► ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ!

► Η ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! 

aris-velouhiotis

Ο Άρης Βελουχιώτης στα επαναστατημένα ελεύθερα βουνά της Ελλάδας το 1943/44. Φωτό Σπύρου Μελετζή.

Ο ιδρυτής, οργανωτής και αρχηγός του ΕΛΑΣ Άρης Βελουχιώτης αυτοκτόνησε στις 15 Ιούνη 1945 για να αποφύγει τη σύλληψη του. Το αντάρτικο σώμα που είχε συγκροτήσει είχε περικυκλωθεί από μονάδα του Εθνικού Στρατού και από συμμορίες φασιστών πρώην συνεργατών των Ναζί, σε περιοχή του Αχελώου ποταμού κοντά στην Άρτα.

Σε μια πράξη απόλυτης βαρβαρότητας, αντάξια της εντολής των Βρετανών για τoν αφανισμό των ανταρτών του ΕΛΑΣ, οι αξιωματικοί του Εθνικού Στρατού διέταξαν τον αποκεφαλισμό των σορών των Βελουχιώτη και του υπαρχηγού των μαυροσκούφηδων Τζαβέλα (Γιάννη Αγγελέτου), που τα κρέμασαν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα.

Στις 12 Ιούνη 1945 ο “Ριζοσπάστης” έγραψε

«Ο σ. Ζαχαριάδης μας ανακοίνωσε ότι η Κ.Ε. του ΚΚΕ αφού συζήτησε πάνω σε εκθέσεις που ήλθαν από διάφορες κομματικές οργανώσεις, αποφάσισε να καταγγείλει ανοιχτά την ύποπτη και τυχοδιωκτική δράση του Άρη Βελουχιώτη, ή Θανάση Κλάρα, ή Μιζέρια».

Στις 16 Ιούνη 1945 ο “Ριζοσπάστης” δημοσίευσε μια σύντομη καταγγελία του ΚΚΕ ενάντια στον Βελουχιώτη, όπου τονίστηκε:

«Σήμερα όμως σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, από δειλία και φόβο, παρά τις υποσχέσεις και τη συμφωνία που στα λόγια έδειξε, απειθαρχεί πάλι, ξαναπροδίδει το ΚΚΕ με την τυχοδιωκτική και ύποπτη δράση του που μονάχα τον εχθρό ευνοεί».

fullsizeoutput_448a

Τα κομμένα κεφάλια των Βελουχιώτη και Τζαβέλα στα Τρίκαλα τον Ιούνη 1945. Φωτό από εφημερίδα της εποχής.

Ο Βελουχιώτης είχε αντιταχτεί στην προδοτική συμφωνία της Βάρκιζας και στην παράδωση των όπλων του ΕΛΑΣ (παρ’ ότι υπόγραψε, με τον Σαράφη, τη διαταγή αφοπλισμού) που είχε αποδεχτεί η ηγεσία του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια ο Βελουχιώτης αποφάσισε να συνεχίσει τον ένοπλο αγώνα ενάντια στους Βρετανούς ιμπεριαλιστές και στον Εθνικό Στρατό.

Αντίθετα το ΚΚΕ αποδέχτηκε την εγκατάσταση καπταλιστικής Εθνικής Κυβέρνησης στην Ελλάδα με τα όπλα του βρετανικού ιμπεριαλισμού.

Ποιοί πρόδωσαν την επανάσταση του ΕΛΑΣ, του ΕΑΜ και τα μέλη του ΚΚΕ που πολέμησαν για “λαοκρατία”; Ο Βελουχιώτης ή ο υπέρμαχος του ιμπεριαλιστικού πολέμου και μεταφραστής των Γερμανών Ναζί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζαχαριάδης;

Στις 23 Ιούνη 2018 το ΚΚΕ αποφάσισε την «κομματική αποκατάσταση» του Άρη Βελουχιώτη. Τον Ιούλη 2011 είχε αποφασίσει την «πολιτική αποκατάσταση» του.

Τα προηγούμενα χρόνια το ΚΚΕ «αποκατέστησε» τον Νίκο Ζαχαριάδη Γ.Γ. του ΚΚΕ από το 1945 και σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού. Ο Ζαχαριάδης υποστήριξε τη Βάρκιζα και την αντεπαναστατική πολιτική του Στάλιν για υποταγή στους ιμπεριαλιστές.

Για να κρατήσει στο έλεχγο του τους αντάρτες του ΕΛΑΣ που έβγαιναν στο βουνό για να ξεφύγουν από τον αφανισμό, ο Ζαχαριάδης συγκρότησε το Δημοκρατικό Στρατό ως πίεση στην κυβέρνηση τής Αθήνας, που είχαν εγκαταστήσει οι ιμπεριαλιστές, όχι ως επαναστατικό στρατό. Η οπορτουνιστική του θέση, και η πλήρης υποταγή του στην προδοτική πολιτική της σταλινικής γραφειοκρατίας, οδήγησαν στην ιστορική ήττα του καλοκαιριού 1949.

DSC03361

Ένα απο τα φοιτητικά πανό στην φετεινή πρωτομαγιάτικη πορεία από το Πολυτεχνείο στην Αμερικανική Πρεσβεία. Η ηγεσία του ΚΚΕ χαραχτήρισε την κατάληψη και εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ως προβοκάτσια. Το ίδιο έκανε και το 2008 στην εξέγερση της νεολαίας μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό. Φωτό Ε.Α.

Το ΚΚΕ «αποκαθιστά» και τον Βελουχιώτη και τον Ζαχαριάδη! Αυτό βέβαια που ποτέ δεν θα αναγνωρίσει η ηγεσία του ΚΚΕ είναι η σοσιαλιστική επανάσταση!

Το ΚΚΕ δεν είναι ούτε κομουνιστικό ούτε επαναστατικό ούτε μαρξιστικό κόμμα. Η ηγεσία του είναι μια αντεπαναστατική δύναμη μέσα στο εργατικό κίνημα όπως τόνισε ο Λεφ Τρότσκι.

Και μια αντεπαναστατική δύναμη παραμένει: υποστήριξε τον Γκορμπατσόφ και την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ, συγκρότησε κυβερνήσεις με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ το 1988-89, κατηγόρησε ως «πράχτορες ξένων δυνάμεων» (!) την εξεγερμένη νεολαία το 2008, και στη σημερινή οικονομική και πολιτική κρίση αρνείται την έξοδο από την ΕΕ και την άμεση πάλη για την οργάνωση γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας για τη συντριβή των μνημονίων και την ανατροπή των καπιταλιστικών κυβερνήσεων και του ίδιου του συστήματος.

Η «αποκατάσταση» του Άρη Βελουχιώτη από το ΚΚΕ είναι μια αισχρή πολιτική πρόκληση στη μνήμη του ως επαναστάτη.

Η Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1943-49 που προδόθηκε από τις ηγεσίες του ΚΚΕ, που επιζητούσαν Λαϊκό Μέτωπο με τα κόμματα της μπουρζουαζίας, θα ολοκληρωθεί από την πάλη της εργατικής τάξης και νεολαίας, καθώς η σημερινή αντίσταση ενάντια στα μνημόνια διαρκείας, σε ΕΕ και ΝΑΤΟ εξελίσσεται σε επαναστατική εξέγερση ανατροπής του καπιταλισμού. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s