► ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ!

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟ!

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ!

3500

Δευτέρα βράδυ στην Ανατολική Αττική. Φωτό Reuters.

Η βάρβαρη λιτότητα των μνημονίων που εφαρμόζει με υπερηφάνεια η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ σε συνδυασμό με τη χρόνια και συνεχή καταστροφή της φύσης από καπιταλιστικά συμφέροντα, είναι υπεύθυνοι για τους δεκάδες θανάτους και καταστροφές στις πυρκαγιές τής Αττικής και άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Με τις συνεχείς περικοπές των κρατικών δαπανών, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει συρρικνωθεί από προσωπικό και μέσα, και τα ειδικά αεροπλάνα και ελικόπτερα που επιχειρούν ενάντια στις πυρκαγιές είναι πολύ λιγότερα απ’ ότι απαιτούν οι ανάγκες.

Οι κρατικές υποδομές δημόσιας υγείας και κοινωνικής φροντίδας εξαφανίζονται και οι υπηρεσίες των δήμων περιορίζονται και ιδιωτικοποιούνται.

Οι πυρκαγιές, όπως και το χειμώνα οι πλημμύρες, σκότωσαν τους κατοίκους και κατέστρεψαν σπίτια και περιουσίες γιατί δεν υπήρχε ούτε ικανός αριθμός εκπαιδευμένου προσωπικού, ούτε σύγχρονο κεντρικό σχέδιο αντιμετώπισης, ούτε τα απαραίτητα τεχνικά μέσα.

DSC03284

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια και στις ιδιωτικοποιήσεις που προκαλούν οικολογικές και περιβαλλοντικές καταστροφές. Από τη διαδήλωση στην Αθήνα ενάντια στο ξεπούλημα μονάδων παραγωγής ενέργειας σε Κοζάνη και Μεγαλόπολη. Φωτό Ε.Α.

Ο Τσίπρας υπόγραψε το διαρκές μνημόνιο για συνεχείς περικοπές στις κρατικές δαπάνες προς τις δημόσιες υπηρεσίες προστασίας περιβάλλοντος και υγείας, αλλά είναι υπερήφανος για τα δισεκατομμύρια ευρό (πάνω από 2,5% του Προϋπολογισμού) που η Ελλάδα καταθέτει στο ΝΑΤΟ!

Μετά την πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ (11-12 Ιούλη) ο Τσίπρας υποστήριξε το κάλεσμα του Τραμπ για ΑΥΞΗΣΗ τής χρηματοδότησης προς το ΝΑΤΟ!

Την ίδια στιγμή ο Τσίπρας, όπως όλες οι προηγούμενες μνημονικές κυβερνήσεις, έχουν εξαπολύσει με τις μεγάλες εργολαβικές και κατασκευαστικές εταιρείες, την πιο μεγάλη επίθεση ενάντια στο φυσικό περιβάλλον. Συνεργάτες τους οι περιφερειάρχες και δήμαρχοι υπόδουλοι των μνημονίων.

Παρά τις συχνές μεγάλες πυρκαγιές, ιδιαίτερα στην Αττική και σε τουριστικές περιοχές, οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις και η μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα, όχι μόνο αρνούνται συνειδητά τη χρηματοδότηση έργων προστασίας των κατοίκων, αλλά συνεργάζονται με τους μεγαλοεργολάβους και τις πολυεθνικές για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων σε βάρος της δημόσιας υγείας και του δημόσιου συμφέροντος.

Δεν είναι τυχαίο ότι η θάλασσα είναι μολυσμένη στις δημοφιλείς ακτές της Δυτικής (Κινέτα κ.α.) και Ανατολικής Αττικής (Σχινιάς, Πόρτο-Ράφτη, Λούτσα κ.α.), εκεί όπου ξέσπασαν οι πιο καταστροφικές πυρκαγιές!

Οι κάτοικοι στις περιοχές των πυρκαγιών, και τα εργατικά συνδικάτα που πρέπει να τους υποστηρίξουν άμεσα με κάθε τρόπο, δεν πρέπει να έχουν καμιά εμπιστοσύνη στις κρατικές και στις δημοτικές αρχές.

Δεν πρέπει να συνεργαστούν μαζί τους, αλλά να απαιτήσουν την υπαγωγή στο δικό τους έλεγχο τής πυροσβεστικής υπηρεσίας και των σχετικών δημόσιων μέσων και υποδομών.

Να προχωρήσουν στην αυτοοργάνωση και στην κατάληψη χώρων κατάλληλων για στέγαση και σίτιση.   

Οι κάτοικοι μπορούν να προστατεύσουν τις δουλειές τους και τις περιουσίες τους μόνο με τη δικιά τους αυτοοργάνωση, με τη συγκρότηση ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ που θα διεκδικήσουν αγωνιστικά τα αιτήματα τους σε συμμαχία με την εργατική τάξη και νεολαία που παλεύει ενάντια στα μνημόνια των θανάτων και καταστροφών.

Στη σημερινή κρίση του καπιταλισμού και στο καθεστώς των βάρβαρων μνημονίων στην Ελλάδα, η επιβίωση των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας και της μεσαίας τάξης απειλείται από την κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να κινητοποιηθούν με την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή του Τσίπρα και τη συντριβή των μνημονίων.

Για να ανοίξει ο δρόμος στο σοσιαλισμό με την αυτοδιοίκηση των Εργατικών Συμβουλίων. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s