► Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΠ’ Τ’ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

► Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!  

► ΚΑΤΩ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ!  

DSC03352

Η εργατική τάξη, η νεολαία μαζί με τους αγρότες και μικρομεσαίους πρέπει να οργανώσουν ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τη συντριβή μνημονίων και την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Για την εκδίωξη των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων και την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ.  Φωτό Ε.Α.

Η παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ήταν αποτέλεσμα τής παταγώδους αποτυχίας του δημοψηφίσματος που οργάνωσαν ΕΕ και ΕΠΑ στη Μακεδονία. Οι υπηρέτες του ιμπεριαλισμού Τσίπρας και Ζάεφ δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τις διαταγές των αφεντάδων τους.

Για να κρατηθεί στην εξουσία ο Τσίπρας έχει απόλυτη ανάγκη τον Καμμένο. Ακόμη και όταν ξέρει ότι σε περίπτωση ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή για το μακεδονικό, ο Καμμένος θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έτσι ο Τσίπρας ανοίγει το δρόμο για τον Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, ο Καμμένος και Κοτζιάς χρησιμοποιούν τα “μυστικά κονδύλια” για εξυπηρέτηση των σκοπών τους. Πρόκειται ουσιαστικά για συνωμοσίες του καπιταλιστικού κράτους ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Ανερυθρίαστα ο Υφυπουργός Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, μνημονιακός Υφυπουργός Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ 2010-2011, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι πρόκειται για «κονδύλια που έχουν να κάνουν με εθνικές ανάγκες και εθνικούς σκοπούς»!

Είναι γνωστό ότι οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις με τα “μυστικά κονδύλια” υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν πράχτορες, μέσα μαζικής ενημέρωσης, εταιρείες κ.α. για τις βρώμικες δουλειές τους. Τα εργατικά σωματεία πρέπει να απαιτήσουν τη δημοσιοποίηση των καταλόγων “μυστικών κονδυλίων¨και την άμεση κατάργηση τους. 

Η εργατική τάξη με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, που ενώνει όλες τις δυνάμεις της, πρέπει να αναλάβει άμεσα δράση! Δεν φτάνουν οι 24ωρες απεργίες με αιτήματα προς την κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ!

Για τη συντριβή των μνημονίων και του Μητσοτάκη, απαιτείται η ανατροπή απ’ τ’ αριστερά του Τσίπρα και η έξοδος από ΕΕ και ΝΑΤΟ!

Παρά τη φαινομενική παντοδυναμία τής ΕΕ και των ΕΠΑ, και τη γλοιώδη υποταγή των ηγετών των βαλκανικών χωρών, ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ικανός να επιλύσει τις εθνικιστικές διαφορές. Τα Βαλκάνια ζούνε στη φτώχεια, ανεργία και τοπικές συγκρούσεις που πηγάζουν από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Στην Αντίσταση ενάντια στους Ναζί, στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Τίτο με σημαία το σοσιαλισμό ενοποίησε τους αγώνες των λαών της Γιουγκοσλαβίας και τσάκισε το φασιστικό κίνημα της Σερβίας και Κροατίας.

Η πολιτική του ιμπεριαλισμού είναι να διχάζει και να διαιρεί τους λαούς, να στρέφει τον ένα ενάντια στον άλλον. Με τον παράνομο πόλεμο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία και με την υποστήριξη τότε της σταλινικής γραφειοκρατίας του Γκορμπατσέφ, ο ιμπεριαλισμός διάλυσε τη Γιουγκοσλαβία σε κρατίδια όπου κυριαρχούν η βία, η φτώχεια, οι φυλετικές και εθνικιστικές συγκρούσεις, η διαφθορά και η απολυταρχική διακυβέρνηση από λαθρέμπορους πλουτοκράτες, στρατοκράτες και εγκάθετους των ΕΠΑ.

