► «ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΕΕ-ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ! – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!

► ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! – ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!

DSC03352

Το πανό του ΣΥΒΧΨΜΑ – στην πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας από την κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Αύριο Κυριακή 24 Ιούνη στις 10:30 πμ διαδήλωση στο Σύνταγμα στην οδό Ερμού. Φωτό Ε.Α.

Στο Γιούρογκρουπ της Πέμπτης 21 Ιούνη συμφωνήθηκε το καθεστώς υποτέλειας της Ελλάδας σε ΕΕ και ΔΝΤ για τα επόμενα τουλάχιστον 40 χρόνια. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ένα κράτος-αποικία της ΕΕ σε καθεστώς διχτατορικής «ενισχυμένης εποπτείας»!

Οι εκλεγμένες κυβερνήσεις της Ελλάδας δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα στην οικονομία. Θα πρέπει να συνεχίσουν τις «μεταρρυθμίσεις» που αναφέρονται αναλυτικά στα μνημόνια.

Κλιμάκια τεχνοκρατών της ΕΕ και του ΔΝΤ θα εξετάζουν κάθε τρίμηνο αν η κυβέρνηση επιβάλλει όλα τα μέτρα που ορίζουν τα μνημόνια.

Η συμφωνία επιβάλλει για την περίοδο 2023 – 2060 ετήσια «πλεονάσματα» κατά μέσο όρο 2,2%. Αυτά τα «πλεονάσματα», όπως και τα προηγούμενα, θα προέρχονται από τις συνεχείς περικοπές μισθών, συντάξεων και δημόσιων δαπανών αλλά και αυξήσεις φόρων.  

PARIS -

Από τις επιθέσεις των μισητών CRS (γαλικών ΜΑΤ) ενάντια σε απεργούς και διαδηλωτές  στο Παρίσι τον περασμένο μήνα. Τα συνδικάτα του δημόσιου τομέ είχαν κηρύξει απεργία ενάντια στα σχέδια του Μακρόν μαζικών απολύσεων 120.000 εργαζομένων μέχρι το 2022 και ιδιωτικοποιήσεων. Φωτό ΑΡΑ.

Η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ αποδέχτηκε όλες τις διαταγές των θεσμών και πήρε τα συγχαρητήρια τους.

Δεν υπάρχει καμιά «έξοδος» από τα μισητά μνημόνια! Αντίθετα, τα μνημόνια μονιμοποιούνται! Οι επόμενες γενεές καταδικάστηκαν σε μια ζωή ανασφάλειας, φτώχειας, μισθών πείνας και αφαίρεσης δικαιωμάτων, καθώς η δημόσια υγεία, παιδεία και πρόνοια θα εξαφανίζεται.

Η βάση της συμφωνίας της 21 Ιούνη είναι το «Μεσοπρόθεσμο», η επέχταση του μνημονίου για το 2019-2022 που ψήφισε η Βουλή την προηγούμενη βδομαδα. Όπως αναφέρει το Reuters, «οι δεσμεύσεις της Ελλάδας θα παρακολουθούνται σε τριμηνιαία βάση και οι αξιολoγήσεις θα γίνονται από Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM. Εάν η αξιολόγηση είναι θετική η Ελλάδα θα λαμβάνει 1,2 δισ. ευρώ ετησίως».

Αν όχι, τότε η ΕΕ και το ΔΝΤ θα σταματήσουν τα δάνεια με αποτέλεσμα την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας, αφού ούτε οι ιδιωτικές τράπεζες και τα φαντς (= «οι αγορές») θα δανείζουν στην Ελλάδα.

Η συμφωνία που υπόγραψε ο Τρίπρας στις 21 Ιούνη τονίζει ότι πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως όλα τα μέτρα που αναφέρονται στο «Μεσοπρόθεσμο».

Μερικά απ’ αυτά (όπως έχουν γραφτεί στ’ αγγλικά αναφέρονται στο επίσημο κείμενο της τέταρτης αξιολόγησης «EC, 20 JUNE 2018, Compliance Report, ESM Stability Support Programme for Greece, Fourth Review June 2018»):

fullsizeoutput_3a65

Από την επίθεση των ΜΑΤ την Τετάρτη 21/3 σε διμαρτυρία στην Αθήνα ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών και μαγαζιών. Φωτό Μάριος Λώλος

Πλειστηριασμοί: Στη σ. 18 του κειμένου αναφέρεται ότι μέχρι τις 31 Μάη είχαν πραγματοποιηθεί 4.349 πλειστηριασμοί σπιτιών και καταστημάτων. Οι συγγραφείς του κειμένου εξυμνούν κυβέρνηση Τσίπρα και ΜΑΤ για τη βία που χρησιμοποίησαν ενάντια στους διαδηλωτές!

Δημοσιονομικά. Κλιμακωτές συνεχείς αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ. Για να συλλεκτούν οι φόροι το προσωπικό της ΑΑΔΕ θα αυξηθεί από περίπου 12.000 σήμερα σε 13.222 στα μέσα του 2021.

Κοινωνική πρόνοια. Συνεχείς περικοπές («μεταρρυθμίσεις» και «εκσυγχρονισμός του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας»). Βάρβαρες αξιολογήσεις αναπήρων και άλλων αν πράγματι δικαιούνται επιδόματα. 

