► 24ωρη ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ!

► ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ!

apergia01112018upd

Οχτώ πρωτοβάθμια σωματεία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη οργάνωσαν 24ωρη διακλαδική απεργία για αύριο Πέμπτη 1 Νοέμβρη με στόχο συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αυξήσεις μισθών.

Την απεργία υποστηρίζει η ΠΕΝΕΝ (ομοσπονδία ναυτών) και άλλα σωματεία. Για την 1 Νοέμβρη αρκετοί σύλλογοι εκπαιδευτικών και άλλα εργατικά σωματεία κήρυξαν στάση εργασίας.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 στα Χαυτεία (Σταδίου και Αιόλου) και θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εργασίας.

Η διακλαδική απεργία αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη ενότητας, αλληλεγγύης και αγωνιστικότητας από εργαζομένους οι οποίοι/ες με θάρρος μπαίνουν μπροστάρηδες στον αγώνα ενάντια στη βάρβαρη μνημονιακή λιτότητα μισθών πείνας, μαζικής ανεργίας και φτώχειας.

Είναι μια αναγκαία πρωτοβουλία εργατικών σωματείων καθώς οι γραφειοκρατικές ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και σημαντικών Ομοσπονδιών, της προδοτικής «κοινωνικής συμμαχίας» με τα αφεντικά, έχουν υποταχτεί στα μνημόνια και αρνούνται να υποστηρίξουν τα αιτήματα και τους αγώνες των εργαζομένων.

Η διακλαδική απεργία βάζει το πρωταρχικό ζήτημα για μια συνδικαλιστική ηγεσία, εντελώς αντίθετη με τους τωρινούς εργατοπατέρες, που θα αναλάβει να ενοποιήσει και να οργανώσει όλη την εργατική τάξη και νεολαία ενάντια στα μνημόνια και στη μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ.

DSC03532

Απο την απεργιακή πορεία στην Αθήνα στις 30/5/2018. Φωτό Ε.Α.

Η διακλαδική αυτή απεργία πρέπει να υποστηριχτεί ενεργά από τα εργατικά σωματεία και τους αγωνιστές με κάθε τρόπο.

Η απεργία πραγματοποιείται σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής και πολιτικής αστάθειας αλλά και μεγάλων διαφορών στην Ευρωπαϊκή Ένωση που οδήγησε στην απόσυρση της Άνγκελα Μέρκελ από την ηγεσία της Γερμανίας.

Στην Ελλάδα η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ βάρεσε διάλυση κάτω από την πίεση ΕΠΑ – ΕΕ για το ζήτημα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας αλλά και τη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Μέση Ανατολή.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση σαρώνει τις ευρωπαϊκές και ελληνικές τράπεζες που ουσιαστκά έχουν χρεοκοπήσει από το 2008.  

Σ’ αυτή την περίοδο αδυναμίας και κρίσης των αφεντικών η εργατική τάξη πρέπει να οργανώσει τον αγώνα της. Η 24ωρη απεργία της 1ης Νοέμβρη αποτελεί μεγάλο επίτευγμα αλλά δεν φτάνει για τη νίκη.

Για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αυξήσεις απαιτείται η συντριβή των μνημονίων και η ανατροπή της χούντας Τσίπρα με ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Ο Τσίπρας έχει ανοίξει την πόρτα της εξουσίας στον Μητσοτάκη! Τώρα πρέπει οι εργαζόμενοι και η νεολαία να ενοποιήσουν τους αγώνες τους για την ανατροπή του Τσίπρα απ’ τ’ αριστερά, για τη συντριβή του Μητσοτάκη και των φασιστών-ρατσιστών!

fullsizeoutput_4459

Το πανό του ΣΥΒΧΨΜΑ στην απεργιακή κινητοποίηση στην οδό Ερμού στις 26/6/2018. Φωτό Ε.Α.

