό και την οργάνωση της πάλης συντριβής των μνημονίων ανεξάρτητα και σε σύγκρουση με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Η εργατική τάξη και νεολαία πρέπει να κινητοποιηθούν μαζικά με Απεργιακές Επιτροπές και Λαϊκές Συνελεύσεις με πρόγραμμα την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή των μνημονίων λιτότητας με την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα, για μια εργατική κυβέρνηση εξόδου από ΕΕ και ΝΑΤΟ. – Αθήνα 26/11/2018» –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s