Χρηματοοικονομική σταθερότητα. Ξεπούλημα των «κόκκινων δανείων» σε 5% της αξίας τους σε σπεκουλαδόρους τρπαπεζίτες και φαντς. Πώληση από το Ελληνικό Κράτος των μετοχών που κατέχει σε ιδιωτικές τράπεζες. Χαλάρωση, αλλά όχι εξαφάνιση, των capital controls. 

Αγορές εργασίας και προϊόντων. Συνεχείς μειώσεις μισθών με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και δικαιολογία την αδήλωτη εργασία. Καμιά δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού. Επικαιροποίηση του κτηματολογίου και των δασικών χαρτών για να μειωθούν (ξεπουληθούν) οι δημόσιες και δασικές περιοχές. Επιβεβαίωση της εκποίησης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη της ΔΕΗ  

Ιδιωτικοποιήσεις. Με δικαιολογία την «ταχεία προσέλκυση επενδύσεων», ξεπούλημα ΔΑΑ και ΔΕΣΦΑ (μέσα στο 2018), ΕΛΠΕ (συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς των υπολοίπων μετοχών στο ΤΑΙΠΕΔ), Μαρίνας Αλίμου (μέσα 2019), Εγνατίας Οδού, ΔΕΠΑ Εμπορίου, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΑΚΑ και των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας (τέλος 2019). Επιβεβαίωση του ξεπουλήματος του Ελληνικού.

Επίσης κλιμακωτή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ξεπούλημα των λιμανιών Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας κ.α. «σύμφωνα με προτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ» (μέσα στο 2022). 

Δημόσια διοίκηση. Με το ιδεολόγημα «εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης», συνεχείς μειώσεις του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Επιβολή μέσα στο 2019 της «αξιολόγησης κινητικότητας» – αναγκαστική μεταγωγή υπαλλήλων – και επιλογή νέων διευθυντών που θα εκτελέσουν τις διαταγές των ΕΕ και ΔΝΤ.

DSC03305

Από απεργιακή πορεία νοσοκομειακών, ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων και τις ιδιωτικοποιήσεις τον Απρίλη στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Το «Μεσοπρόθεσμο» και η συμφωνία της 21 Ιούνη είναι ο «οδικός χάρτης» που διχτατορικά επιβάλλουν οι ΕΕ και ΔΝΤ στην Ελλάδα για την περίοδο 2018-2060.

Είναι ένα πρόγραμμα απόλυτης καταστροφής όλων των δικαιωμάτων που κατέχτησε η εργατική τάξη, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι και η νεολαία με τους αγώνες τους. Μ’ αυτό το πρόγραμμα η Ελλάδα θα είναι επίσημα ένα κράτος αποικία των Βρυξελών.

Παρόμοια προγράμματα «αυστηρούς επιτήρησης» προετοιμάζει η ΕΕ για Ισπανία και Κύπρο, και άλλα προγράμματα ισχύουν για Ιρλανδία και Πορτογαλία, ενώ αρκετές από τις ανατολικές χώρες της Ευρώπης βρίσκονται σε «σιωπηρή» επιτήρηση (Βαλτικές χώρες, κ.α.).

fullsizeoutput_40bf

Από την απεργιακή διαδήλωση της Τρίτης (22/5) στο Παρίσι. Εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες, δημόσιοι υπάλληλoι, φοιτητές και μαθητές συμμετείχαν στις διαδηλώσεις σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις της Γαλίας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την επιβολή “ελαστικής εργασίας” του Προέδρου Μακρόν. Φωτό CGE 

Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ των διαφορετικών ταχυτήτων και υποτέλειας των μικρών και ασθενέστερων οικονομικά κρατών στις διαταγές τής ΕΕ των τραπεζιτών και αφεντικών.  

Το μοντέλο της «ενισχυμένης εποπτείας» που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, αποτελεί την πολιτική – και το φόβητρο – για όλες τις χώρες της ΕΕ.

Αλλά τα αφεντικά και οι τραπεζίτες τής ΕΕ λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: η ευρωπαϊκή εργατική τάξη και νεολαία είναι στο δρόμο της αντίστασης και της εξέγερσης ενάντια στην ΕΕ που χαροπαλεύει, ενάντια στη λιτότητα, τη φτώχεια και τους πολέμους.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση ωθεί τους καπιταλιστές σε εμφύλιο πόλεμο ενάντια στους εργαζομένους. Καθώς δεν μπορούν να επιλύσουν αυτή την κρίση (την κολοσσιαία «φούσκα” χρέους), προσπαθούν με τη βία και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να καθυποτάξουν την εργατική τάξη, να την τσακίσουν για να δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί!

Η εργατική τάξη και η νεολαία σ’ όλη την Ευρώπη είναι έτοιμες να κινητοποιηθούν για να υπερασπίσουν το βιοτικό τους επίπεδο, τα δικαιώματα τους και τις ζωές τους.

Δεν υπάρχει λύση μέσα στον καπιταλισμό! Η σημερινή επαναστατική περίοδος απαιτεί επαναστατική δράση, τη δημιουργία ενός μαρξιστικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς για την ανατροπή του καπιταλισμού με τη σοσιαλιστική επανάσταση, για την αντικατάσταση τής ΕΕ από τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s