► ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΝΕΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ!

► ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΣΙΠΡΑ!

902 - 28:2:18

Από την επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους έξω από συμβολαιογραφείο της Αθήνας τον περασμένο Μάρτη. Φωτό 902.γρ

Την ώρα που ορκίζεται η «νέα» κυβέρνηση Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και λοιπών ρεταλιών από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με διαταγές των επικυρίαρχων ΕΕ και ΔΝΤ η κυβέρνηση και οι τράπεζες με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ξεκίνησαν νέα βάρβαρη επίθεση ενάντια στα εργατικά και μικροαστικά νοικοκυριά.

Στις 5 Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει η “ανανεωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα” κατάσχεσης και ξεπουλήματος σπιτιών και μαγαζιών όπου ήδη φιγουράρουν 2.300 πλειστηριασμοί!

Από την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 21 Φλεβάρη 2018, έχουν πραγματοποιηθεί 16.190 πλειστηριασμοί, περίπου 2.730 κάθε μήνα!

Οι ΕΕ – ΔΝΤ διέταξαν να γίνουν όσο το δυνατό πιο εύκολες και γρήγορες οι αρπαγές σπιτιών, μαγαζιών και οικοπέδων, με λειτουργία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ουσιαστικά χωρίς κανόνες και με την αφαίρεση των κλειδιών από τους ιδιοχτήτες ώστε πιθανοί αγοραστές να τα επιθεωρούν όποτε θέλουν!

Στις 10 Σεπτέμβρη οι Θεσμοί θα έρθουν στην Αθήνα, με αντιπροσώπους του SSM (Single Supervisory Mechanism, επιτήρηση ευρωπαϊκών τραπεζών), για να ελέγξουν αν οι ελληνικές τράπεζες ξεφορτώνονται τα «κόκκινα δάνεια» όπως έχει συμφωνηθεί. Το SSM θα διατάξει τις ελληνικές τράπεζες να οριστικοποιήσουν τους στόχους τους για τη διετία 2020-21.

fullsizeoutput_3a65

Από την επίθεση των ΜΑΤ στις  21/3/2018 σε διαδηλώτές στην Αθήνα ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών και μαγαζιών. Φωτό Μάριος Λώλος

Παράλληλα οι τράπεζες εκδίδουν τελεσίγραφα σε όσους/ες αδυνατούν να πληρώνουν τις υψηλές δόσεις εξυπηρέτησης δανείου. Τώρα για ένα διακανονισμό οι τράπεζες απαιτούν «προκαταβολή» χιλιάδων ευρό και ακόμη υψηλότερες μηνιαίες δόσεις περίπου 500-750 ευρό για δάνειο αξίας περίπου 150.000 ευρό!

Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης Τσίπρα και των τραπεζών είναι να αρπάξουν άμεσα και όσο το δυνατό περισσότερα σπίτια και μαγαζιά από τις εργατικές και μικροαστικές οικογένειες και να τα παραδώσουν σε μεγάλες επιχειρήσεις, σπεκουλαδόρους και στα χετζ-φαντς, για να μειώσουν τα ποσά κόκκινων δανείων που κατέχουν οι τράπεζες!

Η διαταγή των θεσμών ΕΕ-ΔΝΤ στις ελληνικές κυβερνήσεις ήταν και είναι πάν’ απ’ όλα «σώστε τις χρεοκοπημένες τράπεζες»! Το έκαναν αυτό με διοχέτευση των δανείων από ΕΕ-ΔΝΤ πρώτα στις ξένες τράπεζες (140 δισ. ευρό) και στη συνέχεια με την «επανακεφαλαίωση» των ελληνικών τραπεζών με περίπου 40 δισ. ευρό. Όλα αυτά τα δισ. ευρό καλείται να τα πληρώσει ο ελληνικός λαός!

Παρά τις εξαγγελίες για τα δήθεν «επιτυχημένα κρας-τεστ» των τραπεζών, αυτές παραμένουν ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ όπως και οι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ, ΓΑΛΙΚΕΣ, ΙΤΑΛΙΚΕΣ και ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ τράπεζες!  

Όλες αυτές οι τράπεζες έχουν δανείσει ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ποσά από τα κεφάλαια τους. Δανείζονταν με ελάχιστο ή μηδενικό επιτόκιο από την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), αλλά στα δάνεια που παρείχαν επέβαλαν υψηλά επιτόκια προσδοκώντας απίστευτα υψηλά κέρδη.

