► ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ: ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ 24ωρες ΑΠΕΡΓΙΕΣ! – ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

► Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΕΕ!

fullsizeoutput_4a42

Από την απεργιακή πορεία στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 3000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα συμμετείχαν στις απεργιακές πορείες της Αθήνας, σήμερα Τετάρτη στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Η μνημονιακή ηγεσία της ΑΔΕΔΥ κάλεσε μια απεργία-ρουτίνα χωρίς προσπάθεια μαζικής κινητοποίησης των εργαζομένων, χωρίς προοπτική ανατροπής.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας οργάνωσε συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στα γραφεία του Συνδέσμου Κατασκευαστών. Το Συνδικάτο ανακοίνωσε καθολική συμμετοχή των οικοδόμων στα μεγάλα εργοτάξια στην 24ωρη απεργία του κλάδου, και 90% συμμετοχή σε οικοδομές.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καταγγέλει ότι σήμερα το πρωί, «ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων» (παρακάτω η σχετική ανακοίνωση).    

Στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησε συγκέντρωση μερικών δεκάδων συνδικαλιστών η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ. Σχηματίστηκε πορεία προς τη Βουλή με το πανό της ΑΔΕΔΥ και τις ολιγάριθμες αντιπροσωπείες ΠΟΕΔΗΝ (νοσοκομειακοί), ΟΛΜΕ (καθηγητές), ΔΟΕ (δάσκαλοι) και ΠΟΕ-ΟΤΑ (δήμοι).

Ακολούθησαν με τα πανό τους ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια, το Συντονιστικό Νοσοκομείων και αντιπροσωπείες από τα νοσοκομεία Αγ. Όλγα, Γ. Γεννηματάς, Αγ. Σάββα, Ερυθρός Σταυρός και Α. Κυριακού. Στην πορεία πήραν μέρος με τα πανό τους και οι Συμβασιούχοι Υπουργείου Πολιτισμού, το σωματείο ΓΟΝΚ, Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, ΠΟΠΟΚΠ, Ομοσπονδία Τεχνικών Υπουργείου Άμυνας, Π.Ο. Μηχανικών Δημοσίου, Εκπαιδευτικοί η Τάξη μας, Αντίλογος, Συμβασιούχοι ΟΤΑ, Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας, Εργατική Αλληλεγγύη, ΣΕΚ στις Σχολές, Λαϊκή Ενότητα, ΕΡΓΑΣ, Αντεπίθεση Εργαζομένων κ.α.

Από τα Προπύλαια ξεκίνησε η πορεία που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων με συμμετοχή εκπαιδευτικών από τους συλλόγους Αριστοτέλης, Αιγάλεω και Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, της Ταξικής Πορείας, του ΕΕΚ και φοιτητικών συλλόγων.      

Το ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο ΟΤΑ διοργάνωσαν πορεία από την Ομόνοια στο Συνταγμα.

fullsizeoutput_4a3f

Από τη σημερινή απεργιακή πορεία στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Η προκήρυξη της Εργατικής Αντίστασης που διανεμήθηκε στις πορείες:

«Η μνημονιακή κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ συνεχίζει με κάθε τρόπο να εφαρμόζει τις διαταγές των επικυρίαρχων θεσμών ΕΕ και ΔΝΤ για τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα με κλεισίματα σχολείων, νοσοκομείων, οργανισμών, απολύσεις και συνεχείς περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και στα εργατικά δικαιώματα, αξιολόγηση και αντικατάσταση των μόνιμων θέσεων εργασίας με ελαστικές σχέσεις.

Με το δημόσιο τομέα απεργούν οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις υγείας. Η μνημονιακή ηγεσία της ΓΣΕΕ αρνήθηκε την κοινή απεργιακή δράση και διασπαστικά κήρυξε απεργία για τις 28 Νοέμβρη. Την ακολούθησε η ηγεσία του ΠΑΜΕ που είχε αρνηθεί – όπως και η ΓΣΕΕ – να υποστηρίξει τη Διακλαδική απεργία την 1 Νοέμβρη.  

Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ κήρυξε άλλη μια 24ωρη απεργία με απαίτηση την κατάργηση των μνημονιακών νόμων. Πώς θα επιτευχθεί αυτό; Με 24ωρες απεργίες διαμαρτυρίας η κυβέρνηση Τσίπρα θα αναγκαστεί να σχίσει τα μνημόνια; Οι γραφειοκρατικές αντιδραστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες δεν μπορούν ούτε θέλουν να κινητοποιήσουν τους εργαζομένους στη νίκη, στη συντριβή των μνημονίων στα οποία είναι πλήρως υποταγμένες.

Στη σημερινή επαναστατική περίοδο της παγκόσμιας θανάσιμης κρίσης του χρεοκοπημένου καπιταλισμού και της ΕΕ, η εργατική τάξη και νεολαία μπορεί να νικήσουν την κυβέρνηση-χούντα Τσίπρα που βρίσκεται τώρα σε βαθιά οικονομική και πολιτική κρίση.

Οι αγωνιστές καλούνται να παλέψουν για την ενότητα και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της εργατικής τάξης, στα συνδικάτα και στη νεολαία, για την οργάνωση Πανελλαδικής Εργατικής Συνέλευσης, με αντιπροσώπους απ’ όλους τους κλάδους και από τους αγρότες, μικροεπαγγελματίες και ανέργους, για το συντονισμό του αγώνα συντριβής των μνημονίων και εκδίωξης των μνημονιακών ηγεσιών από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.    

Η Συνέλευση θα μπορέσει να οργανώσει ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ακύρωση των μνημονίων που θα σημάνει την ανατροπή τής μισητής κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα και παράλληλα τού Μητσοτάκη. Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για εργατική σοσιαλιστική κυβέρνηση απαλλοτρίωσης τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων και έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό το πρόγραμμα απαιτείται δράση των αγωνιστών για συγκρότηση επαναστατικής ηγεσίας από τη νέα γενιά στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.» –

fullsizeoutput_4a44

Από τη σημερινή απεργιακή πορεία στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Η ανακοίνωση – καταγγελία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων:

«Σήμερα το πρωί, ημέρα Πανελλαδικής Πανοικοδομικής Απεργίας, ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, παρότι, από την αρχή οι συνάδελφοι ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους. Στη συνέχεια, κατέφθασαν στο χώρο κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ) και εγκλώβισαν τους συνδικαλιστές με πρόθεση να προχωρήσουν σε προσαγωγές. Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το σημερινό περιστατικό δεν είναι τυχαίο. Είναι συνέχεια ενός επεξεργασμένου σχεδίου, με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των αγώνων τους.

Χτες, είχαμε Εισαγγελείς και Πρωτοδίκες να ζητάνε στοιχεία και ενημέρωση από το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης για τις  αρχαιρεσίες του, για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, τους επικεφαλής των παρατάξεων. Πριν από λίγες μέρες, στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο γήπεδο της ΑΕΚ μφανίστηκε αστυνομικός διευθυντής, που απειλούσε με Εισαγγελείς, λέγοντας ότι η απεργία είναι παράνομη, αποφασισμένη από μια “ισχνή μειοψηφία”. Επίσης, πριν από λίγες μέρες στο Συνέδριου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης αποκαλύφτηκε η παρουσία ασφαλίτη, που ήταν με συγκεκριμμένη αοστολή από το “Συνδικαλιστικό” της Ασφάλειας.

Είναι φανερό ότι η υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων και σχεδιασμών πάει χέρι-χέρι με την ένταση των κατασταλτικών μέτρων απέναντι στα Συνδικάτα, στη γραμμή πάλης που βάζει μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ούτε οι οικοδόμοι, ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι αγώνες θα σταματήσουν, όσα αντιδραστικά σχέδια κι αν θέσουν σε λειτουργία διάφοροι μηχανισμοί.

Συσπειρωμένοι στην Ομοσπονδία μας, στα Συνδικάτα και τη γραμμή πάλης, θα τσαλακώσουμε τα σχέδιά τους και θα επιβάλουμε με τον αγώνα μας το δίκιο μας». –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s