► ΜΑΘΗΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ!

ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΟΧΤΩΒΡΗ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ – ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ!

► ΝΕΟΛΑΙΑ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

ΑΝΤ1 news.gr

Από τη μαθητική και φοιτητική κινητοποίηση της περσμένης Δευτέρας στο Υπουργείο Παιδείας. Φωτό ANT1news.gr

Με νέες πορείες και άλλες κινητοποιήσεις μαθητές και φοιτητές δυναμώνουν τον αγώνα τους ενάντια στο σχέδιο νόμου της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ για τη μέση και ανώτερη εκπαίδευση, και τις συγχωνεύσεις ΤΕΙ-Πανεπιστημίων.

Οι μαθητές και φοιτητές θα διαδηλώσουν τη Δευτέρα 29 Οχτώβρη (12 Προπύλαια) και ξανά οι φοιτητές την Πέμπτη 1 Νοέμβρη (1 μμ Προπύλαια), τη μέρα της 24ωρης διακλαδικής απεργίας που κήρυξαν εργατικά σωματεία με κύρια διεκδίκηση την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας (απεργιακή συγκέντρωση 12 μεσημέρι Χαυτεία).  

apergia01112018

Στον προϋπολογισμό για το 2019 που έστειλε η κυβέρνηση στις Βρυξέλες στους υπερκυρίαρχους της χώρας, οι κρατικές δαπάνες για υγεία, παιδεία και πρόνοια μειώνονται ακόμη περισσότερο.

Αλλά την ίδια στιγμή ανακοίνωσε με υπερηφάνεια πλεόνασμα προϋπολογισμού που προέρχεται από τη μεγάλη φορολόγηση των εργαζομένων και τη συνεχή μείωση των κρατικών δαπανών!

Τα στοιχεία της περιόδου Γενάρη-Σεπτέμβρη 2018 δείχνουν ότι η Ελλάδα, και οι άλλες χώρες της ΕΕ, στηρίζονται περισσότερο στα έσοδα από τους έμμεσους φόρους (κύρια ΦΠΑ) παρά στην άμεση φορολόγηση. Αυτή η οικονομική ανατροπή, από την προ-κρίσης εποχή, φανερώνει την τεράστια φορολόγηση σε βάρος των οικογενειών της εργατικής τάξης, της αγροτιάς και των μικροαστικών στρωμάτων.

Οι φοιτητές και μαθητές αγωνίζονται για δημοκρατική παιδεία, για αύξηση των κρατικών δαπανών και αναβάθμιση των σπουδών, την κατάργηση διδάχτρων για μεταπτυχιακά, το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για εργασία, για δωρεάν στέγαση, σίτιση, βιβλία και μεταφορές.

Οι μαθητές εναντιώνονται στο αντιπαιδαγωγικό σύστημα με συνεχείς εξετάσεις για είσοδο στα πανεπιστήμια του Υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου.

Εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια ζητούν την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

fullsizeoutput_47d3

Το φοιτητικό πανό στην αντι-φασιστική πορεία στην 5η επέτειο από τη δολοφονία του ράπερ Πaύλου Φύσσα / Killah P. Φωτό Ε.Α.

Αντί να βγουν στους δρόμους μαζί με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους, μια μερίδα καθηγητών έκλεισε με λοκ-άουτ σχολές και πανεπιστήμια (!) με δικαιολογία ότι εξασκείται βία και διακινούνται ναρκωτικά.

Στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας, καθηγητές/τριες στάθηκαν στην είσοδο για να αποτρέψουν την είσοδο της φοιτητικής ομάδας Ρουβίκωνας που έχει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, όπως κάθε φοιτητής/τρια και καθηγητής/τρια, να συζητά σε αίθουσα του πανεπιστημίου!

Ο περιβόητος πατριωτικός γλωσσολόγος Μπαμπινιώτης επανήλθε στο προσκήνιο για να απαιτήσει το κλείσιμο όλων των πανεπιστημίων!

Την προηγούμενη μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ακόμη φορά απαίτησε την αλλαγή του Συντάγματος για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την εξάλειψη του δικαιώματος του Ακαδημαϊκού Ασύλου που κέρδισαν οι φοιτητές και καθηγητές με την ανατροπή της στρατιωτικής χούντας το 1974.  

Η ΕΕ και το ΔΝΤ με τα μνημόνια επιβάλουν τη σταδιακή εξαφάνιση των δικαιωμάτων των φοιτητών/τριών, την καθίζηση της δημόσιας παιδείας, την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.

Οι διαμάχες Τσίπρα – Μητσοτάκη για την παιδεία, είναι ένα σόου για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους και να κοροϊδέψουν μαθητές, φοιτητές και γονείς, ότι δήθεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.

Ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης είναι απόλυτα υποταγμένοι στις διαταγές της ΕΕ, ΔΝΤ και των ΕΠΑ σε όλα τα ζητήματα. Είναι υποστηριχτές των μνημονίων που αφανίζουν τη νεολαία και την εργατική τάξη, αγροτιά και μικρομεσαίους στην Ελλάδα.

DSC03362

Από τη φετεινή πρωτομαγιάτικη πορεία. Μαθητές, φοιτητές και αγωνιστές καλούνται να δημιουργήσουν μια επαναστατική ηγεσία στην εργατική τάξη, στα συνδικάτα και τα πανεπιστήμια, για ανατροπή μνημονίων, Τσίπρα, Μητσοτάκη και καπιταλισμού. Φωτό Ε.Α.

Το επίσημο ποοστό ανεργίας στην Ελλάδα στους νέους/ες 15-24 χρονών είναι 38%, και αν προσθέσει κανείς τις δεκάδες χιλιάδες νεολαία στα «ωφέλιμα προγράμματα» τότε η ανεργία είναι πάνω από 50%!

Με τη φτώχεια να κυριαρχεί στο 35% των οικογενειών στην Ελλάδα, όπως δηλώνεται επίσημα από την ΕΛΣΤΑΤ, η νεολαία επιβάλλεται να αγωνιστεί και να εξεγερθεί ενάντια στα μνημόνια, στην καπιταλιστική κυβέρνηση Τσίπρα και στον Μητσοτάκη που το 2013-15 όταν ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απολύθηκαν χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές συνοδεία ξύλου και χημικών από τα ΜΑΤ!

Η νεολαία και οι εργατική τάξη πρέπει να συντονίσουν τον κοινό αγώνα τους για τη συντριβή των μνημονίων και την ανατροπή του Τσίπρα απ’ τ’ αριστερά.

Η ενότητα εργατικής τάξης, αγροτιάς, μικροεπαγγελματιών και νεολαίας σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας είναι το όπλο για την επίτευξη της νίκης ενάντια στα μνημόνια φτώχειας και μαζικής ανεργίας του καπιταλισμού.

Η ανατροπή Τσίπρα και η συντριβή του Μητσοτάκη από την εργατική τάξη και νεολαία, θα ανοίξει το δρόμο για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για σοσιαλιστική εργατική κυβέρνηση εθνικοποίησης των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων και διαγραφής του δημόσιου χρέους.

Γι’ αυτό το ιστορικό καθήκον είναι η οργάνωση της νεολαίας και των αγωνιστών της εργατικής τάξης και της αγροτιάς σ’ ένα επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα της Τέταρτης Διεθνούς για την ανατροπή του καπιταλισμού.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s