► ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΕΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!

► Η ΓΣΕΕ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ!

► ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΩΝ!

fullsizeoutput_3cdb

Από την κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα χτες Παρασκευή.

Όπως δήλωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ξεκινήσουν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στο ξεπούλημα 2 λιγνιτικών μονάδων στη Μεγαλόπολη, μιας στη Φλώρινα (και μιας άδειας για ακόμη μια) καθώς και τα ορυχεία λιγνίτη όπως επιβάλλει διαταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα Μνημόνια. Η ΓΕΝΟΠ επίσης απαιτεί την επαναφορά στο Δημόσιο των μετοχών της ΔΕΗ (17%) που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και προσλήψεις προσωπικού.

Το νομοσχέδιο της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ κατατέθηκε την Τετάρτη. Το σχέδιο ΕΕ-Κυβέρνησης είναι το σταδιακό ξεπούλημα της ΔΕΗ σε πολυεθνικούς ομίλους, όπως συμβαίνει με όλες τις υποδομές της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια κ.α.) και τον τομέα ενέργειας (αέριο, πετρέλαιο κ.α.).

Χτες Παρασκευή συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ οργάνωσαν προειδοποιητική κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα και πραγματοποιήθηκε 3ωρη στάση εργασίας. Αύριο Κυριακή το βράδυ διοργανώνονται συλλαλητήρια στη Μεγαλόπολη και στην Πτολεμαΐδα.

priva is hell

Από τη διαδήλωση της Πέμπτης στο Παρίσι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις που επιβάλει ο Πρόεδρος Μακρόν. Οι διαδηλωτές φώναζαν “Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι κόλαση”.

Η ΓΕΝΟΠ αποφάσισε πορεία από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα προς το Σύνταγμα την Τετάρτη 25/4, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Την ίδια μέρα έχουν οργανωθεί πορείες των συνταξιούχων και των υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού.

Αλλά οι κινητοποιήσεις που οργανώνει η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ δεν πείθουν ότι έχει αναλάβει ειλικρινά αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου και την ακύρωση του ξεπουλήματος.

Η απεργία δεν ξεκίνησε την Τετάρτη με την κατάθεση του νομοσχεδίου, όπως είχε υποσχεθεί η ΓΕΝΟΠ που δεν έχει πρόγραμμα καταλήψεων και μπλοκαρισμάτων.

Ο αγώνας για μια 100% δημόσια ΔΕΗ δεν είναι μόνο αγώνας των εργαζομένων στην επιχείρηση, πρόκειται για ζήτημα που αφορά όλους τους εργαζόμενους, αγρότες και μικροεπαγγελματίες.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ πρέπει να απαιτήσουν άμεσα από την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ να καλέσει τη ΓΣΕΕ να κηρύξει από τη Δευτέρα κιόλας ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ!

Καμιά εμπιστοσύνη στην ηγεσία της ΓΕΝΟΠ που έχει ακολουθήσει το δρόμο υποταγής στα μνημόνια και στο ξεπούλημα. Αντί να έχει οργανώσει και ξεκινήσει την απεργία εδώ και καιρό, σε συνθήκες που να έχει διαλέξει η ίδια, περίμενε να καταθέσει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο!

Οι εργαζόμενοι με τις Απεργιακές Επιτροπές πρέπει να κρατήσουν την απεργία στα χέρια τους, να κινητοποιησουν τους κατοίκους, να απαιτήσουν απεργίες από τα Εργατικά Κέντρα, και να οργανώσουν τις καταλήψεις εγκαταστάσεων, ορυχείων μαζί με μπλοκαρίσματα με τη βοήθεια των αγροτών.

Η απεργία πρέπει να είναι ΟΛΙΚΗ, πρέπει να είναι ΣΚΛΗΡΗ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ! Είμαστε σε ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, όπου τα μνημόνια και οι ιδιωτικοποιήσεις της Κοινοβουλευτικής Χούντας Τσίπρα καταστρέφουν τους μισθούς, συντάξεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ οι οικιακοί λογαριασμοί συνεχώς αυξάνονται! 

