► ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018: ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 11:00 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΞΩ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ!

ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ & ΝΑΤΟ! ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ! ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ!

ΚΑΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ! ΓΙΑ ΤA ΕΝΩΜΕΝA ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚA ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

PressTv 2016 Italy

Η νεολαία σ’ όλη την Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση εξέγερσης. Από διαδήλωση μαθητών στο Μιλάνο το 2016. Φωτό PressTV

Πρωτομαγιάτικη προκήρυξη της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Για να σώσουν τις τράπεζες και τον καπιταλισμό οι κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν εξαπολύσει αδυσώπητο ταξικό πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη, αγρότες και νεολαία. Μαζί με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, το σιονιστικό Ισραήλ, τα φεουδαρχικά αραβικά εμιράτα και τη διχτατορία Ερντογάν, πολεμούν ενάντια στη Συρία και στην Παλαιστινιακή επανάσταση στη Γάζα.  

Η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ με τη βία των ΜΑΤ εντείνει τις ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμούς, περικοπές σε δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια, ελαστικές μορφές εργασίας με μισθούς πείνας, μειώσεις συντάξεων και απαγόρευση απεργιών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η νεολαία στην Ελλάδα πρέπει να πρωτοστατήσει στην ίδρυση επαναστατικού κόμματος για την ανατροπή του καπιταλισμού. Από την Πορεία του Πολυτεχνείου, Αθήνα 2017. Φωτό Ε.Α.

Η χούντα Τσίπρα με την υποστήριξη Μητσοτάκη και των ρεταλιών της μπουρζουαζίας, είναι συνεργάτης του σιονιστικού Ισραήλ και συνένοχος των παράνομων βομβαρδισμών και πολέμων του ιμπεριαλισμού στη Συρία.

Με απίστευτο ρατσισμό επιτίθεται στους πρόσφυγες εφαρμόζοντας τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που είναι υπεύθυνη για τους πνιγμούς χιλιάδων και τις επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής κ.α.  

Ο Τσίπρας θα υπογράψει και τη νέα συμφωνία που ετοιμάζουν ΕΕ και ΔΝΤ για μνημονική επιτήρηση, για αιώνια βάρβαρη λιτότητα σε μια Ελλάδα αποικία της ΕΕ και των ιμπεριαλιστών.

FRANCE-EDUCATION-SOCIAL-PROTEST

Διαδήλωση φοιτητών στη Σορβόνη ενάντια στον Μακρόν, Παρίσι 10/4/2018. Το φάντασμα της Εξέγερσης στο Παρίσι το 1968 τρομάζει τη μπουρζουαζία.   

Οι εργαζόμενοι, φοιτητές και νεολαία σ’ όλη την Ευρώπη παλεύουν ενάντια στα μνημόνια λιτότητας και το διχτατορικό κράτος μόνιμης «έκτακτης ανάγκης» των τραπεζιτών, όπως αγωνίζεται ο λαός της Συρίας και της Παλαιστίνης ενάντια στους ιμπεριαλιστές και το σιονισμό.

Αλλά αυτός ο αγώνας αντίστασης στα μνημόνια φτώχειας και μαζικής ανεργίας έχει προδοθεί από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία στη ΓΣΕΕ και στις Ομοσπονδίες με τελευταίο παράδειγμα το ξεπούλημα της απεργίας στη ΔΕΗ από την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ.

Για χρόνια τώρα η συνδικαλιστική γραφειοκρατία με άσφαιρες τουφεκιές στον αέρα 24ωρων κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας και συναντήσεις με τους υπουργούς τής κοινοβουλευτικής χούντας, συνεχώς προδίδει τους αγώνες των εργαζομένων. Με τη βοήθεια αυτής της γραφειοκρατίας ξεπουλήθηκαν λιμάνια και αεροδρόμια και επιβλήθηκαν τα 8μηνα και οι μισθοί των 400 ευρό!

worldaffairsjournal@com

Η νεολαία στη Γάζα στην πρώτη γραμμή του επαναστατικού αγώνα παρά τις συνεχείς δολοφονίες από το σιονιστικό στρατό. Φωτό worldaffairsjournal@com

Το καθήκον κάθε αγωνιστή σήμερα είναι να παλέψει στα εργατικά σωματεία και επιτροπές, στις Λαϊκές Συνελεύσεις και στους φοιτητικούς συλλόγους, για τη σύγκληση μιας Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης αντιπροσώπων απ’ όλη την εργατική τάξη, νεολαία, στρατιώτες, φοιτητές, αγρότες, μικροεπαγγελματίες, που θα συντονίσει τον αγώνα για τη συντριβή των μνημονίων με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας!

Δεν υπάρχει διέξοδος από την κρίση χωρίς τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ και την εθνικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατική διαχείριση.

Αυτη η προοπτική απαιτεί τη δημιουργία από τη νεολαία και τους συνειδητούς εργάτες ενός επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς για την ανατροπή του καπιταλισμού, για μια σοσιαλιστική κυβέρνηση εργατών – αγροτών. – Αθήνα 29/4/2018.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s