► ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ!

ΕΞΩ ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΓΣΕΕ! – ΟΙ 24ωρες ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ, ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

fullsizeoutput_4799

Από φετεινή κινητοποίηση νοσοκομειακών στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα μαζί με τους οικοδόμους και το προσωπικό στις επιχειρήσεις ιδιωτικής υγείας, κατεβαίνουν σε πανελλαδική 24ωρη απεργία μεθαύριο Τετάρτη 14 Νοέμβρη, μετά από απόφαση της ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδιών.

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί αυξήσεις μισθών, κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και της “αξιολόγησης”, τερματισμό των ιδιωτικοποιήσεων, προσλήψεις προσωπικού, κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και των μνημονιακών νόμων.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων αγωνίζεται με κύρια διακδίκηση κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.

Η μνημονιακή κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ συνεχίζει με κάθε τρόπο να εφαρμόζει τις διαταγές των θεσμών ΕΕ και ΔΝΤ για μετωπική επίθεση στο δημόσιο τομέα και στους μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων στο δημόσιο.

Οι περικοπές των κρατικών χρηματοδοτήσεων στη δημόσια υγεία, παιδεία και πρόνοια οδηγούν στο κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, οργανισμών. Οι ιδιωτικοποιήσεις και οι απολύσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το συνεχές πετσόκομμα μισθών και συντάξεων και η ελαστική εργασία δημιούργησαν τις σημερινές συνθήκες με 35% του πληθυσμού τής Ελλάδας στη φτώχεια (ΕΛΣΤΑΤ).

DSC04191

Από την πετυχημένη Διακλαδική Απεργία της 1 Νοέβρη. ΓΣΕΕ και ΚΚΕ-ΠΑΜΕ αρνήθηκαν να την υποστηρίξουν. Φωτό Ε.Α.

Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ κήρυξε άλλη μια 24ωρη απεργία διαμαρτυρίας για τα μάτια του κόσμου. Δεν έχει καμιά διάθεση και προοπτική να παλέψει για τις διεκδικήσεις που προβάλλει.

Η μνημονιακή ηγεσία της ΓΣΕΕ αρνήθηκε να συντονιστεί με την ΑΔΕΔΥ, τις Εργατικές Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, και διασπαστικά κήρυξε 24ωρη απεργία για τις 28 Νοέμβρη.

Η ηγεσία του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ κήρυξε μόνο του απεργία για τις 8 Νοέμβρη – υποτίθεται σε αντίθεση με τη γραφειοκρατική ηγεσία της ΓΣΕΕ που δεν θέλει καμιά κινητοποίηση – για να μετακινήσει τη μέρα τις απεργίας 2 φορές (!), πρώτα για να απεργήσει μαζί με την ΑΔΕΔΥ και μετά με την τρισκατάρατη ΓΣΕΕ!

Η ηγεσία ΚΚΕ-ΠΑΜΕ ταυτίζεται με τις 24ωρες απεργίες ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, αλλά αρνήθηκε να υποστηρίξει την απεργία πρωτοβάθμιων σωματείων την 1 Νοέμβρη.

Η σεχτα-ρεφορμιστική πολιτική της σταλινικής ηγεσίας του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ πηγάζει από τον πεσιμισμό της, από την πέρα για πέρα αντιδραστική θέση της ότι δήθεν η εργατική τάξη έχει ηττηθεί και δεν θέλει σήμερα να παλέψει!

Παραπλήσια είναι και η θέση των αριστερών στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων και του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια.

ΚΚΕ-ΠΑΜΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ αρνούνται την ουσία της σημερινής περιόδου ως επαναστατικής μετά την έκρηξη της παγκόσμιας κρίσης το 2008 και την επιβολή μνημονίων λιτότητας στην Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη.

5006

Ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Μοσκοβισί αναγγέλει “επιβράδυνση” της ευρωπαϊκής οικονομίας την περασμένη Πέμπτη 8 Νοέμβρη στις Βρυξέλες. Τα ευρωπαϊκά χρηματηστήρια βρίσκονται σε διαρκή κάθοδο από τις αρχές της χρονιάς. Φωτό Srephanie Lecocq / EPA.

Η παγκόσμια κρίση συνεχώς επιδεινώνεται γιατί το καπιταλιστικό σύστημα, και οι τράπεζες του, είναι χρεοκοπημένο. Μετά το τεστ ευρωπαϊκών τραπεζών τον προηγούμενο μήνα, ανακοινώθηκε ότι οι βρετανικές και ιταλικές τράπεζες ήταν σε επικίνδυνη κατάσταση, όπως και οι δυο κορυφαίες γερμανικές Deutsche Bank και Commerzbank. Την περασμένη Πέμπτη ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Μοσκοβισί ανάγγειλε “επιβράδυνση” της  ευρωπαϊκής οικονομίας τα επόμενα δυο χρόνια.

Η επίθεση της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, και όποιας άλλης μνημονιακής κυβέρνησης συνασπισμού ή Μητσοτάκη, ενάντια στην εργατική τάξη και στη νεολαία συνεχώς θα αυξάνει.

Ο δρόμος της νίκης δεν είναι πίεση στην κυβέρνηση Τσίπρα με 24ωρες απεργίες διαμαρτυρίας, αλλά οργάνωση για την ανατροπή της κοινοβουλευτκής χούντας που επέβαλε η ΕΕ!

Οι αγωνιστές καλούνται να παλέψουν στα συνδικάτα και στη νεολαία για την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με σαφείς στόχους: Συντριβή των Μνημονίων, Εκδίωξη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, Ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα, για να ανοίξει ο δρόμος για εργατική σοσιαλιστική κυβέρνηση απαλλοτρίωσης τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων και έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Γι’ αυτό το πρόγραμμα απαιτείται δράση των αγωνιστών για συγκρότηση επαναστατικής ηγεσίας από τη νέα γενιά στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s