► «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ – ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!» – ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!

► ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ!

► ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΣΙΠΡΑ, ΕΕ & ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

fullsizeoutput_47c3

Το μνημείο Παύλου Φύσσα στον οδό Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη. Φωτό Ε.Α.

Μεγάλη αντι-φασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη βράδυ στον Πειραιά, στα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσσα (τραγουδιστή Killah P) από συμμορία των Νεο-Ναζί της Χρυσής Αυγής.

Με κεντρικό σύνθημα «Ο Παύλος ζει – Τσακίστε τους Ναζί!» περίπου 5.000 νέοι/ες διαδήλωσαν από το μνημείο του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη έως τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο του Πειραιά.

Η πορεία ήταν μια εντυπωσιακή έκφραση της δυναμικής και αγωνιστικότητας της νεολαίας καθώς περνούσε μέσα από τις ιστορικές εργατικές γειτονιές της πόλης.

fullsizeoutput_47c6

Το πανό της οικογένειας Παύλου Φύσσα στην κορυφή της σημερινής πορείας. Φωτό Ε.Α.

Στην κορυφή της πορείας τοποθετήθηκε το πανό της οικογένειας Φύσσα και ακολουθούσαν δεκάδες πανό κυρίως αντι-φασιστικών συλλογικοτήτων, και των φοιτητών Μεταλλειολόγων-Φυσικού και της ΠΕΝΕΝ (ναυτεργάτες).

Τα ελάχιστα εργατικά και φοιτητικά πανό δείχνουν και τις αδυναμίες της οργάνωσης της πορείας. Η συντριβή της Χρυσής Αυγής και των άλλων φασιστικών και ρατσιστικών συμμοριών, δεν είναι ζήτημα κάποιων αντιφασιστών ανεξάρτητα από την ιστορική σημερινή ταξική πάλη της εργατικής τάξης για τη συντριβή των μνημονίων και της ανατροπής της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και του καπιταλισμού.

fullsizeoutput_47d3

Το φοιτητικό πανό στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Πριν ξεκινήσει η πορεία υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από διαδηλωτές για την παρουσία στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν η πορεία έφτασε στην κεντρική πλατεία του Πειραιά, στο Δημοτικό Θέατρο, όπου τα γραφεία της Χρυσής Αυγής δίπλα στην πολυκατοικία της Ασφάλειας Πειραιά, σειρά από κλούβες και διμοιρίες ΜΑΤ εμπόδισαν του διαδηλωτές να πλησιάσουν στη γιάφκα των φασιστών.

fullsizeoutput_47cf

Το πανό της ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών) στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Ακολούθησε δράση των ΜΑΤ με χημικά ενάντια στους διαδηλωτές, για να επιβεβαιωθεί ότι η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα προστατεύει τη Χ.Α. και αρνείται να την βγάλει εχτός νόμου. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s