► Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ, ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!

► Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΕ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΙΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ 

5472

Με σημαίες – Συρίας, Ιράν, Ρωσίας – και συνθήματα υπέρ του Άσαντ χιλιάδες κάτοικοι της Δαμασκού διαδήλωσαν μετά την αεροπορική επίθεση των ιμπεριαλιστών stew 13/4/2018. Φωτό Hassan Ammar/AP

Η απόφαση του Προέδρου Τραμπ, την περασμένη Τρίτη, να αποχωρήσουν οι ΕΠΑ από την πυρηνική συμφωνία των ιμπεριαλιστών με το Ιράν (JCPOA) και να προχωρήσει σε κυρώσεις ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, ραγίζει την «Δυτική Συμμαχία».

Όλες οι κύριες χώρες της ΕΕ πίεσαν τον Τραμπ να παραμείνει στη συμφωνία με το Ιράν, αλλά αυτός βάζει τα συμφέροντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού πάνω απ’ όλα. Και για τον Τραμπ ο πόλεμος ενάντια στο Ιράν είναι προτεραιότητα.

Οι κυρώσεις ενάντια στο Ιράν περιλαμβάνουν τις εμπορικές συναλλαγές στους τομείς πετρελαίου, αεροπλάνων, ευγενών μετάλλων και δολαρίων. Ο Τζον Μπόλτον, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΕΠΑ, τόνισε ότι όλες οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα πρέπει μέσα σε 6 μήνες θα διακόψουν τις εμπορικές συναλλαγές με το Ιράν, αλλιώς θα υποστούν κι αυτές κυρώσεις!

Ο ηγέτης του Ιράν Ρουχάνι αντέδρασε και διέταξε τον Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας του Ιράν (ΑΕΟΙ) να αρχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου σε βιομηχανικά επίπεδα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν θα συναντήσει του Υπουργούς Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ. Αν η Γερμανία, Γαλία και Βρετανία υποστηρίξουν τον Τραμπ – το πιο πιθανό – τότε το Ιράν θα έχει ως υποστηριχτές της συμφωνίας μόνο τη Ρωσία και την Κίνα.

DSC03361

Η εργατική τάξη και η νεολαία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα πρέπει να πρωτοστατήσουν με απεργίες και διαδηλώσεις στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Στη φωτό ένα απο τα φοιτητικά πανό στην πρωτομαγιάτικη πορεία από το Πολυτεχνείο στην Αμερικανική Πρεσβεία. Φωτό Ε.Α.

Η απόφαση του Τραμπ έχει δυο σκέλη που αποτελούν και την ουσία της επιθετικής πολιτικής τους αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Εμπορικός πόλεμος εναντίον όλων, και προετοιμασίες για την πολεμική σύγκρουση με το Ιράν. Γι’ αυτή τη σύγκρουση ο Τραμπ ετοιμάζει το σιονιστικό Ισραήλ και ένα μεγάλο στρατό που θα συγκροτηθεί και χρηματοδοτηθεί από τη Σαουδική Αραβία και τα άλλα μεσαιωνικά εμιράτα του Αραβικού Κόλπου. Αυτός ο στρατός θα εγκατασταθεί στην ανατολική Συρία που βρίσκεται σε κατοχή από τους Αμερικανούς σε συμμαχία με τους Κούρδους.

Οι επιθέσεις του Ισραήλ ενάντια σε «ιρανικούς στόχους» μέσα στη Συρία είναι προκλήσεις για να ξεκινήσουν συγκρούσεις Συρίας, Ιράν, Ισραήλ με τη Ρωσία αναγκασμένη να πάρει καθαρή θέση.

Μέχρι σήμερα Ισραήλ και Ρωσία δεν έχουν συγκρουστεί στη Συρία. Την Τετάρτη ο Νετανιάχου ταξίδεψε στη Μόσχα, με ευκαιρία τους εορτασμούς νίκης επί του φασισμού, για μυστικές συνομιλίες με τον Πούτιν. Η Συρία θέλει να σύγχρονα αντι-αεροπορικά συστήματα από τη Ρωσία, ο Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι θα τα καταστρέψει!  

Οι δολοφονίες Παλαιστινίων από το σιονιστικό στρατό στα σύνορα με τη Γάζα συνεχίζονται καθώς οι ΕΠΑ μεταφέρουν την Πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ.

fullsizeoutput_3c53

Δολοφόνοι του σιονιστικού στρατού σκοπεύουν άοπλους Παλιστίνιους διαδηλωτές στη Λωρίδα της Γάζας.

Την επερχόμενη νέα στρατιωτική επέμβαση των ιμπεριαλιστών στη περιοχή Συρίας, Ιράκ, Ιράν δεν θα σταματήσει ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα που διαρκώς αναζητούν συβιβασμούς με τους ιμπεριαλιστές.

Τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο μπορούν να τον σταματήσουν η εργατική τάξη της Ευρώπης και της Αμερικής, και το λαϊκό αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Για να νικήσουν τους ιμπεριαλιστές οι λαοί της Μέσης Ανατολής, έχουν ανάγκη την ενεργό υποστήριξη και αλληλεγγύη – με απεργίες και διαδηλώσεις – από τους εργαζομένους και τη νεολαία στην ΕΕ και στις ΕΠΑ.

Η εργατική τάξη, νεολαία, αγροτιά και μικροεπαγγελματίες που αυτήν την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια και στη βάρβαρη λιτότητα του καπιταλισμού στην Ευρώπη και στις ΕΠΑ, πρέπει να ανατρέψουν τις ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις και τα τσιράκια τους όπως τον Τσίπρα, για να μπεί τέλος στους πολέμους, στη μαζική ανεργία και φτώχεια. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s