Στρατιωτικές βάσεις των ΕΠΑ και ΝΑΤΟ δημιουργούνται συνέχεια σ’ όλα τα δυτικά Βαλκάνια καθώς η Αλβανία στοχεύει στην απορρόφηση του Κοσυφοπέδιου και της δυτικής Μακεδονίας, και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι πραχτικά τρία διαφορετικά κρατίδια. Νέες αεροπορικές βάσεις των ΕΠΑ συγκροτούνται σε Λάρισα, Αλεξανδρούπολη κ.α.

Μόνο η σοσιαλιστική επανάσταση μπορεί να απελευθερώσει τα Βαλκάνια από τους πολέμους και τη φτώχεια που επιβάλλει ο ιμπεριαλισμός στη σημερινή θανάσιμη κρίση του, για να δημιουργηθεί μια Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία ισοτιμίας και ισονομίας των λαών με βάση τη σχεδιασμένη οικονομία και τον έλεγχο των εργαζομένων στα εθνικοποιημένα μέσα παραγωγής και διανομής.

fullsizeoutput_3fd2

Διαδηλωτές ανεμίζουν σημαίες της Παλαιστίνης πάνω στις κλούβες των ΜΑΤ μπροστά στη σιονιστική πρεσβεία των εγκληματιών πολέμου. Φωτό Ε.Α.

Στη Μέση Ανατολή ο αμερικανικός και ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός επίσης με πολέμους και με το σιονιστικό Ισραήλ προσπαθούν να επιβάλουν τη βαρβαρότητα για τον έλεγχο των πετρελαίων αλλά και για την προετοιμασία της επίθεσης ενάντια στο Ιράν και στη Ρωσία.

Μαζί με τους Άραβες φεουδάρχες εμίρηδες και τη διχτατορία στην Αίγυπτο, οι ΕΠΑ και η Σαουδική Αραβία συγκεντρώνουν και εκπαιδεύουν στρατό με πρώτους στόχους τη Χεζμπολά στο Λίβανο, τη Συρία και στη συνέχεια το Ιράν. Η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος έχουν αποδεχτεί την εξάπλωση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη.

Οι ΕΠΑ και η Βρετανία συνεχώς προμηθεύουν τη Σαουδική Αραβία με όπλα και βόμβες αξίας δισεκατομμυρίων ευρό.

Οι φεουδάρχες της Σαουδικής Αραβίας έχουν την πλήρη υποστήριξη των ΕΠΑ και της ΕΕ στον πόλεμο γενοκτονίας ενάντια στην Υεμένη, αλλά και στη συγκρότηση και πολέμους των διάφορων τζιχαντιστών στη Συρία, Λιβύη και αλλού.

Ο Πρόεδρος των ΕΠΑ Τραμπ προσπάθησε για 2 βδομάδες να συγκαλήψει την αποτρόπαια δολοφονία του αντικαθεστωτικού και αντισιονιστή ακτιβιστή και δημοσιογράφου Τζάμαλ Χάσογκι, από τους πράχτορες του βασιλιά της Σαουδαραβίας στο προξενείο της Ιστανμπούλ στις 2 Οχτώβρη.

Οι δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων είναι χαραχτηριστικό των Σαουδάραβων εμίρηδων τους οποίους επισκέπτονται για μπίζνες όλοι οι ιμπεριαλιστές ηγέτες, και ας πραγματοποιούνται μαζικές διαμαρτυρίες ενάντια στις δολοφονίες στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές πόλεις.

Εκατομμύρια διαδήλωσαν στο Λονδίνο και στην Γουάσινγκτον ενάντια στον πόλεμο στο Ιράκ το 2003 – αλλά οι ιμπεριαλιστές προχώρησαν στα σχέδια τους.

Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι διαρκώς εντείνονται καθώς εξαπλώνεται η βαρβαρότητα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού.  Οι πόλεμοι θα σταματήσουν με την ανατροπή του χρεοκοπημένου καπιταλισμού,  με την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s