► «ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΩΝ ΣΙΟΝΙΣΤΩΝ! – ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!»

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΗ: ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΚΑΤΩ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ!

fullsizeoutput_3fd2

Διαδηλωτές ανεμίζουν σημαίες της Παλαιστίνης πάνω στις κλούβες των ΜΑΤ μπροστά στη σιονιστική πρεσβεία. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 1000 εργαζόμενοι και νεολαία συμμετείχαν στη σημερινή (Τρίτη βράδυ) πορεία για Λευτεριά στην Παλαιστίνη από το Μέγαρο Μουσικής στην Πρεσβεία των ΕΠΑ και στην Πρεσβεία του Ισραήλ.

Την πορεία διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και πήραν μέρος με τα πανό τους η Λαϊκή Αντίσταση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, η αναρχική συλλογικότητα ΑΠΟ-ΟΣ, το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας, η ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ κ.α.

Στη σιονιστική πρεσβεία συνάντησαν αντιπροσωπείες από το ΣΕΚ, την ΟΚΔΕ και τη Λαϊκή Ενότητα.

Τα συνθήματα της πορείας: «Νίκη στην Ιντιφάντα!», «Νίκη στα όπλα της Αντίστασης», «Λευτεριά στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους».

Παλαιστίνιοι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στο κράτος και τα εγκλήματα του Ισραήλ και υπέρ της Παλαιστινιακής επανάστασης ανεμίζοντας σημαίες πάνω στις κλούβες των ΜΑΤ έξω από την αμερικανική και τη σιονιστική πρεσβεία.

Νεαροί διαδηλωτές πέταξαν φρούτα και πέτρες στα ΜΑΤ που προστάτευαν τη σιονιστική πρεσβεία.-

fullsizeoutput_3fc8

Το πανό στην κορυφή της σημερινής πορείας. Φωτό Ε.Α.

► ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΗ:

► ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

► ΟΧΙ ΔΙΔΑΚΤΡΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Σ’ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

► ΚΑΤΩ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ!

DSC03361

Ένα απο τα φοιτητικά πανό στην πρωτομαγιάτικη πορεία από το Πολυτεχνείο στην Αμερικανική Πρεσβεία. Φωτό Ε.Α.

Η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ με τη βία των ΜΑΤ, την υποστήριξη του Μητσοτάκη και των πολιτικών ρεταλιών της μπουρζουαζίας, και τη συνεργασία του ακαδημαϊκού κατεστημένου, συνεχίζει και εντείνει τη διάλυση της δημόσιας παιδείας όπως ορίζουν τα μνημόνια τής τρόϊκα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Η κυβέρνηση Τσίπρα επιτίθεται στο άσυλο και με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου επιχειρεί να ανοίξει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στη ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Οι νέοι και νέες από την εργατική και μικροαστική τάξη σταδιακά θα αποκλειστούν από την τροτοβάθμια εκπαίδευση, μια κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα πριν από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με τις πλάτες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, η χούντα Τσίπρα εντείνει τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων, τους πλειστηριασμούς σπιτιών και μαγαζιών, τις περικοπές σε δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια, τις μειώσεις συντάξεων και μισθών, την απαγόρευση απεργιών.

Η χούντα Τσίπρα μισεί πάν’ απ’ όλα τη νεολαία. Έχει επιβάλλει – ως συνέχεια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων – μαζική ανεργία, μισθούς πείνας για τους νέους και νέες, “ελαστικές μορφές εργασίας” και ενοικίαση εργαζομένων με μισθούς 450 ευρό. Νέοι επιστήμονες ξενιτεύονται με την ελπίδα εξεύρεσης εργασίας σύμφωνα με τις σπουδές τους σε Ευρώπη, ΕΠΑ και αλλού, χώρες που κι αυτές ταράσσονται από την παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, και οποιαδήποτε άλλη καπιταλιστική κυβέρνηση, έχει αποδεχτεί την μετά τα μνημόνια μνημονιακή εποχή της “επιτήρησης” από τους “θεσμούς” ΕΕ, ΔΝΤ και τους ιμπεριαλιστές των ΕΠΑ. Σύμφωνα με τους όρους των μνημονίων, η Ελλάδα για ακόμη 40-50 χρόνια θα πληρώνει τα δάνεια που έλαβε συν τα επιτόκια. Και όχι μόνο αυτό. Όπως τόνισαν οι “θεσμοί” οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι υποχρεωμένες να συνεχίσουν και να βαθύνουν τα μνημονιακά μέτρα. Ο καπιταλισμός σ’ αυτή τη κρίση της θανάσιμης αγωνίας του, δεν έχει να προσφέρει στους νέους και νέες παρά μαζική ανεργία, φτώχεια, μιζέρια και πολέμους.

