► ΟΧΙ ΣΤΟ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ», ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΑΓΩΝΑ ΝΙΚΗΣ!

► Ο ΤΡΑΜΠ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

DSC03533

Από την απεργιακή πορεία στην Αθήνα 30/5/2018. Φωτό Ε.Α.

► ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ, ΕΚΔΙΩΞΤΕ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ!

► ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 1 μ.μ. ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ, ΟΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ

Η εργατική τάξη, η νεολαία και η αγροτιά, καλούνται να συντρίψουν με την ενοποιημένη δύναμη τους το «Μεσοπρόθεσμο» και την επέχταση των μνημονίων. Οι υποταγμένοι στα μνημόνια και στον καπιταλισμό γραφειοκράτες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες, αρνήθηκαν να κινητοποιήσουν τους εργαζομένους.

Για τη συντριβή του «Μεσοπρόθεσμου» δεν φτάνει μια 24ωρη γενική απεργία (πρόταση του Συντονισμού ενάντια στα Μνημόνια και της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων), ούτε μια διαδήλωση τη μέρα τής ψήφισης του (πρόταση ΠΑΜΕ).

DSC03532

Απο την απεργιακή πορεία στις 30/5/2018. Φωτό Ε.Α.

Ζούμε στην εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, με διχτατορικά μνημόνια λιτότητας, την αποσάρθρωση της ΕΕ, τον εμπορικό πόλεμο των ΕΠΑ ενάντια στους συμμάχους τους, με συνεχείς πολέμους στη Μέση Ανατολή.

Οι αγωνιστές στο εργατικό κίνημα στην Ελλάδα σήμερα καλούνται να κινητοποιήσουν την εργατική τάξη στο δρόμο της ανατροπής των μνημονίων διαρκείας και της κοινοβουλευτικής χούντας.

Ενάντια στις ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στις πολιτικές ηττοπάθειας (μονοήμερες δράσεις διαμαρτυρίας), η εργατική τάξη μπορεί να νικήσει μέσα από τη σύγκλιση μιας ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ – με αντιπροσώπους από σωματεία, επιτροπές δράσης, νεολαία, φαντάρους, αγρότες και μικροεπαγγελματίες – που θα καθορίσει και θα συντονίσει τον ταξικό αγώνα.

Η νικηφόρα προοπτική για την εργατική τάξη είναι η ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που θα συντρίψει τα μνημόνια και θα εκδιώξει τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. – Προκήρυξη της Εργατικής Αντίστασης, Αθήνα 13 Ιούνη 2018.

Jonathan Ernst : Reuters 12 6 18

Κιμ και Τραμπ υπογραφουν στη Σιγκαπούρη. Φωτό Jonathan Ernst / Reuters.

► Ο ΤΡΑΜΠ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ “ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ” ΕΕ, ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ

Το έγγραφο που υπόγραψαν ο Πρόεδρος των ΕΠΑ Τραμπ και ο Πρόεδρος της ΛΔΒΚ Κιμ προβλέπει την “αποπυρηνικοποίηση” της κορεατικής χερσονήσου και τον τερματισμό των “πολεμικών παιχνιδιών” ΕΠΑ-Ν. Κορέας ενάντια στη Βόρεια Κορέα. Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα αρθούν οι εμπορικές και άλλες κυρώσεις ενάντια στη Β. Κορέα. Η Κίνα, υποστηριχτής του Κιμ, δήλωσε ευχαριστημένη από τη συμφωνία.

Το σόου και η πολιτική Τραμπ στη χτεσινή συνάντηση της Σιγκαπούρης, είναι σε απόλυτη αντίθεση με τη συμπεριφορά του ενάντια στο Ιράν όπου αποσύρθηκε από μια συμφωνία για τα πυρηνικά και επέβαλε βαριές κυρώσεις.  

Τη Δευτέρα το Ιράν προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα να μην έχει καμιά εμπιστοσύνη στον Τραμπ και στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Οι ΕΠΑ υποστηρίζουν τη συμμαχία Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας για πόλεμο ενάντια στο Ιράν.

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Τραμ είναι να συντρίψει το Ιράν και τη Συρία, και στη συνέχεια να επιτεθεί στη Βόρεια Κορέα και είναι ανάγκη και στην Κίνα.

Στη θανάσιμη αγωνία του ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός ωθεί την αναθρωπότητα σε πολέμους ακόμη και σε πυρηνικό πόλεμο. Η εργατική τάξη πρέπει να οργανωθεί και με τη σοσιαλιστική επανάσταση να συντρίψει τον ιμπεριαλισμό πριν αυτός καταστρέψει την ανθρωπότητα.-  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s