► «ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ!» – ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

► ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ! ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠ’ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!   

fullsizeoutput_4670

Από τη χτεσινή πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 500 νεολαίοι και εργαζόμενοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση και πορεία “διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης” χτες Τρίτη βράδυ στην Αθήνα, που κάλεσαν κόμματα της Αριστεράς, για τους 80 θανάτους (και 8 αγνοούμενους) από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Μετά τη συγκέντρωση και ομιλίες στην πλατεία Κλαυθμώνος, η πορεία κατευθύνθηκε στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου όπου κλούβες της αστυνομίας είχαν φράξει το δρόμο (οδός Ηρώδη Αττικού) προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Από τη Βουλή η πορεία συνοδεύτηκε με διμοιρίες οπλισμένων ΜΑΤ.

Στην πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Λαϊκή Ανίσταση, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, ΟΕΝ-ΕΕΚ, Λαϊκή Ενότητα.

Τα κύρια συνθήματα ήταν “Αυτή η πολιτική είναι εγκληματική” και “Ο καπιταλισμός οπλοφορεί – Μόνη λύση η ανατροπή”. Επίσης συνθήματα ενάντια στα μνημόνια, για τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, τη χρηματοδότηση της πυροσβεστικής και των νοσοκομείων.

fullsizeoutput_4671

Η κορυφή της χτεσινοβραδυνής πορείας με το πανό τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην οδό Ηρώδη Αττικού φραγμένη από κλούβες της αστυνομίας και οπλισμένες διμοιρίες ΜΑΤ. Φωτό Ε.Α.

Αλλά παρά τα ριζοσπαστικά συνθήματα και πανό, δεν υπήρξε σαφές κάλεσμα για την ανατροπή από τ’ αριστερά, από την απεργιακή κινητοποίηση της εργατικής τάξης και νεολαίας, της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Έτσι ο Μητσοτάκης εμφανίζεται ως ο μόνος που ζητά την ανατροπή, από τα δεξιά, της κυβέρνησης. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s