► ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15/5 6μ.μ. στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Mostafa Alkharout

Από διαδήλωση στην Ιερουσαλήμ το Δεκέμβρη 2017. Φωτό Mostafa Alkharout.

Στην 23η Σύνοδο του, που πραγματοποιήθηκε στη Ραμάλα την περασμένη βδομάδα, το Εθνικό Συμβούλιο της Παλαιστίνης (η Παλαιστινιακή Βουλή σε εξορία) διέταξε την Εκτελεστική Επιτροπή της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) να αναιρέσει την αναγνώριση του Ισραήλ μέχρι το σιονιστικό κράτος να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμε ως πρωτεύουσα, να σταματήσει την οικοδόμηση οικισμών στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης (του Ιορδάνη) και να ακυρώσει την προσάρτηση της Ανατολής Ιερουσαλήμ.

Στην τελική ανακοίνωση της 23ης Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου της Παλαιστίνης αναφέρεται ότι: «Καθώς οι Αρχές Κατοχής (Ισραήλ) ντε φάκτο έχουν αποκηρύξει όλες τις υποχρεώσεις που υπέγραψαν στις συμφωνίες του Όσλο (Γουάσινγκτον 1993, Κάϊρο 1995), το Εθνικό Συμβούλιο της Παλαιστίνης ανακοινώνει ότι η μεταβατική περίοδος αυτών των συμφωνιών δεν υπάρχει πια».

Το Εθνικό Συμβούλιο της Παλαιστίνης επίσης επικύρωσε την απόρριψη των «προσωρινών συνόρων» και τόνισε ότι τα ζητήματα της Ιερουσαλήμ, της επιστροφής των προσφύγων στα σπίτια τους και οι παράνομοι ισραηλινοί οικισμοί, παραμένουν τα κύρια ζητήματα σε κάθε μελλοντική λύση.

Το Εθνικό Συμβούλιο της Παλαιστίνης ζήτησε την επιτάγχυνση των συνομιλιών συμφιλίωσης μεταξύ των παλαιστινιακών οργανώσεων και επέμεινε στην προηγούμενη απόφαση του, που ζήτησε να εφαρμοστεί άμεσα, για τη διακοπή κάθε στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ και την απελευθέρωση από την οικονομική εξάρτηση από το Ισραήλ που επιβλήθηκε με το Πρωτόκολο του Παρισιού (1994).

Ο ραδιοφωνικός σταθμός η Φωνή της Παλαιστίνης μετέδωσε ότι μετά το Ραμαντάν θα συνεδριάσει το Κεντρικό Συμβούλιο της Παλαιστίνης για να αρχίσει να εφαρμόζει τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου της Παλαιστίνης.

worldaffairsjournal@com

Από τις διαδηλώσεις των Παλαιστινίων στη Γάζα. Φωτό worldaffairsjournal@com

Τουλάχιστον 37 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές και 3 δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν την περασμένη Παρασκευή από τα πυρά και τα τοξικά αέρια του ισραηλινού στρατού στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ.

Από τις 30 Μάρτη, όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις των Παλαιστινίων της Γάζας Μεγάλη Πορεία Επιστροφής, ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει 43 διαδηλωτές και 2 δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας Γάζας.

Οι διαδηλώσεις για τη Μεγάλη Πορεία Επιστροφής κορυφώνονται στις 15 Μάη, στην 70η επέτειο της Νάκμπα (Καταστροφής) όταν πάνω από 750.000 Παλαιστίνιοι βίαια εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους στην Παλαιστίνη, με μαζικές δολοφονίες και εμπρησμούς από τις σιονιστικές συμμορίες, ώστε να δημιουργηθεί το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ το 1948 με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστών αλλά και της σταλινικής ΕΣΣΔ.

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ 15 5 2018

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό στην 70η Επέτειο της Νάγκμπα διοργανώνει συγκέντρωση την Τρίτη 15 Μάη, 6 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής και στη συνέχεια πορεία στη διπλανή Πρεσβεία ΕΠΑ και στην Πρεσβεία Ισραήλ. –

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πανό του Συντονιστικού Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε κινητοποίηση στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβρη . Φωτό Ε.Α.

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ! – ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Χτες Κυριακή πραγματοποιήθηκε μια ακόμη 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΟΙΥΕ (ιδιωτικοί υπάλληλοι) ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στην οδό Ερμού στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση από το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και από το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου Χαρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής.

Η ηγεσία της ΟΙΥΕ έχει απαρνηθεί την οργάνωση ενός επίμονου και σκληρού αγώνα ενάντια στην κυβερνητική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και το μόνο που κάνει είναι να κηρύσσει απεργίες – όχι πάντα – απλής διαμαρτυρίας στις Κυριακές που ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα.

IANOS 2014

Από την επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς του ΙΑΝΟΣ στις 28/12/2014. Φωτό ΣΥΒΧΑΨΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ (ΣΥΒΧΑΨΑ)

Μπροστά στη δίκη – σε β’ βαθμό – των 2 συλληφθέντων συναδέλφων μας στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το βιβλιοπωλείο “Ιανός” την Κυριακή 28/12/14 προχωράμε σε:

> Καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων των 2 συναδέλφων μας.

– Στο πλαίσιο αυτό απευθυνόμαστε σε συναδέλφους και συναδέλφισσες, σε συναγωνιστές και συναγωνίστριες, σε εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, σε όλες τις δυνάμεις τους ταξικού-κοινωνικού κινήματος, προκειμένου να στηρίξουμε όλοι και όλες μας -στο βαθμό των δυνατοτήτων μας- και οικονομικά τη μάχη αυτή.

– Ήδη, για το σκοπό αυτό ως Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια οργανώνουμε το Σάββατο 12 Μάη στις 9.30 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου μας (Λόντου 6, Εξάρχεια) μια συναυλία με τις Dudettes.

> Εργατική συγκέντρωση έξω από το βιβλιοπωλείο “Ιανός” την Τρίτη 22 Μάη στις 7μ.μ.

 > Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Ευελπίδων την Πέμπτη 24 Μάη στις 9 π.μ.

[Για ψηφίσματα αλληλεγγύης έρχεστε σε επικοινωνία με το Σύλλογό μας]

 Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s