► ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΕΡΓΩΝ ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ – ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ!

ΚΥΡΙΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΗ: “ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΑΘΑΚΗ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ – ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ!”

ΜΕ 151 ΨΗΦΟΥΣ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ 4 ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ!

► ΑΜΕΣΩΣ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!  

fullsizeoutput_3d9f

Από τη σημερινή πορεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ψήφισε με μόλις 151 ψήφους (4 βουλευτές της συμπολίτευσης δεν ψήφισαν) το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό έγκλημα ξεπουλήματος 4 μονάδων παραγωγής ρεύματος με λιγνίτη στη Μεγαλόπολη και τη Φλώρινα καθώς και ορυχεία.

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε καλύτερες ιδιωτικοποιήσεις απ’ αυτές του Τσίπρα! 

Η δυναμική αντίσταση στη σαλαμοποίηση και στο ξεπούλημα της ΔΕΗ εκφράζεται με την 100% συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία και στη σημερινή πορεία 2.500 εργαζομένων ΔΕΗ, από τα κεντρικά της επιχείρησης στη Βουλή.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΗΡΥΞΕ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ, ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΗΓΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

DSC03284

Πανό του σωματείου Σπάρτακος από τη δυτική Μακεδονία. Πρέπει να οργανωθούν άμεσα σε Φλώρινα, Κοζάνη, Αμύνταιο κ.α. μπλοκαρίσματα και καταλήψεις. Φωτό Ε.Α.

Σήμερα το πρωί στη Σταδίου συναντήθηκαν οι πορείες των συνταξιούχων, των απεργών της ΛΑΡΚΟ και των απεργών της ΔΕΗ.

Στη Βουλή οι χιλιάδες διαδηλωτές συναντήθηκαν με περίπου 800 απεργούς γιατρούς και νοσηλευτές σε δημόσια νοσοκομεία.

Μπροστά στην πορεία των απεργών της ΔΕΗ μπήκε το μεγάλο πανό “ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ” και ακολουθούσαν δεκάδες πανό σωματείων και αντιπροσωπειών από τη Μεγαλόπολη, τη δυτική Μακεδονία και την Αθήνα.

fullsizeoutput_3da5

Το πανό των 8μηνιτών συμβασιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Εργάζονται μόνο 8 μήνες με μισθοό 500-700 ευρό – μετά απόλυση! Φωτό Ε.Α.

Κύρια συνθήματα στην πορεία: “Τσίπρα, Σταθάκη ακούστε το καλά – τις μονάδες θα κρατήσουμε με τον τσαμπουκά”, και “Το ξεπούλημα σας θα μείνει στα χαρτιά”.

Έξω από τη Βουλή απεργοί άδειασαν σακιά με λιγνίτη και ανέβηκαν στις σκάλες που οδηγούν στο προαύλιο αλλά τους σταμάτησαν διμοιρίες ΜΑΤ.

Σε συγκέντρωση στην πλατεία μίλησαν συνδικαλιστές, οι δήμαρχοι Εορδαίας και Μεγαλόπολης κ.α.

Στην πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους η Λαϊκή Ενότητα και με σημαίες το ΠΑΜΕ και ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια.  

DSC03293

Απο τη σημερινή απεργιακή πορεία στην Αθήνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. Φωτό Ε.Α.

Οι περίπου 700 εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ (μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές βιομηχανίες στην Ελλάδα) είχαν κηρύξει 24ωρη απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, και απαιτούν κατάργηση των “εργολαβιών” εργαζομένων, σωστά μέτρα ασφάλειας και ΣΣΕ με πλήρη δικαιώματα για όλους/ες.

Η πορεία των απεργών ΛΑΡΚΟ κατέληξε στο Υπουργείο Οικονομικών.  

DSC03272

Από τη συγκέντρωση των συνταξιούχων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης σήμερα στην Αθήνα. Η κυβέρνηση επιβάλλει 18% μειώσεις σε συντάξεις! Φωτό Ε.Α.

Από το Δημαρχείο της Αθήνας (πλατεία Εθνικής Αντίστασης) ξεκίνησε η πορεία περίπου 1.500 συνταξιούχων ενάντια στις περικοπές συντάξεων ύψους 15-20%, στις προ του 2016 συντάξεις, που θα επιβάλλει η χούντα Τσίπρα από την 1 Γενάρη 2019.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν τον “αναϋπολογισμό” συντάξεων και την επιστροφή χρημάτων που παρακρατήθηκαν παρόνομα.

Μετά το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, οι συνταξιούχοι – με πανό απ’ όλα σχεδόν τα σωματεία – πήγαν στο Υπουργείο Εργασίας όπου συναντήθηκαν με τον Υπουργό Πετρόπουλο.