Για τη ΝΙΚΗ της Απεργίας με ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

fullsizeoutput_3b70

Διαδήλωση απεργών σιδηροδρομικών την Τρίτη 3/4 σε κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού.

► ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΕΣΦΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!

Προχτές ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ το ξεπούλημα για 535 εκατομ. ευρό του 66% του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) στην κοινοπραξία των ιταλικών και ισπανικών εταιρειών Snam, Enagas και Fluxys βασικών μετόχων του αγωγού TAP (Trans Adriatic Pipeline / Δια-Αδριατικού Αγωγού).

Ο ΤΑΡ θα συνδέσει τον αγωγό φυσικού αερίου της Τουρκίας ΤΑΝΑΠ (αέριο του Αϊζερμπαϊτζάν) μέσω Ελλάδας, και Αλβανίας και Αδριατικού πελάγους, με το ιταλικό σύστημα.

Στις 28 Μάρτη 2018, ο Πανελλήνιος Συνδέσμος Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο (ΠΣΕΦΑ) στον ΔΕΣΦΑ, το Σωματείο Εργαζομένων στον τομέα Φυσικού Αερίου – Υποστήριξη ΔΕΠΑ (ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ), και το Σωματείο Εργαζομένων σε Εργολάβους στις Επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών, Φυσικού Αερίου & Χημικής Βιομηχανίας (ΣΕΕΕΠΦΧ) στα ΕΛΠΕ, είχαν τονίσει σε κοινή ανακοίνωση:

«Βρισκόμαστε μπροστά στην πώληση του ΔΕΣΦΑ (ήδη υποβλήθηκαν 2 προσφορές), στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ με την πρόσληψη στρατηγικού συμβούλου για την “αξιοποίηση” της, ενώ η “απελευθέρωση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου” οδήγησε στη δημιουργία μίας ακόμα θυγατρικής της ΔΕΠΑ, της ΔΕΔΑ, όπου, μεταξύ άλλων εξαιρετικά αρνητικών εξελίξεων, η “εργολαβοποίηση” επεκτείνεται σε δυσθεώρητα ύψη.

Τα σχέδια που προωθούνται στον κλάδο της ενέργειας είναι απόρροια της πολιτικής της Ε.Ε., έχουν εφαρμοστεί σχεδόν σε όλες τις χώρες – μέλη και έφεραν μεγάλες αυξήσεις τιμών για τους οικιακούς καταναλωτές και απώλεια σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας και δικαιωμάτων, ιδίως με την αύξηση της “εργολαβοποίησης” (οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν ακόμα ακόμη και αν αθροιστούν οι θέσεις “μόνιμων” και “εργολαβικών”).

Απαρατήρητοι δεν πρέπει να περνούν οι κίνδυνοι στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους και εν γένει η ασφάλεια […]»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από απεργιακή πορεία εκπαιδευτικών στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Είναι ώρα ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στον τομέα της Ενέργειας. Αυτός ο αγώνας, για το συμφέρον όλων των εργαζομένων, πρέπει να διεξαχθεί με ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τη ματαίωση όλων των ιδιωτικοποιήσεων, για την εθνικοποίηση όλων των πηγών και διανομής ενέργειας, όλων των ορυχείων και υποδομών.

Αυτό σημαίνει πάλη για τη ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ τής κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα, για μια κυβέρνηση εργαζομένων έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ, με εθνικοποίηση των τραπεζών.

Ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι στα χέρια των εργαζομένων και των επιτροπών τους και όχι στα χέρια της προδοτικής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Οι αγωνιστές στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα να καλέσουν τώρα, σ’ αυτή την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ, μια ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ αντιπροσώπων απ’ όλα τα εργατικά σωματεία και επιτροπές, από τους αγρότες, φοιτητές, συνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες, για τη συγκρότηση Συντονιστικού Οργάνου που θα καθοδηγήσει τον αγώνα. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s