► ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ!

► ΑΠΕΤΥΧΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ!

Miguel Gutierrez EPA Saturday 1

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο μιλά το Σάββατο απόγευμα στο Καράκας σε συγκέντρωση για την 81η επέτειο της ίδρυσης της Εθνοφυλακής. Λίγα λεπτά αργότερα πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση εναντίον του με εκρηχτικά σε ντρον. Φωτό Miguel Gutierrez, EPA.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πίσω από την απόπειρα δολοφονίας τού Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, το Σάββατο 4 Αυγούστου στο Καράκας, βρίσκονται οι ΕΠΑ και η Κολομβία που υποστηρίζουν τη βίαιη ανατροπή τού Μαδούρο και χρηματοδοτούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η αριστερή κυβέρνηση του Μαδούρο έχει αρνηθεί να υποταχτεί στα σχέδια των ΕΠΑ. Χρησιμοποιεί τα έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής της εργατικής τάξης και της αγροτιάς στη Βενεζουέλα. Η πολιτική του Μαδούρο έχει εξαγριώσει τους πρώην και νυν προέδρους των ΕΠΑ και την πλουτοκρατία της Βενεζουέλας.  

Σε ομιλία του ο Μαδούρο τόνισε ότι μετά την απόπειρα δολοφονίας του, είναι ακόμη πιο αποφασισμένος να αγωνιστεί για την Επανάσταση.

Οι κρατικές αρχές της Βενεζουέλας ανακοίνωσαν τη σύλληψη 6 ατόμων που πιστεύουν ότι σχετίζονται με την επίθεση με ιπτάμενα ντρον φορτωμένα εκρηχτικά ενάντια στον Μαδούρο.

Nestor Reverol Sunday Caracas Interior & Justice Minister

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της κυβέρνησης της Βενεζουέλας Νεστόρ Ρεβερόλ σε Συνέντευξη Τύπου την Κυριακή για την απόπειρα δολοφονίας. Φωτό Υπουργείο Εσωτερικών Βενεζουέλας.

Ο Μαδούρο είπε ότι, «η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι πολλοί απ’ τους υπεύθυνους της επίθεσης, οι χρηματοδότες και οι οργανωτές, ζουν στην πολιτεία Φλόριντα των ΕΠΑ. Ελπίζω ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα πολεμήσει τις τρομοκρατικές ομάδες που πραγματοποιούν επιθέσεις σε ειρηνικές χώρες στην ήπειρο μας, και συγκεκριμμένα στη Βενεζουέλα».

Αυτές είναι βέβαια φρούδες ελπίδες!

Από τις αρχές του 19ου αιώνα οι ΕΠΑ με το «Δόγμα Μονρόε» θεωρούν την κεντρική και νότια Αμερική ως την «αυλή τους» όπου καμιά άλλη ευρωπαϊκή ιμπεριαλιστική δύναμη δεν έχει δικαιώματα επέμβασης και κυριαρχίας. Οι εταιρείες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού θέλουν να έχουν απόλυτο έλεγχο στην εκμετάλλευση των τεράστιων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βενεζουέλας.

Ο Τραμπ με κυρώσεις και εμπορικό πόλεμο θέλει να επαναφέρει την αμερικανική επικυριαρχία στη Βενεζουέλα, Ιράν, και Κούβα, παράλληλα με την υποστήριξη του σιονισμού ενάντια στην παλαιστινιακή επανάσταση.

Η ευρωπαϊκή και ελληνική εργατική τάξη και νεολαία πρέπει να υποστηρίξει σταθερά το λαό της Βενεζουέλας και την ανεξαρτησία της χώρας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s