► «ΕΞΟΔΟΣ» ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ  ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ” ΓΣΕΕ – ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ 24ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΕ   ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! 

► ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από απεργιακή πορεία στην Αθήνα 12/1/2018. Φωτό Ε.Α.

ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ Παρασκευή οι «θεσμοί» ανακοίνωσαν ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση «ως προς μια απαραίτητη δέσμη μεταρρυθμίσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η 4η αξιολόγηση του προγράμματος του ESM. […] Οι ελληνικές αρχές σκοπεύουν να προχωρήσουν στην ταχύτερη δυνατή υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων, πριν από τη σύνοδο του Eurogroup στις 21 Ιουνίου 2018».

Ο Υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος κυνικά δήλωσε: «Έχουμε συμφωνία για όλα τα ζητήματα, η οποία θα επικυρωθεί στο Eurogroup της επόμενης Πέμπτης. Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να γίνει μέχρι τις 21 Ιουνίου […] όπου θα συζητηθεί και η μεταμνημονιακή εποπτεία».

Η «απαραίτητη δέσμη μεταρρυθμίσεων» περιλαμβάνει τα βίαια βάρβαρα μέτρα μεγάλων μειώσεων στις συντάξεις, εντατικοποίηση ιδιωτικοποιήσεων και πλειστηριασμών ακινήτων, αυξημένο ΕΝΦΙΑ, αυξημένοι φόροι και λογαριασμοί για τις εργατικές, αγροτικές και μικροαστικές οικογένειες, φοροαπαλλαγές για τα αφνετικά, κόψιμο επιδομάτων, αντιδραστικές διατάξεις σε δημόσια υγεία και παιδεία.

Αυτό είναι το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα», ένα μνημόνιο για το 2018-23 που εξάγγειλε η κοινοβουλετική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ.

IMG0061A

Συμβασιούχοι δήμων με τα πανό τους στη Βουλή το καλοκαίρι 2017 . Ο αγώνας ξεπουλήθηκε από την υπόδουλη ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ! Φωτό Ε.Α.

Η «μεταμνημονιακή εποπτεία», ή όπως αλλιώς ονομαστεί, δεν θα είναι παρά μια κόλαση διαρκούς μνημονίου απόλυτης λιτότητας – επίσημα για όλα 40 χρόνια, μέχρι την αποπληρωμή του χρέους – μαζικής ανεργίας, φτώχειας και μιζέριας.

Στόχοι του διαρκούς μνημονίου είναι η καταστροφή των δημόσιων συστημάτων συντάξεων, υγείας, παιδείας, πρόνοιας, ύδρευσης, μεταφορών, και η επιβολή “επισφαλών σχέσεων εργασίας”, μισθών πείνας χωρίς δικαιώματα, μέσα σ’ ένα διχτατορικό καθεστώς “έκτακτης ανάγκης”, μιας ακόμη πιο απολυταρχικής κοινοβουλευτικής χούντας.

Με τα μνημόνια, το Σύνταγμα και οι θεσμοί τής καπιταλιστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας πετάχτηκαν στα σκουπίδια καθώς η Ελλάδα μετατράπηκε σε αποικία της ΕΕ.

Αλλά αυτά είναι σχέδια χωρίς τον ξενοδόχο!

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού έχει επιφέρει το Brexit και ακροδεξιές κυβερνήσεις σε Πολωνία, Αυστρία και Ιταλία που αμφισβητούν το ευρό ακόμη και την ίδια την ΕΕ. Η εκλογή του Τραμπ επέφερε τον εμπορικό πόλεμο και διεθνή αναταραχή.

Στη Συρία οι ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους ηττήθηκαν με αποτέλεσμα νέα φάση κρίσης μεταξύ των ιμπεριαλιστών, Τουρκίας, Ιράν και Ρωσίας.

Την ώρα που η ΕΕ διαλύεται, οι πολιτικοί ηγέτες της ΕΕ Τούσκ και Γιουνκέρ ανακοίνωσαν – στη σύνοδο τής ΕΕ στη Σόφια – ότι θα αντισταθούν στα σχέδια κυρώσεων των ΕΠΑ ενάντια στο Ιράν. Αυτό σημαίνει τεράστιο ρήγμα στη σχέση ΕΠΑ – Δ. Ευρώπης που ίσχυε από το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου!

