► ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ, ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΑ: ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!

ΟΙ 24ωρες ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

DSC03342

Ένα από τα πανό εκπαιδευτικών στην Πρωτομαγιάτικη πορεία 2018.  Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι ή εργάζονται – με μειωμένες αποδοχές – ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι χωρίς πλήρη δικαιώματα. Φωτό Ε.Α.

1. Η μνημονιακή ηγεσία στη ΓΣΕΕ κήρυξε 24ωρη Γενική Απεργία για τις 28 Νοέμβρη με την «Κοινωνική Συμμαχία» τραπεζιτών και αφεντικών! Σκοπός της ηγεσίας της ΓΣΕΕ είναι να προκαλέσει σύγχυση και να διχάσει την εργατική τάξη για να υπονομεύσει την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει για την Τετάρτη 14 Νοέμβρη αρκετά εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες και συμφώνησε και η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ.

Αυτή η προδοτική ηγεσία της Συνομοσπονδίας πρέπει να εκδιωχθεί από τη ΓΣΕΕ μέσα από τους αγώνες για τη συντριβή των μνημονίων. Η ΓΣΕΕ ανήκει στην εργατική τάξη, όχι στη ξεπουλημένη γραφειοκρατία που υποστηρίζει τον καπιταλισμό.

2. Η ηγεσία του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ αρνήθηκε να υποστηρίξει τη Διακλαδική Απεργία της 1 Νοέμβρη και είχε κηρύξει δική του απεργία για τις 8 Νοέμβρη. Μετέφερε την απεργία στις 14 Νοέμβρη μετά τις αποφάσεις του ΕΚΑ και της ΑΔΕΔΥ.

Αλλά οι απεργίες δεν είναι ούτε παιχνίδια ούτε κινητές γιορτές. Τώρα το ΠΑΜΕ υποστηρίζει απεργία για τις 28 Νοέμβρη παρά τις καταγγελίες του ενάντια στη ΓΣΕΕ.

Η ηγεσία του ΠΑΜΕ είναι οπορτουνιστές και πεσιμιστές που θεωρούν ότι η εργατική τάξη έχει ηττηθεί και δεν έχει διάθεση να παλέψει. Η προοπτική του ΠΑΜΕ είναι πώς να κερδίσει πόντους από την ηγεσία της ΓΣΕΕ στο ερχόμενο συνέδριο της Συνομοσπονδίας την άνοιξη 2019. Το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ αρνείται και τη Γενική Απεργία Διαρκείας και τη μάχη για την ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα.  

fullsizeoutput_3da5

Το πανό των 8μηνιτών συμβασιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης σε απεργιακή πορεία στη Αθήνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Εργάζονται μόνο 8 μήνες με μισθό 500-700 ευρό – μετά απόλυση! Φωτό Ε.Α.

3. Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων και ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια υποστηρίζονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Υποστήριξαν τη Διακλαδική Απεργία και την απεργία στις 14 Νοέμβρη.

Οι θέσεις τους υπονομεύονται από την επιμονή τους για 24ωρες απεργίες, όπως ορίζουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.

Υπάρχει ένας σεχταρισμός στην Πρωτοβουλία και στο Συντονισμό που θεωρεί τη ΓΣΕΕ ως μια αντιδραστική οντότητα. Αυτό ισχύει για την ηγεσία της ΓΣΕΕ, όχι όμως για τη Συνομοσπονδία που ανήκει στους εργαζόμενους που θα πρέπει να εκδιώξουν τη γραφειοκρατική ηγεσία και να εκλέξουν μια νέα επαναστατική ηγεσία από τη νέα γενιά.

Στο όνομα της “αριστερής ενότητας” και η Πρωτοβουλία και ο Συντονισμός αρνούνται να παλέψουν ενάντια στις πεσιμιστικές θέσεις και πολιτικές του ΠΑΜΕ, παρά τις ανυπόστατες κατηγορίες που πετάει η σταλινική ηγεσία του ΚΚΕ σε αγωνιστές που διαφωνούν με το ρεφορμισμό του ΚΚΕ.

Η ουσία είναι ότι η Πρωτοβουλία και ο Συντονισμός αρνούνται να καλέσουν σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή του Τσίπρα. Σ’ αυτό συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ.

pame-deth-kinhtopoihsh-82

Από πορεία που οργάνωσε το ΠΑΜΕ το Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονική. Κανένα σύνθημα για Γενική Απεργία Διαρκείας, για έξοδο απο ΕΕ και για ανατροπή Τσίπρα και καπιταλισμού. Φωτό 902.gr

4. Η περίοδος που ζούμε κυριαρχείται από την παγκόσμια οικονομική και πολιτική κατάρρευση του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού και την επαναστατική αντίσταση της εργατικής τάξης και νεολαίας ενάντια στη λιτότητα, μαζική ανεργία, φτώχεια και πολέμους.

Αυτή η αντικειμενική κατάσταση τρέφει την αντίσταση των εργαζομένων και της νεολαίας σ’ όλη την Ευρώπη, και μεταμορφώνει τις συνειδήσεις των ανθρώπων. Τα παραδοσιακά κόμματα κατάρρευσαν και νέα μορφώματα αναδύθηκαν.

Αν η εργατική τάξη δεν κυριαρχήσει, τότε θα κυριαρχήσουν οι ακροδεξιοί ρατσιστές και οι φασίστες σε συμμαχία με τη Δεξιά, που έχουν ήδη την κυβέρνηση στα χέρια τους σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει μια ακροδεξιά “τραμπική” κυβέρνηση για την Ελλάδα και ο Τσίπρας με την μνημονιακή πολιτική, του έχει ανοίξει το δρόμο στην εξουσία.