Τα οχτώ σωματεία που βρίσκονται σήμερα στην πρωτοπορεία και εκφράζουν το ταξικό θυμό και ελπίδες για ανατροπή όλης της εργατικής τάξης, μπορούν και πρέπει να προχωρήσουν σε κάλεσμα νικηφόρας προοπτικής: για τη συγκρότηση Πανελλήνιας Εργατικής Συνέλευσης, με αντιπροσωπείες σωματείων, αγωνιστών, εργατικών κομμάτων, λαϊκών συνελεύσεων, νεολαίας και μαθητών-φοιτητών, αγροτών και συνταξιούχουν, που θα οργανώσει και θα συντονίσει τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια πανελλαδικά, και θα πετάξει έξω από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τις υποταγμένες γραφειοκρατικές ηγεσίες.

Η θανάσιμη κρίση του καπιταλισμού οδηγεί την ανθρωπότητα στη μαζική φτώχεια και πολέμους, σε μια Ελλάδα νεο-αποικία της Κομισιόν! Η λύση δεν μπορεί να προέλθει από τον χρεοκοπημένο σάπιο καπιταλισμό που έχει φάει τα ψωμιά του εδώ και δεκαετίες.

Η εργατική τάξη σ’ όλη την Ευρώπη πρέπει να επιβάλει τη δική της λύση σύμφωνα με τα συμφέροντα της: ανατροπή του καπιταλισμού, εργατική εξουσία εθνικοποίησης των τραπεζών, διάλυσης της ΕΕ και αντικατάστασης της με τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης.

McDONALDS

Από πρόσφατη διακλαδική απεργιακή κινητοποίηση στο Λονδίνο εργαζομένων σε φαστφουντάδικα, ντιλίβερι κ.α. για αύξηση μισθών και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Φωτό The News Line.

Η απεργιακή ανακοίνωση των οχτώ σωματείων:

“ Την Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018 τα σωματεία

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
Σύλλογος Μεταφραστών – Επιμελητών – Διορθωτών (ΣΜΕΔ)
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ)
Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στον χώρο της ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας (ΣΒΕΨΥΚΟΙ)

Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος
Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού (ΣΣΜ)

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας

βάσει αποφάσεων των γενικών συνελεύσεών μας προχωράμε σε απεργία στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς μας.

Η κίνηση αυτή γίνεται μετά από πολύμηνη πλέον διεργασία συντονισμού των σωματείων μας στην προοπτική μιας διακλαδικής απεργίας οργανωμένης από τα κάτω με βασική αιχμή τον αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Επίσης, για την 1η Νοέμβρη 2018 έχουν κηρύξει στάση εργασίας οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αριστοτέλης», Π.Ε. Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου Φυλής, Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Κ. Σωτηρίου», οι ΕΛΜΕ Α-Γ Β’ Αθήνας, Β΄Αθήνας, Ε’ Αθήνας, Δυτικής Αττικής και Ε’ Θεσσαλονίκης, το Σωματείο εργαζομένων Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», ο Σύλλογος Εργαζομένων Κεντρικής Υπηρεσίας Υπουργείου Δικαιοσύνης και το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Την απεργία και και τις απεργιακές κινητοποιήσεις στηρίζει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΣΑΔΑΣ) Αττικής, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας να συμμετέχουν στην απεργία, δίνοντας έτσι μια δυναμική συνέχεια στη διαχρονική εργατική πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες μας και στο συνολικό αγώνα για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα, για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, το σύνολο του κόσμου των ταξικών-κοινωνικών αγώνων να δώσουμε από κοινού τις μάχες μας αυτές.

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη συλλογική, οριζόντια συντονισμένη και οργανωμένη από τα κάτω δράση μας.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Την Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018 οργανώνουμε κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 στα Χαυτεία (Σταδίου και Αιόλου) και διαδήλωση προς το υπ. Εργασίας.

Θα προηγηθεί απεργιακή συγκέντρωση – διαδήλωση (οργανωμένη από μέρος των σωματείων που έχουμε κηρύξει απεργία) που θα κινηθεί προς τα γραφεία εργοδοτικών οργανώσεων στις 11.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος και Ασκληπιού).

Απεργιακή συγκέντρωση – πορεία θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη στις 12.00 στην Καμάρα.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s