► «ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΤΣΙΠΡΑ-ΚΟΥΛΗ ΜΑΓΑΖΙ!»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ!

DSC03526

Από τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στα γραφεία της ΓΣΕΕ ενάντια στην αντιδραστική “Κοινωνική Συμμαχία”. Φωτό Ε.Α.

Η οργανωμένη εργατική τάξη στα λιμάνια, στα πλοία, στον Τύπο και στο δημόσιο τομέα απήργησαν σήμερα ενάντια στη βαρβαρότητα των μνημονίων της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΕΕ.

Η πανελλαδική απεργία τους ήταν περιορισμένη από τις προδοσίες της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και την απουσία ταξικής ηγεσίας στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, αποφασισμένης να αγωνιστεί με απεργία διαρκείας και καταλήψεις για την ανατροπή μνημονίων και Τσίπρα. 

Η απεργία των εργαζομένων είναι ανεξάρτητη ταξική δράση απόλυτα αντίθετη στην αντιδραστική ηγεσία των υπόδουλων γραφειοκρατών σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που συγκρότησαν μέτωπο με τους εργοδότες (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ), το ΤΕΕ και το Οικονομικό Επιμελητήριο (συνεργάτες της ΕΕ), και τους μεγαλοδικηγόρους και μεγαλογιατρούς.

Η δύναμη της εργατικής τάξης και νεολαίας πρέπει να οργανωθεί για την εκδίωξη της γραφειοκρατίας από το εργατικό κίνημα και για την ανατροπή της χούντα Τσίπρα!

fullsizeoutput_4133

Συνθήματα στο χτίριο της ΓΣΕΕ. Με συνεχείς κινητοποιήσεις στα γραφεία τής υπόδουλης γραφειοκρατίας οι εργαζόμενοι μπορούν να την πετάξουν έξω από το κίνημα και τα γραφεία που ανήκουν στους εργαζόμενους. Φωτό Ε.Α.

Με συγκέντρωση το πρωί στα γραφεία της ΓΣΕΕ ενάντια στην «Κοινωνική Συμμαχία» ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-αφεντικών, ξεκίνησε η απεργιακή κινητοποίηση που οργάνωσε στην Αθήνα η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Έξω από το χτίριο της ΓΣΕΕ βρίσκονταν από πολύ πρωί υποστηριχτές της αναρχοσυνδικαλιστικής ομοσπονδίας Ροσινάντε.

Όμως απουσίασε από τη συγκέντρωση η αποφασιστικότητα για καταλήψεις και μπλοκαρίσματα που έκφραζε και τη σημαντική πολιτική αδυναμία της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Με κύρια συνθήματα «ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Τσίπρα-Κούλη μαγαζί» και «Να διώξουμε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ» συγκροτήθηκε πορεία προς τα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα με συμμετοχή περίπου 500 εργατών και φοιτητών. Συμμετείχαν με τα πανό τους τα σωματεία ΣΕΦΚ, Νόκια, ΒΙΟΜΕ και Εργαζόμενοι στο Πλαίσιο, οι φοιτητικοί σύλλογοι μεταλλειολόγων και χημικών μηχανικών, Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, ΕΕΚ και ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, κ.α.

Η αστυνομία έκλεισε το δρόμο για τα γραφεία του ΣΕΒ με μια κλούβα και όταν οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια νερό και την έσπρωξαν, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με γλομπ και χημικά. Η πορεία ανασυγκροτήθηκε και συνέχισε την πορεία της.

mlolos

Από την επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές στην οδό Φιλελλήνων κοντά στα γραφεία του ΣΕΒ. Φωτό Μάριος Λώλος

Το ΠΑΜΕ – ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία ρουτίνας στο Σύνταγμα.

Ξεχωριστές συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια (Προπύλαια) και το ΜΕΤΑ (Χαυτεία).

Στην πλατεία Κλαυθμώνος μαζεύτηκαν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε μια πανάθλια συγκέντρωση των υποστηριχτών των μνημονίων και της ΕΕ.