Το κύριο αίτημα των συνταξιούχων είναι η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του “Νόμου Κατρούγκαλου” (Νόμος 4387/2016) που έχει επιβάλλει συνεχείς και μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις και εξαφανίζει τις επικουρικές.

Οι ηγεσίες των σωματείων συνταξιούχων πρέπει να επικεντρώσουν σ’ αυτό το κύριο ζήτημα τις κινητοποιήσεις τους, που έχουν οργανώσει σχεδόν κάθε 15 μέρες στους επόμενους δυό μήνες, μαζί με το εργατικό κίνημα.

DSC03305

Από την απεργιακή πορεία των νοσοκομειακών, ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων και τις ιδιωτικοποιήσεις, σήμερα στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Οι νοσοκομειακοί της δημόσιας υγείας συγκεντρώθηκαν στους Αμπελόκηπους και – μέσα στο καυτό ήλιο – πραγματοποίησαν μεγάλη πορεία στη Βουλή (όπου συναντήθηκαν με τους απεργούς ΔΕΗ) και από κει στο Υπουργείο Υγείας.

Στην πορεία συμμετείχαν αντιπροσωπείες από πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας Αθήνας, μερικά εικονογραφημένα σε σατυρικό ύφος, ενώ υπήρχαν και κρεμάλες σε φυσικό μέγεθος όπου κρεμόνταν η λέξη “απολύσεις”.

Οι νοσοκομειακοί και οι γιατροί αγωνίζονται να μην απολυθούν χιλιάδες “συμβασιούχοι” εργαζόμενοι και να μονιμοποιηθούν.

Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ (ομοσπονδία νοσοκομειακών) κάλεσε μόλις μια 5ωρη στάση στην Αττική, ενώ κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Καθώς καταρρέουν τα νοσοκομεία και το ΕΣΥ, η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ αρνείται να διεξάγει ένα σκληρό και οργανωμένο αγώνα, μαζί με όλη την εργατική τάξη, ενάντια στις απολύσεις. Διοργανώνει πορείες διαμαρτυρίας και συναντήσεις με τους υπουργούς των μνημονίων, ενώ απαιτείται κατά μέτωπο πάλη στα μνημόνια και στη χούντα Τσίπρα.

DSC03304

Από τη σημερινή απεργιακή πορεία των νοσκομειακών. Φωτό Ε.Α.

Αυτό που απαιτούν οι απεργοί και όλη η εργατική τάξη, νεολαία, αγρότες και μικρομεσαίοι, δεν είναι συζητήσεις με τους υπουργούς της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα, αλλά αγώνας για τη συντριβή των μνημονίων, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, 8μηνες συμβάσεις μισθών πείνας, περικοπής συντάξεων, ενάντια στην ανεργία και φτώχεια!

Απεργοί και αγωνιστές πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλιές για σύσταση Απεργιακών Επιτροπών, που θα έχουν στα χέρια τους τις απεργίες, και Επιτροπών Αγώνα που θα ενώσει όλους τους κατοίκους, όλες τις περιοχές στην απεργία, στα μπλοκαρίσματα και στις καταλήψεις.

Ενάντια στις άσφαιρες τουφεκιές στον αέρα κινητοποιήσεων διαμρτυρίας, το κάλεσμα πρέπει να είναι για την πραγματοποίηση μιας Πανελλαδικής Συνέλευσης – με αντιπροσώπους απ’ όλα τα εργατικά σωματεία και επιτροπές, από αγρότες, φοιτητές, φαντάρους, συνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες – για τη συγκρότηση Συντονιστικού Οργάνου οργάνωσης του αγώνα για τη συντριβή των ιδιωτικοποιήσεων και των μνημονίων, για την εκδίωξη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας!

Οι απεργοί δεν πρέπει να πολεμάν μόνοι! Ενάντια σε Τσίπρα, Μητσοτάκη, ΕΕ, η εργατική τάξη πρέπει να συγκροτήσει το δικό της Ενιαίο Μέτωπο οργάνωσης ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, και να αναγκάσει τη ΓΣΕΕ να κηρύξει άμεσα ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ υποστήριξης στους εργαζομένους ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ, νοσοκομειακούς, εκπαιδευτικούς και στους συνταξιούχους!

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πρέπει να απαντηθεί με οργάνωση των σωματείων σε Μεγαλόπολη, δυτική Μακεδονία και αλλού, με όλη την εργατική τάξη για ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, για συντριβή των ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΩΝ, για ΑΝΑΤΡΟΠΗ της χούντας Τσίπρα!

Οι νέοι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ πρέπει τώρα να αναλάβουν τον αγώνα για μια ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ στα σωματεία και στην ομοσπονδία! –

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s