Στη δεκαετία της κρίσης 2008-2018, οι φοιτητές και η νεολαία στην Ελλάδα – αλλά και στην ΕΕ και στις ΕΠΑ – επανειλλημένα ξεσηκώθηκαν μαζικά και δυναμικά ενάντια στη λιτότητα και καταστολή των καπιταλιστικών κυβερνήσεων. Αλλά τα αριστερά κόμματα – ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α. – αντί να μπουν μπροστάρηδες και να κηρύξουν Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Τσίπρα, καλούν για 24ωρες απεργίες και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας!

FRANCE-EDUCATION-SOCIAL-PROTEST

Διαδήλωση φοιτητών στη Σορβόνη, Παρίσι, 10/4/2018 ενάντια στα αντιδραστικά σχέδια του Μακρόν για περιορισμό της πρόσβασης στα πανεπιστήμια .

► ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗ – ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΩΝ, ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Αγώνας ενάντια στα μνημόνια της μαζικής ανεργίας και φτώχειας σημαίνει αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης! Το καθήκον κάθε φοιτητή/τριας αγωνιστή σήμερα είναι να παλέψει στους φοιτητικούς συλλόγους για Επιτροπές Αγώνα ενάντια στα μνημόνια και στα νομοσχέδια της κυβέρνησης και να υποστηρίξει ενεργά το αίτημα για τη σύγκληση μιας Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης αντιπροσώπων – απ’ όλη την εργατική τάξη, νεολαία, στρατιώτες, φοιτητές, αγρότες, μικροεπαγγελματίες – για νικηφόρο αγώνα ενάντια στα μνημόνια με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας!

► ΚΑΤΩ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ! ΣΤΕΓΗ, ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

 ► ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ!

► ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ! ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΣΙΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ!

worldaffairsjournal@com

Από τις διαδηλώσεις των Παλαιστινίων στη Γάζα. Φωτό worldaffairsjournal@com

Για να επιλύσει την άλυτη κρίση του ο ιμπεριαλισμός έχει εξαπολύσει πολέμους βαραβαρότητας ενάντια στα κράτη της Μέσης Ανατολής και Αφρικής, για να αρπάξει τις πηγές ενέργειας. Ο Τσίπρας με τη βάση της Σούδας είναι συνένοχος των ιμπεριαλιστών και συνεργάτης του ρατσιστικού σιονιστικού κράτους που δολοφονεί τους Παλαιστίνιους και βομβαρδίζει τη Συρία. Ο αγώνας για την ανατροπή Τσίπρα και την ήττα των ιμπεριαλιστών πρέπει να καλεί για τη νίκη της Συρίας και της παλαιστινιακής επανάστασης, για την αποχώρηση των ιμπεριαλιστών από την Αφρική, για την ανατροπή της διχτατορίας Ερντογάν.

► ΚΑΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ! ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Δεν υπάρχει μέλλον για τη νεολαία στον καπιταλισμό ούτε διέξοδος από την κρίση χωρίς τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ΕΕ – ΝΑΤΟ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατική διαχείριση, τη σχεδιασμένη οικονομία. Αυτή η προοπτική απαιτεί τη δημιουργία από τη νεολαία και τους συνειδητούς εργάτες ενός επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς για την ανατροπή του καπιταλισμού, για μια σοσιαλιστική κυβέρνηση εργατών – αγροτών. – Αθήνα 9/5/2018.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s