► ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ! – ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΡΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ!

► ΚΑΤΩ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΕΠΑ, ΤΩΝ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

tritiyomatra.com

Πατέρας κηδεύει το παιδί του που δολοφονήθηκε από το βομβαρδισμό σχολικού λεωφορείου στην Υεμένη από σαουδαραβικά αεροπλάνα. Φωτό trityomatra.com

Με αμερικανικά και βρετανικά όπλα, αεροπλάνα και βόμβες η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε πόλεμο γενοκτονίας ενάντια στην Υεμένη το Μάρτη 2015, για να συντρίψει το κίνημα των Χούτι Ανσαρουλά που είχε ανατρέψει τον εγκάθετο των Σαουδάραβων φεουδαρχών πρωθυπουργό της Υεμένης Αμντ Ραμπού Μανσού Χάντι.

Πριν λίγες μέρες έκθεση τής φιλανθρωπικής οργάνωσης Human Rights Watch καταδίκασε τα εγκλήματα πολέμου, όπως αναφέρει, τής Σαουδικής Αραβίας και την “επιτροπή έρευνας” των Σαουδάραβων που τα συγκάλυψε. Το Human Rights Watch τόνισε ότι η “απατηλή διερεύνηση των εγκλημάτων” από τους ίδιους τους Σαουδάραβες, “δεν προφυλάσσει τις Ενωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία από το να είναι συνένοχοι σε σοβαρά εγκλήματα πολέμου”.

Στις 9 Αυγούστου πολεμικό αεροπλάνο της Σαουδικής Αραβίας χτύπησε σχολικό λεωφορείο στην αγορά της Νταχιάν και σκότωσε 54 αμάχους από τους οποίους οι 44 ήταν παιδιά. Την Πέμπτη 23 Αυγούστου, ξανά ένα σαουδαραβικό πολεμικό αεροπλάνο σκότωσε 26 παιδιά και 4 γυναίκες που προσπαθούσαν να ξεφύγουν το βομβαρδισμό στην περιοχή Χουνταϊντά.

180810101519-09-yemen-schoolbus-airstrike-0809-exlarge-169

Τραυματισμένα παιδιά από το βομβαρδισμό της σαουδαραβικής στρατιωτικής αεροπορίας σε σχολικό λεωφορείο στις 9 Αυγούστου στην πόλη Νταχιάν της Υεμένης. Φωτό trityomatra.com

Περισσότεροι από 14.700 Υεμένοι έχουν σκοτωθεί από τα σαουαραβικά όπλα από την αρχή της επίθεσης στη χώρα τους.

Στις ΕΠΑ και Βρετανία έχει αρχίσει εκστρατεία από σωματεία εργαζομένων και από διανοούμενους ενάντια στις κυβερνήσεις τους που οπλίζουν τους Σαουδάραβες φεουδάρχες.  

Προχτές το Human Rights Watch ανακοίνωσε ότι οι Σαουδάραβες σεϊχηδες σκοπεύουν να καταδικάσουν και να θανατώσουν πέντε Σαουδάραβες ακτιβιστές ανθρώπινων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και την Ισράα αλ-Γκόμγκαν.

Δεν έχουν υπάρξει διαμαρτυρίες από τις κυβερνήσεις των ΕΠΑ και της Βρετανίας ενάντια σ’ αυτές τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες των ακτιβιστών.

Στην Αραβία έχει σχηματιστεί μια διαβολική συμμαχία μεταξύ των ιμπεριαλιστών ΕΠΑ – Βρετανίας, της Σαουδαραβίας και του Μπαχρέϊν, και του σιονιστικού Ισραήλ. Στο Μπαχρέϊν οι τεράστιες στρατιωτικές βάσεις των ΕΠΑ και της Βρετανίας επεχτείνονται.

Αυτές οι βάσεις στοχεύουν τους αραβικούς λαούς, την Παλαιστίνη και το Ιράν, για να κρατήσουν οι ιμπεριαλιστές και οι φεουδάρχες σεϊχηδες στον έλεγχο τους στα πετρέλαια.

abu mustafa reuters

Από τις διαδηλώσεις Παλαιστινίων στα σύνορα της Γάζας στα 70 χρόνια από τη Ναγκμπά (=καταστροφή). Φωτό Abu Mustafa / Reuters

Οι εργαζόμενοι, νεολαία και διανοούμενοι στις ΕΠΑ, Ευρώπη και Ελλάδα, πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα ενάντια στις δολοφονίες από τους Σαουδάραβες σεϊχηδες, για την υποστήριξη των αραβικών και ιρανικών λαών στην προσπάθεια τους να ελέγχουν οι ίδιοι την πορεία και το μέλλον τους.

Τα εργατικά σωματεία και οι αγωνιστές πρέπει να κυρήξουν σ’ όλη την εργατική τάξη ότι οι εχθροί τους είναι ο Τραμπ και η Μέη, οι φεουδάρχες σεϊχηδες και οι σιονιστές – όχι οι λαοί της Υεμένης και της Μέσης Ανατολής.

Οι ιμπεριαλιστές με τους σεϊχηδες και το Ισραήλ ετοιμάζουν πόλεμο ενάντια στο Ιράν για να καταπνίξουν την επανάσταση και να υποτάξουν την Παλαιστίνη επίσημα στο ισραηλινό κράτος.

Στην πάλη τους ενάντια στα μνημόνια και στην κυβέρνηση Τσίπρα, οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα πρέπει να οργανώσουν γενική πολιτική απεργία διαρκείας.

Η ανατροπή από τους ίδιους τους εργαζόμενους της κυβέρνησης Τσίπρα, θα τσακίσει τα μνημόνια και τα σχέδια του Μητσοτάκη, και θα κλείσει τις στρατιωτικές βάσεις των ΕΠΑ στην Ελλάδα με έξοδο από το ΝΑΤΟ. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s