► ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΜΟΝΗ ΟΡΘΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑ! – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ! – ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!

fullsizeoutput_4799

Από κινητοποίηση νοσοκομειακών στη Θεσσαλονίκη.

Στα εγκαίνια της ΔΕΘ ο Τσίπρας, παρουσία του Υπουργού Εμπορίου των ΕΠΑ, με αλαζονεία και περιφρόνηση στη δημοκρατία, τόνισε: «Η επιλογή μας να μη διακινδυνεύσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να προχωρήσουμε σε συμφωνία με τους δανειστές μας εκείνο το καλοκαίρι αποδείχθηκε η μόνη ορθή επιλογή»!

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη 2015 ο ελληνικός λαός ψήφισε με 61% «ΟΧΙ» στα μνημόνια. Την ίδια νύχτα ο Τσίπρας έσκισε το αποτέλεσμα και το πέταξε στα σκουπίδια. Λίγες μέρες αργότερα υπόγραψε νέο Μνημόνιο Λιτότητας με τους επικυρίαρχους της χώρας, ΕΕ και ΔΝΤ!

Τώρα στην Ελλάδα κυρίαρχη είναι η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ των ΕΕ-ΔΝΤ!

Αυτό το πραξικόπημα, ο Τσίπρας το Σαββάτο το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, το ανακήρυξε ως «τη μόνη ορθή επιλογή»! Οι τράπεζες και ο καπιταλισμός στην Ελλάδα είχαν διασωθεί. Η νεολαία, η εργατική τάξη, η αγροτιά και οι μικροεπαγγελματίες είχαν καταδικαστεί σε μόνιμη λιτότητα!

France Strikes

Από τις μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις στο Παρίσι ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων του Μακρόν. Φωτό Associated Press

Μετά από αυτή την πανάθλια ομολογία, χαραχτηριστική των υποταχτικών των Μεγάλων Δυνάμεων, ο Τσίπρας έδωσε όρκο για την τήρηση των συμφωνηθέντων με ΕΕ-ΔΝΤ, για τη συνέχιση και εμβάθυνση της μνημονιακής λιτότητας, για να πληρώσουν με το αίμα τους οι εργαζόμενοι και η νεολαία την κατάρρευση και χρεοκοπία των τραπεζών και του καπιταλιστικού κράτους-μέλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ο Τσίπρας παπαγάλισε το γκεμπελικής διάστασης ψέμμα της «οικονομικής ανάπτυξης», ότι η ελληνική οικονομία τα έξι τελευταία τρίμηνα βρίσκεται σε ανάπτυξη και φέτος το πλεόνασμα θα είναι γύρω στο 2,5%.

Αλλά αυτή είναι μια ψεύτικη «ανάπτυξη» μέσω βάρβαρης λιτότητας που την έχει επιβάλλει η ΕΕ. Το ΔΝΤ αρνείται κατηγορηματικά αυτή την «ανάπτυξη» (τα υπερβολικά «πλεονάσματα» σε μια περίοδο κρίσης) και επιμένει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις αποπληρωμής του δημόσιου χρέους και οικονομικής σταθερότητας!

Η δεκαετής παγκόσμια οικονομική κρίση και η πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων από τις ΕΠΑ, δημιούργησαν (σε αλληλοεπίδραση με τις συγκεκριμένες συνθήκες σε κάθε χώρα) νέα οικονομική κατάρρευση στις μεγάλες οικονομίες Αργεντινής, Τουρκίας και Μεξικού.

Την Παρασκευή η ιταλική κυβέρνηση υποτάχτηκε στις διαταγές της ΕΕ καθώς οι ιταλικές τράπεζες βρίσκονται μισό βήμα πριν την ομολογία κατάρρευσης (έχουν χρεοκοπήσει από καιρό μαζί με τη Ντόϊτσε Μπανκ!).

DSC03352

Το πανό του ΣΥΒΧΨΜΑ – στην πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας από την κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Φωτό Ε.Α.

Η «ανάπτυξη», τα πλεονάσματα στην Ελλάδα (καθώς το εμπορικό ισοζύγιο αυξάνεται αρνητικά) δεν είναι παρά αποτέλεσμα των κολοσιαίων περικοπών σε παιδεία, υγεία, πρόνοια, στις διαρκείς μειώσεις μισθών-συντάξεων, στις ιδιωτικοποιήσεις και τη μαζική ανεργία, στις «επισφαλείς» συνθήκες δουλειάς, στην επιβολή φόρων (ΕΝΦΙΑ κ.α.), στις αυξήσεις των οικιακών λογαριασμών, στην αρπαγή σπιτιών και καταστημάτων με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς συνοδεία βίας ΜΑΤ με χημικά!

Ο Τσίπρας δεν ξέχασε τους πυλώνες του καπιταλιστικού κράτους: γερά αναδρομικά σε στρατιωτικούς, ΜΑΤ και αστυνομία, λιμενικούς, δικαστές, πανεπιστημιακούς. Και κάτι ψιλά στους μηχανικούς-γιατρούς-δικηγόρους.

