► ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΕΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ – ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ! – ΝΑΙ ΣΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 23:30 – ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΓΕΡΟ ΣΚΑΜΠΙΛΙ ΣΕ ΖΑΕΦ, ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΠΑ, ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ.

Μόλις 35% των ψηφοφόρων πήγαν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα για το όνομα της χώρας σήμερα Κυριακή, έτσι ακυρώνεται. Αλλά η ΕΕ και ο Τσίπρας ξέρουν πώς να ανατρέπουν δημοκρατικά δημοψηφίσματα!

Η λύση για τους βαλκανικούς λαούς είναι ο σοσιαλισμός, όχι η βαρβαρότητα του εθνικισμού και του ιμπεριαλισμού.

ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ Πέμπτη 27:9 ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Ο Μίστερ Σταθάκης υπογράφει χαμογελαστός την παραχώρηση της εκμετάλλευσης πετρελαίου – φυσικού αερίου στο Ιόνιο πέλαγος στους κολοσούς ExxonMobil και Total. Φωτό Συμέλα Παντζαρτζή, ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ενωμένων Εθνών (ΟΕΕ) στη Νέα Υόρκη την Τρίτη ο Πρόεδρος των ΕΠΑ Τραμπ για μια ακόμη φορά τόνισε ότι όλα τα κράτη πρέπει να υποταχτούν στα συμφέροντα της Αμερικής.

Η πολιτική του Τραμπ είναι ανηλεής εμπορικός πόλεμος που έχει προξενήσει τη διάλυση της ιστορικής συμμαχίας δυτικής Ευρώπης ΕΕ – ΕΠΑ, και την καταστροφή της ισορροπίας με την Κίνα. Στη Μέση Ανατολή ο Τραμπ επέβαλε το πιο αυστηρό οικονομικό και εμπορικό μποϊκοτάζ ενάντια στο Ιράν και ταυτόχρονα προωθεί τα πολεμικά σχέδια του με το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία.

Σ’ αυτό το κάλεσμα του Τραμπ δήλωσε παρών και πρόθυμος ο Τσίπρας με τη συνέντευξη του στην εφημερίδα Γουόλ Στριτ Τζέρναλ (Πέμπτη 27/9) και την ομιλία του στον ΟΕΕ την Παρασκευή.

Στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ ο Τσίπρας τόνισε: «Αν θέλουμε να προφυλάξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, αναβαθμίσουμε το ρόλο της χώρας και να την καταστήσουμε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος – όπως ήταν πριν τρία χρόνια – αυτό σημαίνει τη δημιουργία συμμαχιών. Και ο καλύτερος στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή είναι οι ΕΠΑ. […] Η συνεργασία και οι σχέσεις μας με τις ΕΠΑ είναι καλύτερες από πότε. Ίσως αυτό είναι παράξενο, αλλά είναι αλήθεια».

Αυτή η γλοιώδης υποταγή στον ιμπεριαλισμό είναι πράγματι αλήθεια, αλλά δεν είναι κάτι νέο για τον Τσίπρα. Παρόμοια δήλωσε στην επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα.

ισκρα

Από την επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. ΜΑΤ και δικαστήρια τα όπλα της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα ενάντια στη λαϊκή αντίσταση.

Ο Τσίπρας εκφράζει τα συμφέροντα και τις ελπίδες του χρεοκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού που θεωρεί ότι σήμερα η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί και να επιβιώσει ως ο άνθρωπος των ΕΠΑ στα Βαλκάνια, καθώς οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΠΑ χειροτερεύουν.

Αλλά ούτε αυτή η πολιτική είναι κάτι νέο. Αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής αστικής τάξης από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου πριν ένα αιώνα. Είναι η πολιτική της απόλυτης υποταγής στον ιμπεριαλισμό ώστε να τσεπώσουν οι Έλληνες τραπεζίτες και επιχειρηματίες μια προμήθεια από τα τεράστια κέρδη των εταιρειών της Δύσης.

Αυτή η πολιτική, προς τα Βαλκάνια, την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή, στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού έχει επιφέρει ιστορικές καταστροφές στο λαό της Ελλάδας.

Οι ενεργειακές συμφωνίες με εταιρείες ΕΠΑ και ΕΕ για τους αγωγούς αζέρικου φυσικού αερίου στη βόρεια Ελλάδα, και οι διακρατικές συμφωνίες με το σιονιστικό κράτος, το διχτατορικό καθεστώς στην Αίγυπτο και την υποτελή Κύπρο, αποτελούν μέσα υποταγής στον ιμπεριαλισμό και συμμετοχής στους πολέμους του.