Μόνο η εργατική τάξη μπορεί να του φράξει το δρόμο με την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και τη συντριβή των μνημονίων των ΕΕ – ΔΝΤ.

Σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομική και πολιτική κρίση καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση, το Μπρέξιτ και ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ τραντάζουν την ΕΕ και όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Τώρα είναι η ώρα για το συντονισμό και ενότητα της εργατικής τάξης και νεολαίας για μάχη ανατροπής του Τσίπρα.

DSC03533

Από την απεργιακή πορεία στην Αθήνα 30/5/2018. Φωτό Ε.Α.

5. Οι αγωνιστές συνδικαλιστές πρέπει να τα δώσουν όλα για την όσο μεγαλύτερη επιτυχία της απεργίας της 14 Νοέμβρη ενάντια στη μνημονιακή ηγεσία της ΓΣΕΕ, στους πεσιμιστές – οπορτουνιστές του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ και στην κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα.

Όμως πρέπει να είναι συνείδηση ότι με 24ωρες απεργίες και βόλτες στην Αθήνα, δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Η ηγεσία του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ και οι διάφορες δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (σίγουρα υπάρχουν διαφοροποιήσεις) θεωρούν και οργανώνουν τις 24ωρες απεργίες ως απεργίες διαμαρτυρίας. Δεν βάζουν ζήτημα οργάνωσης άμεσης ανατροπής του Τσίπρα. Έτσι οι απεργίες είναι τουφεκιές στον αέρα.

Αυτό που απαιτεί η κατάσταση, για την πάλη ενάντια σε ΓΣΕΕ και Κυβέρνηση, είναι κάλεσμα για Πανελλαδική Συνέλευση Εργαζομένων (με αντιπροσώπους απ’ όλους τους κλάδους, τη νεολαία τους αγρότες και μικρομεσαίους) που θα οργανώσει τον ενοποιημένο αγώνα. Θα εκλέξει Συντονιστικό Όργανο και θα συζητήσει άμεσα την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή μνημονίων, Κυβέρνησης Τσίπρα, Μητσοτάκη και ακροδεξιών, ρατσιστών, φασιστών.

Αυτός ο αγώνας θα ανοίξει το δρόμο για μια εργατική κυβέρνηση με πρόγραμμα την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση, για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ.

6. Σ’ αυτό το πρόγραμμα με την προοπτικής της ανατροπής του καπιταλισμού, καλούνται οι μαχητές της νεολαίας και της εργατικής τάξης να συγκροτήσουν ένα επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα της Τέταρτης Διεθνούς. –

march

Από την πορεία τουλάχιστον 500.000 στην Γουάσινγκτον τον περασμένο Μάρτη ενάντια στην οπλοφορία και στις δολοφονίες Αφρο-Αμερικανών από αστυνομικούς.

► ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΑ: ΓΕΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Η κατάρρευση των αμερικανικών τραπεζών το 2008 και η οικονομική κρίση σόκαρε την εργατική τάξη και τους μικροαστούς στις ΕΠΑ. Τρόμαξαν και μόνο με τη σκέψη ότι η άθλια εποχή φτώχειας και ανεργίας του 1930 θα επέστρεφε.

Το Δημοκρατικό Κόμμα του Ομπάμα δεν υποστήριξε τους εργαζόμενους αλλά τις τράπεζες και τη Γουόλ Στριτ με την “ποσοτική χαλάρωση”. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν άστεγοι σε σκηνές στις παρυφές των αμερικανικών πόλεων. Οι φαβέλες εμφανίστηκαν στο κέντρο του παγκόσμιου καπιταλισμού.

Αυτή η κατάσταση το 2016 οδήγησε στην εκλογή του εκατομμυριούχου Τραμπ αλλά και στο κίνημα του γερουσιαστή Σάντερς που αποκαλεί τον εαυτό του σοσιαλιστή.

Η εκλογή του Τραμπ δίχασε την άρχουσα τάξη στις ΕΠΑ, και οι προχτεσινές Ενδιάμεσες Εκλογές επιβεβαίωσαν ότι η χώρα είναι χωρισμένη στα δυο: οι πόλεις και η νεολαία ψήφισαν Δημοκρατικό Κόμμα, οι φάρμερ και οι ρατσιστές το Ρεπουμπλικάνικο Κόμμα.

Φανερώθηκε ένα κύμα των δεξιών ακόμα πιο δεξιά, αλλά και ένα δυνατό κύμα νεολαίας, εργαζομένων και μεταναστών προς τα αριστερά. Ο σοσιαλισμός δεν είναι πια μια βρώμικη λέξη στις ΕΠΑ.

Τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν ένα γερό σκαμπίλι στον Τραμπ, στη φτώχεια, καταπίεση και ρατσισμό.

Αλλά είναι το Δημοκρατικό Κόμμα ικανό και δυνατό να νικήσει τον Τραμπ με ηγέτες όπως η Χίλαρι Κλίντον και ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάϊντεν και ένα πρόγραμμα που το γράφει η Γουόλ Στριτ;

Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν είναι η προοδευτική δύναμη που θα ενώσει τους εργαζόμενους, μικροαστούς και νεολαία ενάντια στους ρατσιστές, ολιγάρχες και πολεμοκάπηλους που αντιπροσωπεύει ο Τραμπ.

Η αμερικανική νεολαία και εργατική τάξη καλείται ιστορικά να σπάσει από το αντιδραστικό Δημοκρατικό Κόμμα του ιμπεριαλισμού, των τραπεζών και των πολέμων, και να συγκροτήσει με τα δυνατά εργατικά συνδικάτα ένα Εργατικό Κόμμα με σοσιαλιστική πολιτική. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s