Αυτή η κομπίνα ΕΚΤ – τραπεζών («τύπωμα» ηλεκτρονικού πλασματικού άνευ αξίας χρήματος από την ΕΚΤ – τεράστια κέρδη από τα υψηλά επιτόκια δανείων των τραπεζών), ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ με την παγκόσμια οικονομική τραπεζική κρίση του 2008 που ξεκίνησε από τις ΕΠΑ.

ισκρα

Από την επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στις 21/3/2018. 

Τώρα οι τράπεζες πρέπει να ξεφορτωθούν όσο-όσο τα «κόκκινα δάνεια» για να μη καταρρεύσουν. Σήμερα τα «κόκκινα δάνεια» στην Ελλάδα είναι αξίας 27,6 δισ. ευρό και αποτελούν το 43,4% των τραπεζικών δανείων.

Η κυβέρνηση και οι τράπεζες ξέρουν πολύ καλά ότι τα «κόκκινα δάνεια» των νοικοκυριών αντιπροσωπεύουν ένα ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ της συνολικής αξίας των τραπεζικών «κόκκινων δανείων». Για παράδειγμα, η ελληνική κυβέρνηση πέρσι «εθνικοποίησε» τα κόκκινα δάνεια του Μέγαρου Μουσικής (ύψους περίπου 500 εκατ. ευρό) που είχαν δημιουργήσει οι διαχειριστές του ΜΜ!

Είναι λοιπόν απόλυτα σωστό και λογικό, τα κόκκινα δάνεια των νοικοκυριών να διαγραφούν. Αλλά τα κόκκινα δάνεια των σπεκουλαδόρων επιχειρηματιών πρέπει να διεκδικηθούν στο ακέραιο από το κράτος.

Όμως η μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα κάνει το αντίθετο! Χαρίζει ή κουρεύει τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, αλλά με τη βία των ΜΑΤ και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πετάει στο δρόμο και στη φτώχεια δεκάδες χιλιάδες οικογένειες!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από διαδήλωση στην Αθήνα στις 21/2/2018. Φωτό Ε.Α.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της ΠΕΝΕΝ (Ένωση Ναυτών) στην πορεία της 21/2/2018 από την πλατεία Κοραή στη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Οι στόχοι που επέβαλαν οι θεσμοί είναι να πραγματοποιούνται ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ τουλάχιστον 3.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που υπολογίζονται να φτάσουν τις 30.000 για το 2018!

Για το 2019 οι θεσμοί απαιτούν τουλάχιστον 50.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς! Γι’ αυτό στο Μνημόνιο που υπόγραψε ο Τσίπρας τον Ιούνη, οι Θεσμοί υμνούν τα ΜΑΤ!

Εχτός από τις τράπεζες, τα εργατικά και μικροαστικά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν απειλές για κατασχέσεις και εκποίηση περιουσιών με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, από το ίδιο το «κράτος» (δηλαδή την Ανεξάρτητη Αρχή Εσόδων των Θεσμών!) ακόμη και για χρέη 500 ευρό στην Εφορία ή στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Αυτοί οι «δημόσιοι» οργανισμοί μπορούν να κατασχέσουν ακόμη και την πρώτη κατοικία!

Στη σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση και στην περίοδο των καταστροφικών μνημονίων στην Ελλάδα, η λύση προς ώφελος της χώρας και των εργαζομένων, αγροτών, μικροαστών, δεν μπορεί να προέλθει από τους Θεσμούς, τις τράπεζες και τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Απαιτείται η εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, η διαγραφή των στεγαστικών δανείων των εργατικών και μικροαστικών νοικοκυριών.

Για τη συντριβή των μνημονίων, για τη συντριβή της φτώχειας, της μαζικής ανεργίας, για τη εξαφάνιση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, απαιτείται η οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, ανατροπής απ’ τα αριστερά της κοινοβουλευτικης χούντας Τσίπρα και των σχεδίων Μητσοτάκη, για να ανοίξει ο δρόμος στο σοσιαλισμό, στη σχεδιασμένη οικονομία και στα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης σε αντικατάσταση της ιμπεριαλιστικής ΕΕ των τραπεζιτών σπεκουλαδόρων και χετζ φαντς! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s