► ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018: ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ 

DSC03362

Από τη σημερινή πρωτομαγιάτικη πορεία από το Πολυτεχνείο στην Αμερικανική Πρεσβεία. Φωτό Ε.Α.

Με δεκάδες πανό και αντιπροσωπείες από εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, συνταξιούχους, αριστερά κόμματα και οργανώσεις, αναρχο-συνδικαλιστικές συλλογικότητες, Παλαιστίνιους φοιτητές, Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές και πρόσφυγες, πραγματοποιήθηκε η φετεινή αγωνιστική και αποφασιστική πρωτομαγιάτικη πορεία στην Αθήνα από το Πολυτεχνείο στην Αμερικανική Πρεσβεία.

DSC03342

Ένα από τα πανό εκπαιδευτικών στη σημερινή πορεία. Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι ή εργάζονται – με μειωμένες αποδοχές – ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. Φωτό Ε.Α.

Την πορεία κάλεσε η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων και συμμετείχαν πάνω από 4.000 εργαζόμενοι, νεολαία και φοιτητές: Πανελλήνιο σωματείο φαρμακευτικών και συναφών επαγγελμάτων, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, Συντονιστικό αναπληρωτών αδιόριστων εκπαιδευτικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, Πρωτοβουλία εργαζομένων και ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση, Συντονισμός Σωματείων & Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Τεχνολογία, ATTACK στην ανεργία και επισφάλιση, Λάντζα, Συντονιστικό Δράσης Ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής, Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ, ΕΣΕ, ΣΜΑ/Α, ΒΙΟΜΕ, Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες, Ανυπόταχτος Μαθητής, Φ.Σ. Ναυπηγών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Φ.Σ. Μεταλλειολόγων Φυσικού, ΝΑΡ – ΝΚΑ Οργανώσεις Αττικής, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, ΕΕΚ – ΟΝΕ, Ροσινάντε, ΟΡΜΑ, ΚΕΔ, Επιτροπή για Τούρκους και Κούρδους Φυλακισμένους, αριστερές κουρδικές οργανώσεις, κ.α.

DSC03352

Το πανό του ΣΥΒΧΨΜΑ στη σημερινή πορεία. Ο Σύλλογος βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας από την κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Φωτό Ε.Α.

Στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Πολυτεχνείο μίλησαν αντιπρόσωποι εργαζομένων και τουρκικών και κουρδικών οργανώσεων. Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο Μιχάλης Ρίζος κάλεσε για «ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κάθε μνημονιακής κυβέρνησης».

fullsizeoutput_3ee0

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο Μιχάλης Ρίζος μιλά στη σημερινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο. Φωτό Ε.Α.

Τα συνθήματα στην πορεία ήταν ενάντια στα μνημόνια, ΕΕ και ΝΑΤΟ, ενάντια στους πολέμους του ιμπεριαλισμού, ενάντια στα ΜΑΤ και την καταστολή της αστυνομίας, και επίσης καλέσματα για γενική απεργία διαρκείας.

Όταν η πορεία έφτασε στη Βουλή, τα εργατικά συνδικάτα, φοιτητές και αριστερά κόμματα συνέχισαν προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Τα πανό των αναρχο-συνδικαλιστικών συλλογικοτήτων συνέχισαν προς τα Προπύλαια.

DSC03361

Ένα από τα φοιτητικά πανό στη σημερινή πρωτομαγιάτικη πορεία από το Πολυτεχνείο στην Αμερικανική Πρεσβεία. Φωτό Ε.Α.

► ΑΛΛΕΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το πρωί το ΚΚΕ πραγματοποίησε μαζική συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή και στη συνέχεια πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Αριστερά κόμματα συγκεντρώθηκαν στα Χαυτεία και η ΛΑΕ στην οδό Σταδίου.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν ομιλίες οι υποταγμένοι στα μνημόνια γραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΚΑ.

► Στην προηγούμενη ανάρτηση μπορείτε να διαβάσετε την προκήρυξη της Εργατικής Αντίστασης που διανεμήθηκε σήμερα στην πρωτομαγιάτικη πορεία από το Πολυτεχνείο.

DSC03366

Το πανό των Κούρδων αγωνιστών και προσφύγων στη σημερινή πρωτομαγιάτικη πορεία. Φωτο Ε.Α.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s