► ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ «ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!»

fullsizeoutput_3c27

Από τη σημερινή συγκέντρωση έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα.Φωτο Ε.Α.

Σήμερα Παρασκευή βράδυ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση που σχεδιάζουν οι ιμπεριαλιστές Αμερικανοί, Βρετανοί και Γάλοι ενάντια στη Συρία. Τη συγκέντρωση κάλεσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Συρία.

Μπροστά στο χτίριο της πρεσβείας είχαν τοποθετηθεί 7 κλούβες και διμοιρίες ΜΑΤ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 800 εργαζόμενοι και νεολαία και αντιπροσωπείες με τα πανό τους από: ΟΚΔΕ, ΟΡΜΑ, Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας, ΕΕΚ-ΟΕΝ, ΣΕΚ, ΚΕΔ, ΚΚΕ μ-λ, Τραβέρσο, Λαϊκή Ενότητα, Δρόμος Ανοιχτός, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Κόκκινο Δίκτυο-ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.  

DSC03219

Από τη σημερινή διαδήλωση στην Αμερικανική Πρεσβεία. Φωτο Ε.Α.

Στη διαδήλωση κυριαρχούσαν οι σημαίες της Συρίας και της Παλαιστίνης. Μερικά από τα συνθήματα, «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Η πιο μεγάλη γιάφκα των τρομοκρατών είναι η πρεσβεία των Αμερικανών», «Κάτω από τα χέρια από τη Συρία», κ.α.

Αργότερα έφτασε έξω από την πρεσβεία και πορεία από τα Προπύλαια που οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ με συμμετοχή πάνω από 2000 εργαζόμενους και πανό από τους διάφορους τομείς του κόμματος.

Στην κορυφή της πορείας το πανό της ΚΟ Αττικής που ανάφερε: «Όχι στην επέμβαση στη Συρία. ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ ματώνουν τους λαούς. Η κυβέρνηση στηρίζει το έγκλημα». 

fullsizeoutput_3c26

Το πανό του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας στη σημερινή διαδήλωση στην Αμερικανική Πρεσβεία. Φωτό Ε.Α.

Παρακάτω το κείμενο της προκήρυξης της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που διανεμήθηκε στη συγκέντρωση.

► ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!

► ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

► ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ! ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΕΕ!

Οι Αμερικανοί, Βρετανοί και Γάλοι ιμπεριαλιστές μαζί με το σιονιστικό κράτος του Ισραήλ προετοιμάζουν επίθεση στη Συρία και πόλεμο με τη Ρωσία και το Ιράν, που θα εξαπλωθεί στην περιοχή και θα οδηγήσει σε γενικευμένο παγκόσμιο πόλεμο. Κατηγορούν τη Συρία για χημική επίθεση στην Ντούμα με φέϊκ νιούς, χωρίς καμιά τεκμηρίωση. Η Ρωσία διαμήνυσε ότι θα καταρρίψει τους αμερικανικούς πυραύλους και θα καταστρέψει τα πλοία, αεροπλάνα και τοποθεσίες απ’ όπου εκτοξεύτηκαν. Ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι θα επιτεθεί στη Συρία με «ωραίους, καινούργιους και έξυπνους» πυραύλους, αλλά την Πέμπτη υποχώρησε. Βρετανία και Γαλία είναι έτοιμες να ακολουθήσουν τον Τραμπ, όχι όμως η Γερμανία και η Ιταλία.

Οι ιμπεριαλιστές είναι διχασμένοι και δεν έχουν συμφωνήσει μια κοινή στρατηγική. Γνωρίζουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των λαών σε Αμερική και Ευρώπη είναι αντίθετη στον πόλεμο ενάντια στη Συρία. Μια στρατιωτική επέμβαση θα αντιμετωπίσει τα δυνατά όπλα της Ρωσίας και θα επιφέρει αντίποινα των Αράβων μαχητών ενάντια στο Ισραήλ.

george-ourfalian

Μαχητές του Αραβικού Συριακού Στρατού νικητές στο Χαλέπι! Φωτό George Ourfalian.

Στη σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού, οι ιμπεριαλιστές δεν είναι σίγουροι ότι θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία και το Ιράν. Μόλις πριν δυο μέρες η Διευθύντρια του ΔΝΤ Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι «μαύρα σύννεφα μαζεύονται πάνω από την παγκόσμια οικονομία».

Η αμερικανική, ευρωπαϊκή και ελληνική εργατική τάξη και τα συνδικάτα πρέπει να οργανώσουν μαζικές κινητοποιήσεις και απεργίες ενάντια σε μια ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία. Στην Ελλάδα εργαζόμενοι, αγρότες και νεολαία πρέπει να κλείσουν με μαζικές κινητοποιήσεις τις αμερικανικές-νατοϊκές βάσεις.

Η υπόδουλη σε ΕΕ-ΕΠΑ κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, συνεργάτης και συνένοχος των ιμπεριαλιστών και του σιονιστικού Ισραήλ, πρέπει να ανατραπεί με την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας που θα συντρίψει τα μνημόνια.

Σ’ αυτό τον κρίσιμο αγώνα οι αγωνιστές καλούνται να παλέψουν για μια σοσιαλιστική κυβέρνηση εξόδου από ΕΕ και ΝΑΤΟ, με τη συγκρότηση ενός μαζικού μαρξιστικού κόμματος για τη σοσιαλιστική επανάσταση και την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλισμού που οδηγεί την ανθρωπότητα σε νέο παγκόσμιο πόλεμο. – Αθήνα 12/4/2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s