► Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

ΟΙ 24ωρες ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ! ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ!

DSC04187

Το πανό στην κορυφή της Διακλαδικής απεργιακής πορείας της Πέμπτης 1 Νοέμβρη στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Προχτές Δευτέρα βράδυ η αντιδραστική γραφειοκρατική πλειοψηφία στο ΔΣ του ΕΚΑ (Εργατικό Κέντρο Αθήνας), αποφάσισε να μετακινήσει τη μέρα τής 24ωρης Γενικής Απεργίας από τις 14 στις 28 Νοέμβρη όπως διέταξε η μνημονιακή πλειοψηφία τής ΓΣΕΕ. Η 24ωρη απεργία τής ΑΔΕΔΥ παραμένει στις 14 Νοέμβρη.

Με το κονφούζιο ημερομηνιών, η υποταγμένη στα μνημόνια και στον καπιταλισμό συνδικαλιστική γραφειοκρατία διχάζει και διασπά τον αγώνα ενάντια στη μαζική ανεργία, φτώχεια, ελαστική εργασία, περικοπές μισθών και συντάξεων, ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, συρρίκνωσης δημόσιας υγείας, παιδείας και πρόνοιας, αρπαγής σπιτών και μαγαζιών.

Η πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ προσπαθεί να υπονομεύσει και να ακυρώσει το ανερχόμενο κύμα αντίστασης των εργαζομένων και της νεολαίας στην κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, που έχει ανοίξει την πόρτα της εξουσίας στον Μητσοτάκη, σε μια περίοδο μεγάλης πολιτικής και οικονομικής κρίσης τής μνημονιακής κυβέρνησης! 

DSC04190

Το πανό του Συλλόγου Εκπαιδευτικών “Αριστοτέλης” στη Διακλαδική απεργιακή πορεία της 1 Νοέμβρη. Φωτό Ε.Α.

Στις ψευδαισθήσεις για τις 24ωρες απεργίες και στα παιχνίδια με τις ημερομηνίες και τις συνωμοσίες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, η εργατική τάξη και νεολαία καλείται να απαντήσει με όσο πιο μαζική και δυναμική συμμετοχή στις απεργίες, και στις 14 και στις 28, με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα, και να απαιτήσει άμεσα την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας!

Οι 24ωρες απεργίες, που προτείνουν το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εργατικά συνδικάτα, δεν ωφελούν, δεν αρκούν, είναι τουφεκιές στον άερα με μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οργανώνονται ως διαμαρτυρίες και όχι με σκοπό τη συντριβή των μνημονίων με την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ.

Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων για ΣΣΕ και αυξήσεις μισθών, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από μια μνημονιακή κυβέρνηση, όργανο των υπερκυρίαρχων θεσμών ΕΕ και ΔΝΤ.

Η 24ωρη απεργία μερικών εργατικών σωματείων και η μαζική πορεία στην Αθήνα την 1 Νοέμβρη για ΣΣΕ και αυξήσεις μισθών, ήταν μια απόλυτα σωστή και αναγκαία πρωτοβουλία αυτών των πρωτοβάθμιων σωματείων που την είχαν διακηρύξει εδώ και μήνες.

Αντί να υποστηρίξουν αυτή την ανεξάρτητη από τη συδικαλιστική γραφειοκρατία απεργία και να τη μετατρέψουν σε ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ όλης της εργατικής τάξης, το ΠΑΜΕ κήρυξε δική του απεργία για τις 8 Νοέμβρη που τη μετακίνησε στις 14 μετά τις αποφάσεις του ΕΚΑ και της ΑΔΕΔΥ, και τώρα ίσως στις 28 μετά τη διχαστική απόφαση της ΓΣΕΕ!

Αυτές οι γελοιότητες προέρχονται από τη ρεφορμιστική-σεχταριστική πολιτική της πεσιμιστικής σταλινικής ηγεσίας του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ που πιστεύει ότι η εργατική τάξη έχει ηττηθεί και δεν ενδιαφέρεται να παλέψει ενάντια στην κυβέρνηση!

fullsizeoutput_49d3

Πανό στην οδό Ερμού την περασμένη Κυριακή στην απεργία των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στην κυριακάτικη εργασία. Φωτό Ε.Α.

Ζούμε σε μια επαναστατική περίοδο που δημιούργησε η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού που ξέσπασε το 2008. Ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός δεν έχει καταφέρει να επιλύσει την κρίση και με ταξικό πόλεμο στις καπιταλιστικές χώρες και βάρβαρους πολέμους στη Μέση Ανατολή και Αφρική, προσπαθεί να επιβιώσει.

Ο εμπορικός πόλεμος και ο ρατσισμός του Τραμπ οδηγούν σε σύγκρουση τις ΕΠΑ με Ρωσία, Κίνα και Ιράν, αλλά και με τους πρώην συμμάχους τους στην ΕΕ!

Η αντεπανάσταση του καπιταλισμού μεταμορφώνει τις συνειδήσεις της εργατικής τάξης και νεολαίας και έχει αναπτυχθεί στις ΕΠΑ και σ’ όλη την Ευρώπη ένα μαζικό κίνημα αντίστασης στα μνημόνια λιτότητας, στο ρατσισμό και στους πολέμους.

Αλλά οι προδοσίες των ευρωπαϊκών αριστερών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, που υποστήριξαν τους τραπεζίτες και τη λιτότητα, έσπρωξαν τα πιο συντηρητικά και αδύνατα πολιτικά στρώματα, κύρια μικροαστών και αγροτών, στα ακροδεξιά και ρατσιστικά μορφώματα.

Η λύση για τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά και όλης της ανθρωπότητας, είναι η ανατροπή των τραπεζιτών, της ΕΕ και του καπιταλισμού, και η εγκαθίδρυση εργατικών κυβερνήσεων με τη σοσιαλιστική επανάσταση.

Γι’ αυτό απαιτείται η δημιουργία επαναστατικών κομμάτων της 4ης Διεθνούς σ’ όλη την Ευρώπη, που θα κερδίσουν στο επαναστατικό τους πρόγραμμα την εργατική τάξη και νεολαία και θα συντρίψουν τους ρατσιστές και φασίστες με εργατικές πολιτοφυλακές.

DSC04189

Το φοιτητικό πανό στη Διακλαδική απεργιακή πορεία στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Οι αγωνιστές της νέας γενιάς και οι μαχητές της εργατικής τάξης καλούνται σήμερα να εκδιώξουν τη μνημονιακή γραφειοκρατία από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ομποσπονδίες. Καλούνται να πρωτοστατήσουν στην πραγματοποίηση Πανελλήνιας Εργατικής Συνέλευσης, με αντιπροσωπείες εργατικών σωματείων, συνδικαλιστών, εργατικών κομμάτων, λαϊκών συνελεύσεων, νεολαίας και μαθητών-φοιτητών, αγροτών και συνταξιούχουν, που θα οργανώσει και θα συντονίσει τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια.

Μια τέτοια Εργατική Συνέλευση μπορεί να καλέσει και να οργανώσει ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ανεξάρτητα από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, με σαφή κηρυγμένο στόχο τη συντριβή των μνημονίων με την ανατροπή της χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και του Μητσοτάκη.

Με πρόγραμμα εργατική εξουσία έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ, εθνικοποίησης των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, διαγραφής του δημόσιου χρέους και των χρεών των εργατικών νοικοκυριών, για σχεδιασμένη οικονομία στις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Χώρες της Ευρώπης. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s