► ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ!

 45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ: ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ!

 ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!

DSC03362

Από την πορεία της Πρωτομαγιάς 2018 από το Πολυτεχνείο στην Αμερικανική Πρεσβεία. Φωτό Ε.Α.

Τα μνημόνια της ΕΕ που εφαρμόζει η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα έχουν στόχο την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, την επιβολή διδάχτρων, εξαφάνιση των δικαιωμάτων των φοιτητών/τριών και του Ακαδημαϊκού Ασύλου που κέρδισαν οι φοιτητές με την Εξέγερση του Πολυτεχνείου και την ανατροπή της στρατιωτικής χούντας.

Στον Προϋπολογισμό για το 2019 οι κρατικές δαπάνες για υγεία, παιδεία και πρόνοια μειώνονται ακόμη περισσότερο. Η ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα στους νέους/ες 15-24 χρονών είναι 38%, αλλά αν προσθέσει κανείς τις δεκάδες χιλιάδες στα «προγράμματα» τότε η ανεργία είναι πάνω από 50%! Μνημονιακή κυβέρνηση και αφεντικά διχτατορικά επέβαλαν “ελαστική εργασία” με μισθούς πείνας στη νεολαία στα μαγιαζιά, υπηρεσίες και εργοστάσια. Το 35% των οικογενειών στην Ελλάδα επιβιώνει στη φτώχεια!

Οι αγώνες των μαθητών/τριών και φοιτητών/τριών για δημοκρατική παιδεία, για αύξηση των κρατικών δαπανών και αναβάθμιση των σπουδών, για δωρεάν στέγαση, σίτιση, βιβλία και μεταφορές, για δουλειά σύμφωνα με τις σπουδές, μπορούν να νικήσουν αν συντονιστούν με την εργατική τάξη, τους αγρότες και μικροεπαγγελματίες, για τη συντριβή των μνημονίων και την ανατροπή του Τσίπρα απ’ τ’ αριστερά.

la republica

Από τη σημερινή (Πέμπτη 16 Νοέμβρη) μαθητική και φοιτητική διαδήλωση στο Μιλάνο στη “Μέρα του ΟΧΙ στον Σαλβίνι”. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σ’ όλη την Ιταλία ενάντια στις περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού για την εκπαίδευση και στη ρατσιστική πολιτική της Κυβέρνησης ενάντια στους πρόσφυγες. Φωτό Republica.

Όμως οι 24ωρες γενικές απεργίες που καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, δεν αρκούν για τη νίκη! Απαιτείται Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα.

Η νεολαία καλείται να συμβάλλει στη σύγκλιση μιας Πανελλαδικής Εργατικής Συνέλευσης για την οργάνωση της πάλης συντριβής των μνημονίων και της μισητής κυβέρνησης Τσίπρα. Στην οργάνωση ενός τέτοιου αγώνα θα αναπτυχθούν ασυμβίβαστες επαναστατικές ηγεσίες στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού, που συνεχώς βαθαίνει, επιβάλλει διχτατορικά μέτρα βάρβαρης λιτότητας, πολέμων και μαζικής ανεργίας. Αλλά έχει αναπτυχθεί σ’ όλη την Ευρώπη ένα κίνημα Αντίστασης στην ΕΕ και στους τραπεζίτες και ολιγάρχες.

Ζούμε σε μια επαναστατική περίοδο ανατροπών που μεταμορφώνει τις συνειδήσεις των ανθρώπων, τους στρέφει σε αναζήτηση λύσης εχτός συστήματος. Το εργατικό κίνημα πρέπει να επέμβει δυναμικά με την επαναστατική λύση ανατροπής του καπιταλισμού για να συντρίψει την πλουτοκρατία του κράτους “έκτακτης ανάγκης” και τους ακροδεξιούς, φασίστες και ρατσιστές.

Η ανατροπή Τσίπρα και η συντριβή του Μητσοτάκη από την εργατική τάξη και νεολαία, θα ανοίξει το δρόμο για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για εργατική σοσιαλιστική κυβέρνηση εθνικοποίησης τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων και διαγραφής του δημόσιου χρέους. – Αθήνα 15/11/2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s