► ΕΝΤΟΝΑ ΑΝΤΙ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ Η ΦΕΤΕΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

► ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ, ΚΑΤΩ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ!

fullsizeoutput_4a8e

Το πανό των Φ. Σ. ΕΜΠ στην κορυφή της σημερινής πορείας στην 45η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 20.000 φοιτητές και εργαζόμενοι συμμετείχαν στις δυο έντονα αντι-κυβερνητικές και αντι-ιμπεριαλιστικές πορείες προς την Αμερικανική Πρεσβεία σήμερα στην Αθήνα, στην 45η επέτειο τής Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Τα δυο μεγάλα πανό των Φ. Σ. Πολυτεχνείου και των Φ. Σ. ΦΜΣ – Ιατρικής, στην κορυφή της πορείας που ξεκίνησε από την Παλιά Βουλή, απαιτούσαν “Έξω ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και οι βάσεις τους” και “Ανατροπή της Κυβέρνησης ΕΕ – Κεφάλαιου”. Στην πορεία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και αριστερά κόμματα με τα πανό και τα συνθήματα τους.

fullsizeoutput_4a8f

Το πανό των Φ.Σ. ΦΜΣ-Ιατρικής στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Η πορεία του ΚΚΕ ξεκίνησε από την Ομόνοια με το κεντρικό πανό “Όχι στα σχέδια κυβέρνησης – ιμπεριαλιστών – Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα”.

Στις πορείες συμμετείχαν Τούρκοι, Κούρδοι και Παλαιστίνιοι αγωνιστές με αντι-ιμπεριαλιστικά και αντι-σιονιστικά συνθήματα.

Διμοιρίες ΜΑΤ και αστυνομικές κλούβες παρατάχτηκαν στο Σύνταγμα, στην Ηρώδου Αττικού και στην Αμερικανική Πρεσβεία.

fullsizeoutput_4a83

Άποψη του φοιτητικού μπλοκ στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Μετά την πορεία ΜΑΤ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές αντιεξουσιαστές που κατέβαιναν τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Συγκούσεις ΜΑΤ και νεολαίας επίσης στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

MARIOS LOLOS

Κανονιέρα νερού (γνωστή ως “αύρα” παλαιότερα) και ΜΑΤ επιτίθονται ενάντια σε αντιεξουσιαστές στο Πολυτεχνείο το Σαββάτο βράδυ. Είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες που η αστυνομία χρησιμοποιεί κανονιέρα νερού. Φωτό Μάριος Λώλος.

Στις πορείες παρουσιάστηκε η μαζική δύναμη τής φοιτητικής νεολαίας που διεξάγει μεγάλο αγώνα στα πανεπιστήμια ενάντια στους αντιδραστικούς νόμους της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ.

Η μαχητικότητα των φοιτητών/τριών πρέπει να μεταμορφωθεί σε δημιουργία και ανάπτυξη επαναστατικής ηγεσίας στο φοιτητικό κίνημα, στο πλάϊ των κινητοποιήσεων του εργατικού κινήματος για συντριβή των μνημονίων και ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s