► Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΣΕΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ!

ΟΙ 24ωρες ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

fullsizeoutput_49d1

Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων στην οδό Ερμού, Αθήνα, ενάντια στην κυριακάτικη εργασία. Η εργατική τάξη πρέπει να κινητοποιηθεί σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για τη συντριβή των Μνημονίων, της μνημονιακής κοινοβουλευτικής χούντας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και την εκδίωξη της απεργοσπαστικής γραφειοκρατίας από τη ΓΣΕΕ. Φωτό Ε.Α.

Αντί να κηρύξει Γενική Απεργία στις 14 Νοέμβρη όπως είχαν αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και αρκετά άλλα μαζί με Ομοσπονδίες, η γραφειοκρατική ηγεσία της ΓΣΕΕ κάλεσε 24ωρη Γενική Απεργία στις 28 Νοέμβρη!

Πρόκειται για την πιο αντεργατική, απεργοσπαστική και διασπαστική απόφαση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, σε μια περίοδο ανάπτυξης των αγώνων της εργατικής τάξης και νεολαίας, και μεγάλης πολιτικής και οικονομικής κρίσης της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και του καπιταλισμού.

Σκοπός της μνημονιακής ηγεσίας της ΓΣΕΕ είναι να υπονομεύσει και διασπάσει τη δύναμη των εργαζομένων ώστε να αποτύχει η Γενική Απεργία της 14 Νοέμβρη.

Οι αγωνιστές συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι πρέπει να ματαιώσουν τα σχέδια της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, που πιέζει να αλλάξει η απόφαση του ΕΚΑ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη στις 5 μμ.!

Η απάντηση της οργανωμένης εργατικής τάξης και της νεολαίας πρέπει να είναι άμεση και δυναμική κινητοποίηση παντού σ’ όλα τα σωματεία και στους χώρους δουλειάς, με γενικές συνελεύσεις και συγκρότηση απεργιακών επιτροπών, για μια όσο το δυνατό πιο μαζική και μαχητική απεργιακή κινητοποίηση και διαδηλώσεις με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα στις 14 Νοέμβρη.

fullsizeoutput_49d5

Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων στην οδό Ερμού. Καμένας κλάδος εργαζομένων δεν μπορεί να αγωνίζεται μόνος του! Για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας! Φωτό Ε.Α.

Όμως οι 24ωρες απεργίες δεν αρκούν! Για να εκδιωχτεί η γραφειοκρατία από τη ΓΣΕΕ απαιτείται μετωπική μάχη ενάντια στα μνημόνια με οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα και συντριβής του Μητσοτάκη.

Μια τέτοια προοπτική αγώνα νίκης μπορεί να κινητοποιήσει την εργατική τάξη και νεολαία, μαζί με τους αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες.

Σκοπός των μνημονιακών κυβερνήσεων βάρβαρης λιτότητας σ’ όλη την Ευρώπη, είναι η συντριβή της εργατικής τάξης και νεολαίας για να επιβιώσουν οι τράπεζες, ο καπιταλισμός και η ΕΕ!

Στη σημερινή κρίση του καπιταλισμού, τα αριστερά κόμματα, η σοσιαλδημοκρατία και οι εργατικές συνομοσπονδίες (όπως η ΓΣΕΕ) έχουν συγκροτήσει το πιο αντιδραστικό μέτωπο υπέρ της βάρβαρης λιτότητας μαζικής ανεργίας και φτώχειας της ΕΕ. Έχουν σχηματίζει “Κοινωνική Συμμαχία” με τους τραπεζίτες και τ’ αφεντικά!

Το καθήκον των αγωνιστών είναι η συγκρότηση μιας επαναστατικής ηγεσίας στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα που θα εκδιώξει τη γραφειοκρατία και θα παλέψει ασυμβίβαστα για τη συντριβή των μνημονίων, για ανατροπή του καπιταλισμού και για εργατική εξουσία με εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο και διεύθυνση. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s