► ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ!

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ 10:30 π.μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!

DSC03348

Από την πρωτομαγιάτικη πορεία ενάντια σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, χούντα Τσίπρα. Φωτό Ε.Α.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ τής εργατικής τάξης, νεολαίας και μικροεπαγγελματιών στην αντιδραστική «Κοινωνική Συμμαχία» των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – αφεντικών, πρέπει να είναι η οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με καταλήψεις, για την ΕΚΔΙΩΞΗ τής υποταγμένης στα μνημόνια συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ τής χούντας Τσίπρα!

Μόνο ένας τέτοιας αγώνας μπορεί να συντρίψει τα σχέδια των επικυρίαρχων θεσμών για «Μεσοπρόθεσμο Μνημόνιο» 2018-22 και «Μετα-Μνημονιακή Εποπτεία» δεκαετιών, μια κόλαση μαζικής ανεργίας, φτώχειας και πολέμων σε καθεστώς κοινοβουλευτικής χούντας, διχτατορικής «έκτακτης ανάγκης».

Οι προτάσεις των αριστερών κομμάτων για αγώνα με 24ωρες απεργίες, είναι προτάσεις απλής διαμαρτυρίας. Αν είναι δυνατό σήμερα να πιστεύει κανείς ότι η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, όργανο των ΕΕ και ΔΝΤ, θα «αλλάξει πολιτική»!

Claude Paris : AP Απριλης 18 Μασαλία

Από την απεργιακή πορεία των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ενάντια στην κυβέρνηση Μακρόν την περασμένη Τρίτη (22/5) στη Μασαλία. Φωτό Claude Paris / AP.

Η αγωνιστική ενότητα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη σύγκλιση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ από εργατικά σωματεία, απεργιακές επιτροπές, αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, Λαϊκές Συνελεύσεις, συνταξιούχους, εργατικά κόμματα και αγωνιστές. Η Συνέλευση θα συντονίσει τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια, στη χούντα Τσίπρα και στον Μητσοτάκη, τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού σπρώχνει τις ΕΠΑ σε εμπορικούς και θερμούς πολέμους, και σε διάλυση την ΕΕ. Είναι ώρα για ανατρεπτική δράση των εργαζομένων και της νεολαίας, για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για διαγραφή του χρέους, για εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Στη σημερινή επαναστατική περίοδο απαιτείται ένα επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα της 4ης Διεθνούς για την ανατροπή του καπιταλισμού με προοπτική τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης.-

DSC03362

Από την πρωτομαγιάτικη πορεία. Νεολαία και εργατικά σωματεία πρέπει να συγκροτήσουν Εργατική Πολιτοφυλακή και Ομάδες Αυτοάμυνας σε κάθε περιοχή ενάντια στους φασίστες και ρατσιστές. Φωτό Ε.Α.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!

Η επίθεση συμμορίας χρυσαυγιτών ενάντια στους αντιφασίστες τής ΟΡ.Μ.Α. το Σάββατο στο Πέραμα και η προστασία τους από την Αστυνομία, πρέπει να απαντηθεί άμεσα από την εργατική τάξη και νεολαία.

Η ΟΡ.Μ.Α. (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού) κάλεσε για την Τετάρτη 30 Μάη, 6 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος, συνάντηση αντιφασιστικών ομάδων, εργατικών σωματείων, κοινωνικών φορέων και πολιτικών συλλογικοτήτων για τη διοργάνωση αντιφασιστικής διαδήλωσης το Σάββατο 9 Ιούνη.

Το πρωταρχικό δεν είναι μια ακόμη αντιφασιστική διαδήλωση, αλλά η άμεση συγκρότηση από τα εργατικά σωματεία και τη νεολαία Εργατικής Πολιτοφυλακής και Ομάδων Αυτοάμυνας σε κάθε περιοχή. –

PressTv 2016 Italy

Από διαδήλωση μαθητών στο Μιλάνο το 2016 ενάντια στη λιτότητα. Φωτό PressTV

► ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!

Ο μη-εκλεγμένος Πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσε εντολή σχηματισμού “τεχνοκρατικής” κυβέρνησης στο πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Κάρλο Κοταρέλι. Ο Ματαρέλα αρνήθηκε τη συμμετοχή του “ευροσκεπτικιστή” Πάολο Σαβόνα στην κυβέρνηση συνασπισμού του Κινήματος 5 Αστέρων του Λουίτζι Ντι Μάιο και της ακροδεξιάς Λίγκας του Ματέο Σαλβίνι, νικητών των εκλογών του περασμένου Μάρτη.

Σήμερα Δευτέρα το χρηματιστήριο στο Μιλάνο βούτηξε κατά 3,6%.

Είναι απίθανο ο Κάρλο Κοταρέλι να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, οπότε λογικά νέες εκλογές θα προκηρυχτούν για το φθινόπωρο.

Η κατάσταση γίνεται εκρηχτική καθώς οι τράπεζες της Ιταλίας είναι χρεοκοπημένες. Ο Λουίτζι Ντι Μάιο και ο Ματέο Σαλβίνι είχαν συμφωνήσει σ’ ένα πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής ανεξάρτητο από την ΕΕ και την ΕΚΤ.

Το πραξικόπημα Προέδρου Ιταλίας και ΕΕ στη χώρα, η ακύρωση του αποτελέσματος των εκλογών, καταργεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία και την ανεξαρτησία της Ιταλίας. Όπως και στην Ελλάδα, η Κομισιόν επέβαλε τη διχτατορία της! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s