Καθώς στη Νέα Υόρκη ο Τσίπρας έδινε όρκους υποταγής, στην Αθήνα ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης (ο φίλος των ΜΑΤ και των δικαστηρίων στις υποθέσεις της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, ο φίλος των Κινέζων γραφειοκρατών που υπόγραψε το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά στην ΚΟΣΚΟ) υπόγραψε και την παραχώρηση στην αμερικα-γαλική-ελληνική κοινοπραξία ExxonMobil, Total, ΕΛΠΕ την εκμετάλλευση υδατανθράκων με εξορύξεις στο Ιόνιο πέλαγος και νοτιο-δυτικά της Κρήτης.  

Η κυβέρνηση Τσίπρα υπερήφανα δήλωσε ότι το περιβάλλον θα προστατευτεί από τις εξορύξεις – όπως προστατεύθηκε στη Χαλκιδική με τη βία των ΜΑΤ!

Ο Τσίπρας, όπως προστάζουν οι τραπεζίτες και επιχειρηματίες, υπόγραψε τη λεγόμενη Συμφωνία των Πρεσπών για την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ή όποιο άλλο όνομα της δώσουν) σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, ώστε να προφυλαχτούν οι αγωγοί ενέργειας ΕΕ-ΕΠΑ και να περικυκλωθεί η Ρωσία με ιμπεριαλιστικό μέτωπο στα Βαλκάνια.

Στη σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού, η πολιτική Τσίπρα (που υποστηρίζεται ουσιαστικά απ’ όλα τα αστικά κόμματα) οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα και καταπίεση στην Ελλάδα και σε συμμετοχές σε πολέμους στη Μέση Ανατολή.

worldaffairsjournal@com

Από τις διαδηλώσεις των Παλαιστινίων στη Γάζα. Την Παρασκευή 28/9 ο σιονιστικός στρατός δολοφόνησε 17 Παλαιστίνιους. Ο Τσίπρας έχει υπογράψει συμφωνίες για τα πετρέλαια με τον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου που πολιτικά σημαίνει υποστήριξη της σιονιστικής παράνομης ρατσιστικής οντότητας ενάντια στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Φωτό worldaffairsjournal@com

Η ΕΕ είναι σε τεράστια πολιτική και οικονομική κρίση και οι γειτονικές χώρες – Ιταλία, βαλκανικές χώρες, Τουρκία – σε χρεοκοπία. Η άνοδος των αμερικανικών επιτοκίων, ο εμπορικός πόλεμος και η διαρκής πολιτική σύγκρουση ΕΕ – Ρωσίας επιδυνώνουν την πολιτική κρίση στην Ελλάδα. 

Η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ προσπαθεί να διασωθεί με την απόλυτη υποταγή σε ΕΕ και ΕΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι θα εντείνει τη χρήση δικαστηρίων και ΜΑΤ ενάντια σε κάθε αντίσταση της νεολαίας και των εργαζομένων.

Δεκάδες εργαζόμενοι – και ο Λαφαζάνης – οδηγούνται στα δικαστήρια μέσα από το «ιδιώνυμο» του νόμου ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σπιτιών και μαγαζιώ. Τα ΜΑΤ έχουν διαταγές βίαιης καταστολής όπως φάνηκε καθαρά στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Σ’ αυτό το πλαίσιο λειτουργούν και οι συμμορίες των ρατσιστών και φασιστών που πρέπει να συντριβούν από Ομάδες Πολιτοφυλακής εργατικών σωματείων και νεολαίας.

Η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα και ο Μητσοτάκης μπορούν να ανατραπούν με την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, με πάλη ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατική ηγεσία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για την ανάδειξη νέας επαναστατικής ηγεσίας από τους αγωνιστές της νέας γενιάς.

Ο καπιταλισμός είναι ανίκανος να επιλύσει τη θανάσιμη κρίση του, οδηγεί την ανθρωπότητα στη βαρβαρότητα. Μόνο η εργατική τάξη και νεολαία με τη σοσιαλιστική επανάσταση μπορούν να υπερβούν την κρίση με κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία και εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, στην προοπτική της Βαλκανικής Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας και στα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s