► ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ! – ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ, ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

► ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ!

DSC04190

Από τη Διακλαδική απεργία της 1 Νοέμβρη. Φωτό Ε.Α.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία με απεργιακές επιτροπές πρέπει να οργανώσουν τη μαζική δυναμική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία τής 28 Νοέμβρη, με κάθε είδους κινητοποιήσεις, καταλήψεις και μπλοκαρίσματα.

Αλλά ο αγώνας ενάντια στη μαζική φτώχεια και ανεργία που επιβάλουν τα μνημόνια τής ΕΕ και της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα, δεν μπορεί να νικήσει με 24ωρες απεργίες διαμαρτυρίας της αντιδραστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ.

Η προοπτική νίκης τής εργατικής τάξης είναι η σκληρή πάλη των αγωνιστών και των συνειδητών εργαζόμενων για εκδίωξη τής μνημονιακής γραφειοκρατίας από τη ΓΣΕΕ, και για την οργάνωση  Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας συντριβής των μνημονίων και ανατροπής της κοινοβουλευτικής χούντας.

Μ’ αυτή την προοπτική – Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας συντριβής μνημονίων και ανατροπής της κυβέρνησης – η συμμετοχή στη Γενική Απεργία αποχτά πρόγραμμα ενοποίησης, οργάνωσης και κινητοποίησης όλης της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των αγροτών και των μικροεπαγγελματιών.

3996

Από τις μαζικές κινητοποιήσεις στη Γαλία ενάντια στην αύξηση της τιμής της βενζίνης και της λιτότητας της κυβέρνησης του Προέδρου Μακρόν. Φωτό Charly Triballeau.

Η υποταγμένη στα μνημόνια γραφειοκρατική ηγεσία τής ΓΣΕΕ κήρυξε την 24ωρη Γενική Απεργία της ερχόμενης Τετάρτης 28 Νοέμβρη ως διασπαστικό αντιπερισπασμό στη Διακλαδική απεργία τής 1 Νοέμβρη και στην απεργία τής ΑΔΕΔΥ τής 14 Νοέμβρη.

Η ηγεσία τής ΓΣΕΕ αναγκάστηκε να καλέσει τη Γενική Απεργία για να μην αναπτυχτεί και οργανωθεί ένα ανεξάρτητο εργατικό κίνημα σύγκρουσης και ανατροπής των μνημονίων και της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, αλλά και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Η αντιδραστική ηγεσία τής ΓΣΕΕ κάλεσε σε «συμπόρευση» με τις οργανώσεις που απαρτίζουν την «Κοινωνική Συμμαχία», δηλαδή με τ’ αφεντικά, τους επιχειρηματίες και τραπεζίτες!

Οι 24ωρες απεργίες διαμαρτυρίας, σήμα κατατεθέν της γραφειοκρατικής ΓΣΕΕ, δεν μπορούν να κινητοποιήσουν μαζικά την εργατική τάξη. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι τέτοιες απεργίες είναι τουφεκιές στον αέρα χωρίς προοπτική, χωρίς αποτελέσματα.

fullsizeoutput_4a8f

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΕ το επίκαιρο αίτημα στο πανό των Φ.Σ. ΦΜΣ-Ιατρικής στη φετεινή πορεία της επετείου τής Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Φωτό Ε.Α.

Οι αριστερές δυνάμεις (όπως το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.) με την αβάσιμη πεσιμιστική δικαιολογία ότι η εργατική τάξη σήμερα είναι ηττημένη και δεν έχει πρόθεση μαζικού και συνεχούς αγώνα ανατροπής, αρνούνται το αίτημα και την άμεση πάλη για οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας.

Έτσι, παρά τον αγώνα τους ενάντια στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, οι αριστερές παρατάξεις είναι ανίκανες να προτείνουν στην εργατική τάξη ένα πρόγραμμα πέρα από τις 24ωρες διαμαρτυρίες τις οποίες θεωρούν ως βήμα «ανασυγκρότησης» του κινήματος.

Η αντίσταση της εργατικής τάξης στην Ελλάδα ενάντια στα μνημόνια φτώχειας και ανεργίας είναι μέρος των εργατικών κινητοποιήσεων και της νεολαίας σ’ όλη την ΕΕ.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού οδηγεί σε κατάρρευση τις χρεοκοπημένες ευρωπαϊκές τράπεζες, το Ευρό και την ΕΕ. Αυτή η κρίση βάζει τους εργαζομένους και τη νεολαία στον επαναστατικό δρόμο της συντριβής της σοσιαλδημοκρατίας, των αριστερών υποστηριχτών της ΕΕ, και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Σ’ αυτή την περίοδο αναπτύσσεται το επαναστατικό κίνημα μαζικής αντίστασης που απαιτεί τη δημιουργία μιας επαναστατικής ηγεσίας ασυμβίβαστης με τον καπιταλισμό, ένα καθήκον που καλείται να αναλάβει η νέα γενιά αγωνιστών.

Η «ανασυγκρότηση» που ζητούν οι αριστερές παρατάξεις δεν είναι πάρα μια ρεφορμιστική στάση που φράζει το δρόμο στην ανάπτυξη μιας επαναστατικής εργατικής και συνδικαλιστικής ηγεσίας.

Η εργατική τάξη και νεολαία πρέπει να κινητοποιηθεί μαζικά με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα στη Γενική Απεργία της 28 Νοέμβρη, με πρόγραμμα την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την εκδίωξη της γραφειοκρατίας από τη ΓΣΕΕ, για τη συντριβή των μνημονίων λιτότητας με την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα, για την έξοδο από ΕΕ. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s