Η χούντα Τσίπρα σύντομα θα καταθέσει ακόμη ένα «πολυνομοσχέδιο» νέων μνημονιακών μέτρων. Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη να αποτρέψει τη ψήφιση αυτού του νομοσχέδιου με τη μαζική ανεξάρτητη και δυναμική δράση της.

Γι’ αυτή την ιστορική πάλη δεν φτάνουν 24ωρες γενικές απεργίες και βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό ακριβώς το μοντέλο υιοθέτησαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ως «αγώνα ενάντια στη λιτότητα»!

Τη συντριβή του “πολυνομοσχεδίου” και των μνημονίων μπορεί να την πετύχει μόνο η οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με μπλοκαρίσματα και καταλήψεις, όχι οι 24ωρες απεργίες όπως προτείνουν το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και άλλοι αριστεροί συνδικαλιστικοί φορείς.

DSC03534

Το φοιτητικό πανό στη σημερινή απεργιακή πορεία από τη ΓΣΕΕ στο ΣΕΒ. Φωτό Ε.Α.

Παρακάτω η προκήρυξη της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που διανεμήθηκε στη συγκέντρωση στα γραφεία της ΓΣΕΕ σήμερα το πρωί.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ 10:30 π.μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!

ΚΑΤΩ Η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ τής εργατικής τάξης, νεολαίας και μικροεπαγγελματιών στην αντιδραστική «Κοινωνική Συμμαχία» των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – αφεντικών, πρέπει να είναι η οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με καταλήψεις, για την ΕΚΔΙΩΞΗ τής υποταγμένης στα μνημόνια συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ και για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ τής χούντας Τσίπρα!

anti austerity rome 201

Από την τεράστια διαδήλωση στη Ρώμη (Μάρτης 2017) ενάντια στη λιτότητα. Η ΕΕ και ο Πρόεδρος της Ιταλίας με πραξικόπημα προσπαθούν να επιβάλουν κυβέρνηση ΕΕ-ΔΝΤ!

Μόνο ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να συντρίψει τα διχτατορικά σχέδια των ΕΕ – ΔΝΤ για «Μεσοπρόθεσμο Μνημόνιο» και «Μετα-Μνημονιακή Εποπτεία» δεκαετιών, μια κόλαση μαζικής ανεργίας, φτώχειας και πολέμων. Στην Ιταλία με πραξικόπημα η ΕΕ και ο μη-εκλεγμένος Πρόεδρος της χώρσς προπαθούν να επιβάλουν τη διχτατορία του ευρό και των τραπεζιτών!

Στη σημερινή κατάσταση οι προτάσεις των αριστερών κομμάτων για αγώνα με 24ωρες απεργίες, είναι προτάσεις απλής διαμαρτυρίας. Το εργατικό κίνημα για να κερδίσει πρέπει να παλέψει για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, για την έξοδο από ΕΕ, για εργατική σοσιαλιστική κυβέρνηση εθνικοποίησης των τραπεζών και δοαγραφής του χρέους.

Η αγωνιστική ενότητα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη σύγκλιση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ από εργατικά σωματεία, απεργιακές επιτροπές, αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, Λαϊκές Συνελεύσεις, συνταξιούχους, εργατικά κόμματα και αγωνιστές. Η Συνέλευση θα συντονίσει τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια, στη χούντα Τσίπρα και στον Μητσοτάκη, τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού σπρώχνει τις ΕΠΑ σε εμπορικούς και θερμούς πολέμους και σε διάλυση την ΕΕ. Είναι ώρα για αποφασιστική δράση των εργαζομένων και της νεολαίας με συγκρότηση νέας ηγεσίας στο κίνημα από τη νέα γενιά. Στη σημερινή επαναστατική περίοδο απαιτείται ένα επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα της 4ης Διεθνούς για την ανατροπή του καπιταλισμού με προοπτική τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης. – Αθήνα 29 Μάη 2018 –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s