► ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ! ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ Η ΓΣΕΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

► ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ 24ωρο Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ! ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ!

Η ΠΝΟ αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση της απεργίας και αύριο Τρίτη για ΣΣΕ και αυξήσεις. 

Από το κάλεσμα της ΠΕΝΕΝ:

Σε αυτό το πλαίσιο καλεί η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ να αναπτυχθεί μια πλατιά μαζική αγωνιστική συσπείρωση και δράση όλων των Ναυτεργατών με σκοπό να οδηγήσουμε σε υποχώρηση, σε ρηγμάτωση και ανατροπή την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Η Διοίκηση της Ένωσής μας καλεί όλο το συνεπές αγωνιστικό και λαϊκό κίνημα να εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο την αλληλεγγύη του στους Ναυτεργάτες, τις δίκαιες διεκδικήσεις και τον απεργιακό αγώνα τους.

Έναρξη απεργίας: 4/9/2018 ώρα 6.00 το πρωί – Λήξη 5/9/2018 ώρα 6.00 το πρωί.”

ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ! ΤΟ ΕΚΠ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΘ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ!

fullsizeoutput_4777

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογεώργος (αριστερά) μιλά στους συγκεντρωμένους ναυτεργάτες απεργούς στη μπουκαπόρτα πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, σήμερα Δευτέρα πρωί. Φωτό Ε.Α.

Σήμερα Δευτέρα πρωί 06:00 άρχισε η πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ που είναι καθολική.

Κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση σε μπουκαπόρτα πλοίου στον αγ. Διονύση (Πειραιά) με ομιλητές τον Πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ Αντώνη Νταλακογεώργο και τους Γιώργο Χαρίση (ΕΕ ΠΟΕ-ΟΤΑ), Αντώνη Δραγανίγο (Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων) και Γρηγόρη Καλομοίρη (ΕΕ ΑΔΕΔΥ).

Ο Καλομοίρης ανακοίνωσε ότι έγινε πρόταση στην ΑΔΕΔΥ για απεργία στο δημόσιο αλλά αυτό δεν έγινε αποδεχτό από την πλειοψηφία της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

Το κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ στη συνέχεια επισκέφτηκε τα πλοία στο λιμάνι όπως και επιτροπές των άλλων ναυτεργατικών σωματείων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της ΠΕΝΕΝ σε πορεία τον περασμένο Δεκέμβρη. Φωτό Ε.Α.

Από τις 06:00 της Δευτέρας 3/9/2018 ξεκινά η 24ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών που αποφάσισε η ΠΝΟ με κύρια αιτήματα: την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, «επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυεργατών στο προ των τριών Μνημονίων καθεστώς και πλήρη εξαίρεση από το Ν. 4387/16», την αναστολή του νόμου για τις συνθέσεις πληρωμάτων της ακτοπλοΐας, καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και ανεργίας, υπεράσπιση του ΝΑΤ.

Οι εφοπλιστές πρότειναν υπογραφή ΣΣΕ και αυξησεις 1% που δεν έγιναν αποδεχτά απο την ΠΝΟ. Αλλά η ηγεσία της ΠΝΟ δεν καθόρισε καμιά κινητοποίηση.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ-ΠΕΣ/ΝΑΤ, που υποστηρίζουν το ΠΑΜΕ, κάλεσαν συγκέντρωση στις 06:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη. Το σωματείο ΠΕΝΕΝ (ναύτες) κάλεσε στις 5:30 απεργιακή συγκέντρωση στην καντίνα του λιμανιού, στον αγ. Διονύση.

IMG0058A

Τα σωματεία στους Δήμους Πειραιά και Θεσσαλονίκης πρέπει να κηρύξουν άμεσα απεργία και κινητοποιήσεις για τη νίκη των ναυτεργατών και των δικών τους αιτημάτων. Φωτό Ε.Α.

Η κυβέρνηση Τσίπρα και οι εφοπλιστές ευελπιστούν ότι η ηγεσία της ΠΝΟ θα ξεπουλήσει για ακόμη μια φορά την απεργία ίσως με κάποιο συμβιβασμό.

Έχουν να αντιμετωπίσουν την οργή των ναυτεργατών που, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι, έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ οι μνημονιακές κυβερνήσεις τους αφαιρούν όλα τα δικαιώματα τους. Η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ έχει ψηφίσει νόμους για επιβολή ελαστικής εργασίας στα καράβια και την εξαφάνιση του ΝΑΤ που δημιούργησαν οι ναυτικοί με αγώνες και τις κρατήσεις από το μισθό τους.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΠΕΝΕΝ κ.α. που αντιτίθενται στην ηγεσία της ΠΝΟ καλούν τους ναυτεργάτες σε αγώνα για τη ΝΙΚΗ της απεργίας. Για να νικήσουν οι ναυτεργάτες χρειάζεται η ενεργός, απεργιακή υποστήριξη των εργαζομένων στα λιμάνια και στις πόλεις Πειραιά και Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της εργατικής τάξης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της ΠΕΝΕΝ στην απεργιακή πορεία 12/1/2018. Φωτό Ε.Α.

Οι ναυτεργάτες ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΟΝΑΧΟΙ! Αγωνίζονται ενάντια στους μνημονιακούς νόμους και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, για ΣΣΕ και αυξήσεις.

Σ’ αυτόν τον αγώνα πρέπει να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι με υποστήριξη από τη νεολαία και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Πρέπει να δημιουργηθούν ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ της απεργίας με πρωτοβουλία των εργατικών κέντρων, και να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι σε καταλήψεις και μπλοκαρίσματα.

Η ΓΣΕΕ πρέπει να κηρύξει ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τη νίκη των ναυτεργατών. Αυτό σημαίνει κινητοποιήσεις στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ οταν δει ότι ο αγώνας των ναυτεργατών βαδίζει στη νίκη, θα κινητοποιήσει τα ΜΑΤ, το λιμενικό και θα πιέσει την ηγεσία της ΠΝΟ να σταματήσει την απεργία. Δεν θα διστάσει να κηρύξει και επιστράτευση των ναυτεργατών!

Οι ηγεσίες των ΠΕΜΕΝ, ΠΕΝΕΝ κ.α. και τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Θεσσαλονίκης, έχουν την ευθύνη για την ΕΠΕΧΤΑΣΗ της απεργίας, για να μπει ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ στην πάλη για τη συντριβή των μνημονίων και την ανατροπή της χούντας Τσίπρα και των σχεδίων Μητσοτάκη, απ’ τα αριστερά! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s