French CRS riot policemen pursue demostrators during a demonstration by French state-owned railway company SNCF workers and students in Paris as part of a nationwide strike

Από τις συγκρούσεις των μισητών CRS (γαλικά ΜΑΤ)με απεργούς έξω από σιδηροδρομικό σταθμό στο Παρίσι τον περασμένο Απρίλη. Οι απεργίες συνεχίζονται για τη συντριβή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεων και ελαστικών μορφών εργασίας του Μακρόν.

Τους τελευταίους μήνες η ευρωπαϊκή εργατική τάξη με μαζικές απεργίες, ιδιαίτερα σε Γαλία και Γερμανία, μαζί με τις δυναμικές κινητοποιήσεις της νεολαίας και των φοιτητών, αυξάνει διαρκώς την επέμβαση της στον ταξικό πόλεμο.

Τα σχέδια επί χάρτου των «θεσμών» για την Ελλάδα – και γενικά για την ΕΕ – έχουν τόση αξία όσο η «φούσκα» των χρηματιστηρίων!

Η υπόδουλη στα μνημόνια συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκρότησαν την «Κοινωνική Συμμαχία», ένα απόλυτο αντιδραστικό μέτωπο με τα αφεντικά ενάντια στους εργαζομένους!

Κήρυξαν και 24ωρη Γενική Απεργία για την Τετάρτη 30 Μάη «κατά των πολιτικών λιτότητας» αυτοί που ψήφισαν ΝΑΙ στα μνημόνια, έχουν αποδεχτεί τις ιδιωτικοποιήσεις και τις «ελαστικές μορφές» και έχουν έχουν αποκηρύξει την απεργία, το βασικό όπλο της εργατικής τάξης!

Στη σημερινή κατάσταση η εργατική τάξη, η νεολαία, οι αγρότες και οι μικροεπαγγελματίες, πολεμούν σε δυο μέτωπα: τη χούντα Τσίπρα και την προδοτική συνδικαλιστική ηγεσία.

Η εργατική τάξη πρέπει να συντρίψει την «Κοινωνική Συμμαχία», να εκδιώξει τους γραφειοκράτες από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες, συνάμα με τον αγώνα για τη συντριβή των μνημονίων.

fullsizeoutput_3f59

Από την απεργιακή πορεία τής 11 Μάη και την τρίωρη στάση που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα. Είναι ώρα οι αλυσοδεμένοι στη φωτογραφία εργαζόμενοι να σπάσουν τις αλυσίδες με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. Φωτό Ε.Α.

Τί σημαίνει αυτό πραχτικά;

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι οι 24ωρες γενικές απεργίες διαμαρτυρίας με βόλτα στο κέντρο της Αθήνας είναι άσφαιρες τουφεκιές στον αέρα. Επίσης κατανοούν ότι αν δεν φύγει η χούντα Τσίπρα και οι υποστηριχτές των μνημονίων Μητσοτάκης κ.α., η βάρβαρη λιτότητα θα συνεχιστεί ακόμη πιο άγρια.

Η μόνη προοπτική που ενοποιεί όλη τη δυναμική της εργατικής ταξης και των συμμάχων της είναι η οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα, ενάντια στη χούντα Τσίπρα και στους ξεπουλημένους συνδικαλιστές σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για τη μετατροπή της 24ωρης Γενικής Απεργίας στις 30 Μάη, σε ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με συντονισμό καταλήψεων, μπλόκων και κινητοποιήσεων με τους αγρότες, μικροεπαγγελματίες και νεολαία!

Γι’ αυτή τη προοπτική είναι ανάγκη σύγκλισης μιας Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης από εργατικά σωματεία, απεργιακές επιτροπές, αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, Λαϊκές Συνελεύσεις, εργατικά κόμματα και αγωνιστές κ.α.

Η Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση αντιπροσώπων θα συντονίσει τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια, στη χούντα Τσίπρα και στον Μητσοτάκη, τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι πόλεμοι, η απειλή ρατσισμού και φασισμού, μεταμορφώνουν τη συνείδηση της εργατικής τάξης!

Τώρα είναι η ώρα για την ενότητα και την ανατρεπτική δράση των εργαζομένων και της νεολαίας, για να ανοίξει ο δρόμος για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για διαγραφή χρέους, για εθνικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, για εργατική σοσιαιστική κυβέρνηση.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s