► ΟΛΗ Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕΣΥΠ («ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ») ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ! – ΜΕ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕΣΥΠ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΟΔΟΥΛΟ ΣΕ ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ!

► ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ! 

παιδων

Όλα τα δημόσια νοσοκομεία στη διαχείριση και νομή τής ΕΤΑΔ ΑΕ των ΕΕ και ΔΝΤ!

Με ΟΛΑ τα κρατικά έσοδα να πηγαίνουν στην ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων, που ελέγχεται από ΕΕ και ΔΝΤ) και με ΟΛΑ τα χτίρια, οικόπεδα, περιουσία του Δημοσίου να πηγαίνουν στην ΕΕΣΥΠ («Υπερταμείο»), το ελληνικό καπιταλιστικό κράτος είναι ένα “άδειο πουκάμισο”, μια πολιτική οντότητα χωρίς έσοδα, χωρίς περιουσία, χωρίς κανένα δικαίωμα να νομοθετήσει ενάντια στα διατάγματα των Μνημονίων!

Το ελληνικό καπιταλιστικό κράτος είναι υπόδουλο σε ΕΕ και ΔΝΤ, μια αποικία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Είναι φανερό ότι ο αγώνας για τη συντριβή των Μνημονίων δεν μπορεί παρά να είναι αγώνας ανατροπής της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και του καπιταλισμού.

Αυτός ο αγώνας απαιτεί όλη τη δύναμη της εργατικής τάξης και νεολαίας, των αγροτών και των μικροεπαγγελματιών, για την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

1170x460-crop-100-1_averof

Το Πολυτεχνείο της Αθήνας όπως ΟΛΑ τα σχολεία, πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ ΑΕ.

Με το μνημονιακό νόμο 4389/2016 της υπόδουλης κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΑ-ΑΝΕΛΛ, ΟΛΑ ΤΑ ΧΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ, ΜΝΗΜΕΙΑ, ΜΟΥΣΕΙΑ, ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ κ.α. – παραδίδονται στη θυγατρική Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) της ΕΕΣΥΠ/«ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ» (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας), για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΝΟΜΗ ακόμη και ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ για να πληρωθεί το δημόσιο χρέος σε ΕΕ και ΔΝΤ!

Τα έσοδα από τη “διαχείριση” θα πηγαίνουν 50% στο ελληνικό κράτος και 50% στην αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Το Εποπτικό Συβούλιο τής ΕΕΣΥΠ/«Υπερταμείο» είναι στα χέρια της ΕΕ και του ΔΝΤ: Ο Πρόεδρος της J. H. P. C. Le Pape διορίστηκε από ΕΕ-ΔΝΤ και έχει βέτο σε κάθε απόφαση!

Οι τρείς κύριες θυγατρικές της ΕΕΣΥΠ είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και η ΕΤΑΔ.

Η ΕΤΑΔ κατέχει σήμερα περισσότερους από 71.500 τίτλους ακινήτων σ’ όλη την Ελλάδα που ήδη τής έχουν παραχωρηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, τον ΕΟΤ, τα Ολυμπιακά Ακίνητα και από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως π.χ. το Νομισματικό Μουσείο, ακίνητα του Υπουργείου Πολιτισμού στην Πλάκα, το χτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού κ.α. Σ’ όλα αυτά η ΕΤΑΔ έχει την ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΟΜΗ.

Με πρόσφατες αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΦΕΚ 2317/Β/19-6-2018) και με σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (ΦΕΚ 2320/Β/1906-2018), μεταβιβάζονται “άνευ ανταλλάγματος” στην ΕΤΑΔ ΟΛΑ τα χτίρια και οικόπεδα του Δημοσίου.

Οι υποκριτικές δηλώσεις υπουργών, βουλευτών και αξιωματούχων της Κυβέρνησης Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ότι αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία κ.α. δεν μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ, είναι ένα συνειδητό ψέμμα.

fullsizeoutput_4800

Το Ερεχθείο στην Ακρόπολη. ΟΛΟΙ οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ ΑΕ για αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Όπως αναφέρει το σημερινό (21/9/18) Δελτίο Τύπου του ΣΕΑ (Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων), ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, τα ενετικά τείχη του Ηρακλείου, τα βυζαντινά τείχη της Θεσσαλονίκης, ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, αρχαιολογικά μουσεία όπως του Ηρακλείου, της Σπάρτης και του Αργοστολίου, περιλαμβάνονται σε κατάλογο 10.119 χτιρίων-χώρων που μεταβιβάζονται στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.!

Δεν είναι μόνο αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία που μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ, αλλά ΟΛΑ τα νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, στάδια, γήπεδα, ιδρύματα, βιβλιοθήκες, θέατρα, γηροκομεία, ορφανοτροφεία, τα ΠΑΝΤΑ, και βέβαια και η ΑΚΡΟΠΟΛΗ!

Τώρα οι υπουργοί της Κυβέρνησης δηλώνουν ότι μετά τη μεταβίβαση όλων των δημόσιων χτιρίων-χώρων στην ΕΤΑΔ, οι αρχαιολογικοί χώροι θα εξαιρεθούν και θα επιστρέψουν πίσω στο Δημόσιο, επειδή το Σύνταγμα της Ελλάδας απαγορεύει ρητά την εκποίηση τους.

Αυτά είναι φούμαρα! Η υπόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα και κάθε μνημονιακή κυβέρνηση δεν έχουν καμιά τέτοια πρόθεση ή δικαίωμα.

Μόνο η δύναμη και η δράση της εργατικής τάξης και νεολαίας σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας μπορεί να σταματήσει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Η δήθεν «αύξηση του κατώτατου μισθού» που εξήγγειλε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (!) Έφη Αχτσιόγλου είναι μια τεράστια απάτη σε βάρος της νεολαίας και όλης τής εργατικής τάξης.

Με την τροπολογία που ψήφισαν οι μνημονιακοί στη Βουλή (στη βάση του αντεργατικού νόμου Βρούτση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται με υπουργική απόφαση σύμφωνα με τα διατάγματα-νόμους των Μνημονίων!

Η αύξηση θα είναι μερικές δεκάδες ευρό σε διάστημα τριών χρόνων, δηλαδή η όποια αύξηση θα έχει φαγωθεί από το κόστος ζωής και τη συνεχώς αυξανόμενη φορολόγηση ακόμη και εισοδημάτων κάτω από 10.000 ευρό το χρόνο.

Τα αριστερά κόμματα ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδίκασαν την τροπολογία Αχτσιόγλου, αλλά ακόμη και τώρα αρνήθηκαν να καλέσουν για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ.

Η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα πρέπει να ανατραπεί όσο το δυνατό γρηγορότερα απ’ τ’ αριστερά από την εργατική τάξη, για τη συντριβή του Μητσοτάκη, των ΕΕ-ΔΝΤ και των Μνημονίων.

Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για μια εργατική σοσιαλιστική κυβέρνηση για εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, για σχεδιασμένη οικονομία για το συμφέρον του ελληνικού λαού.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s