Σύμφωνα με τα αφεντικά της ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας) 34% των εργαζομένων έχουν μισθό κάτω από 600 ευρό, ενώ μόνο 15% έχουν μισθό από 750-1000 ευρό. Η Γιουροστάτ θεωρεί τα 1000 ευρό ως το όριο της φτώχειας, αλλά για την αμαρτωλή ΕΛΣΤΑΤ «μόνο» το 34% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει στη φτώχεια.

Με τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις-ξεπουλήματα (που υποστήριξε η πανάθλια προδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία) το καπιταλιστικό ελληνικό κράτος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ για να πληρώνει και το χρέος και τις κρατικές υποχρεώσεις!

Γι’ αυτό ο Τσίπρας – με διαταγή των επικυρίαρχων ΕΕ, ΕΠΑ, ΝΑΤΟ – προσδοκά στη «μετεξέλιξη» της χώρας σε «ενεργειακό κόμβο». Σε συμμαχία με την υπόδουλη Κύπρο, τους εγκληματίες σιονιστές στο Ισραήλ και τους διχτάτορες της Αιγύπτου, και με κυρίαρχες τις αμερικάνικες και γαλικές εταιρείες ενέργειας.

Η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ είναι επίσης πλήρως υποταγμένη στα αμερικανικά σχέδια για τους αγωγούς ΤAP και ΙGB, και στο σταθμό φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπουλη, σε κατά μέτωπο σύγκρουση με τα ρωσικά σχέδια ενέργειας.

fullsizeoutput_3fd2

Διαδηλωτές ανεμίζουν σημαίες της Παλαιστίνης πάνω στις κλούβες των ΜΑΤ μπροστά στη σιονιστική πρεσβεία της Αθήνας. Φωτό Ε.Α.

Για την ελληνική μπουρζουαζία, που εκφράζει ο Τσίπρας, το μέλλον είναι η υποταγή στα σχέδια ενέργειας ΕΠΑ-ΕΕ και στα στρατιωτικά σχέδια ΕΠΑ-ΝΑΤΟ για πόλεμο στις χώρες της Μέσης Ανατολής, με πώληση βομβών στα μεσαιωνικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας που βομβαρδίζει σχολεία, αγορές, σπίτια.

Όπως όλες οι άρχουσες τάξεις σε ΕΕ και Ευρώπη, η ελληνική μπουρζουαζία έχει αποδεχτεί το ρατσισμό και τη βία ενάντια στους πρόσφυγες ως απαραίτητο συστατικό της “νέας” Ευρώπης-κάστρο. Είναι εξωφρενικό και αποτελεί μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ αλλά και ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ προς την εργατική τάξη και τους αγωνιστές, η συγκρότηση ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ στην Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη!

Η αντεπανάσταση των υπηρετών της ΕΕ και ΝΑΤΟ Τσίπρα, Μητσοτάκη κλπ., μπορεί να νικηθεί μόνο με την κινητοποίηση της εργατικής τάξης, νεολαίας και αγροτιάς, σε ενιαίο μέτωπο, στην οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

pame-deth-kinhtopoihsh-82

Το πανό της πορείας που οργάνωσε το ΠΑΜΕ το Σάββατο στη Θεσσαλονική. Κανένα σύνθημα για έξοδο απο ΕΕ και για ανατροπή Τσίπρα και καπιταλισμού με γενική απεργία. Φωτό 902.gr

Οι ηγεσίες των κομμάτων της αυτοαποκαλούμενης μαρξιστικής Αριστεράς ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α., ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ένα τέτοιο αγώνα ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ σήμερα.

Η ανάλυση και πολιτική τους δεν ξεκινά από την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά από τις υποκειμενικές απόψεις της ηγεσίας αυτών των κομμάτων που αντανακλούν τα συντηρητικά στρώματα της μικροαστικής τάξης και πιστεύουν ότι η εργατική τάξη έχει ηττηθεί και άρα δεν είναι δυνατό να ξεσηκωθεί.

Αντίθετα, οι Μαρξιστές βαδίζουν σύμφωνα με την αντικειμενική πραγματικότητα και το διεθνισμό – αυτά δεν είναι ηθικές ιδέες αλλά η επιστήμη του Μαρξισμού.

Είναι η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού που σπρώχνει τα αφεντικά σε ταξικό πόλεμο συντριβής των εργαζομένων, και την εργατική τάξη και νεολαία σε ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σ’ όλη την Ευρώπη.

Το καθήκον των αγωνιστών είναι η δημιουργία ενός μαζικού μαρξιστικού επαναστατικού κόμματος για τη συντριβή των μνημονίων Τσίπρα και Μητσοτάκη, και των φασιστών, για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Με πλήρη υποστήριξη στην Παλαιστίνη και στη Συρία, για την έξοδο της Ελλάδας από ΕΕ-ΝΑΤΟ, για διαγραφή του χρέους με εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, με πρόγραμμα τη σχεδιασμένη οικονομία και τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Χώρες της Ευρώπης.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s