► ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ – ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΤ!

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΤΡΙΤΗ 3/4 6:30 μμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΙΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ – Ο ΣΥΒΧΨΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΗΝ ΟΙΥΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

fullsizeoutput_3b28

ΜΑΤ εναντίον νοσοκομειακών στην Ηρώδου Αττικού. Φωτό Γιάννης Κέμμος

► ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ – ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΜΑΤ 

Σήμερα το πρωί Δευτέρα 2/4 για μια ακόμη φορά τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε εργαζόμενους νοσοκομείων που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία που ετοιμάζει η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ.

Η ΠΟΕΔΗΝ (ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία) υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο θα οδηγήσει στο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων και σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν τα ΜΑΤ να χτυπούν με γλομπ τους διαδηλωτές που είχαν πετάξει αυγά στις κλούβες της αστυνομίας που έκελιναν το δρόμο προς το Μέγαρο Μαξίμου.

fullsizeoutput_3b24

Από τη σημερινή διαδήλωση των εργαζομένων σε ψυχιατρικά νοσοσκομεία στην Ηρώδου Αττικού. Φωτό Γιάννης Κέμμος – newsbeast.gr

Απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ, 23/3/2018:

«Καταργούνται τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία με διαδικασίες fast-track
Τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας και οι μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης με νόμο περνάνε στις ΥΠΕ.

Καταργούνται εκατοντάδες κλίνες οξέων περιστατικών.
• Ακυρώνουν την προσπάθεια χρόνων των επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για να προωθήσουν την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.
• 10.000 Ψυχικά πάσχοντες ασθενείς στον καιάδα για να φουσκώσουν τα Πρωτογενή Πλεονάσματα
• Διακομιδή οξέων ψυχιατρικών περιστατικών με το ΕΚΑΒ χωρίς συνοδεία αστυνομικών. Μεγάλη επικινδυνότητα
• Δεν θα περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης
Πρώτη απάντηση Πέμπτη 29/3/2018. Στάση Εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας 12:30 το μεσημέρι.

Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να εγκληματήσει κατά των ψυχικά πασχόντων ασθενών. Μεθοδεύει να καταργήσει λίαν συντόμως τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία.

Στη συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, παρουσία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργού Υγείας, την Τρίτη 20/3/2018 ο Γενικός Γραμματέας ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει το γοργό ξήλωμα αναπτυγμένων υπηρεσιών των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων (ενδονοσοκομειακών, εξωνοσοκομειακών).

Οι Υπουργοί Υγείας προτίθενται πριν το Πάσχα να ανακοινώσουν Σχέδιο Νόμου για την Ψυχική Υγεία.

Με το εν’ λόγω νομοσχέδιο προωθούν την μεταφορά των Κέντρων Ψυχικής Υγείας και των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (ξενώνες, οικοτροφεία, διαμερίσματα επαγγελματικές δραστηριότητες κλπ.) από τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Μεταβατικά με στόχο πολλές εξ’ αυτών να καταργηθούν (όπως συνέβη με τις μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης που μεταφέρθηκαν στις ΥΠΕ) και όσες απομείνουν να περάσουν στα χέρια των μη Κυβερνητικών – Κερδοσκοπικών Οργανώσεων και την ΑΕΜΥ Α.Ε.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ Ψ.Ν.Α., ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ, Ψ.Ν.Θ
ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Στις 1083 οργανικές θέσεις υπηρετούν 390 μόνιμοι υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων. Το 2010 υπηρετούσαν 600 υπάλληλοι. 210 λιγότεροι. Γιατροί: προβλεπόμενες οργανικές θέσεις 47, υπηρετούν 34. Νοσηλευτικό προσωπικό προβλεπόμενες θέσεις 553 υπηρετούν 180. Ίδια κατάσταση σε όλες τις ειδικότητες.
ΔΑΦΝΙ: Νοσηλευτική υπηρεσία, από τις 1173 οργανικές θέσεις υπηρετούν 507 μόνιμοι και 143 ΙΔΑΧ. Τεχνική υπηρεσία, από τις 129 οργανικές θέσεις υπηρετούν 21. Διοικητική Υπηρεσία, από τις 477 οργανικές θέσεις υπηρετούν 139 μόνιμοι και 91 ΙΔΑΧ. Ιατρική υπηρεσία, από τις 111 οργανικές θέσεις υπηρετούν 60 και 6 επικουρικοί.
ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στις 726 οργανικές θέσεις υπηρετούν 419. Στις 920 συνολικά οργανικές και συνιστώμενες θέσεις υπηρετούν 606 υπάλληλοι.
Και όμως θέλουν να τα κλείσουν. Να τα μετατρέψουν σε φυλακές. …»

fullsizeoutput_3b25

Από τη διaμαρτυρία της περασμένης Παρaσκευής στην Πρεσβεία Ισραήλ. Φωτό από iskra.gr

NEA ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΤΡΙΤΗ 3/4 6:30 μμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΙΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Μετά τη διαμαρτυρία στη σιονιστική Πρεσβεία την προηγούμενη Παρασκευή, Παλαιστινιακές οργανώσεις στην Ελλάδα και οι υποστηριχτές τους, καλούν σε νέα διαδ’ηλωση στην Πρεσβεία ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 6:30 μμ.

Η ΛΑΕ κατάγγειλε ότι στη διαμαρτυρία τής προηγούμενης Παρασκευής τα ΜΑΤ προπηλάκισαν διαδηλωτές.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.  Φωτό Ε.Α.

► ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ – Ο ΣΥΒΧΨΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΗΝ ΟΙΕΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων Αττικής είχε κηρύξει για χτες Κυριακή 1/4, 24ωρη απεργία στον κλάδο βιβλίου για την προάσπιστη της κυριακάτικης αργίας.

Εργαζόμενοι πραγματοποίησαν απεργιακές συγκεντρώσεις στην οδό Ερμού χτες Κυριακή.

Παρακάτω η ανακοίνωση του ΣΥΒΧΨΜΣ:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΥΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ 2018

 Ως Σύλλογός Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, που ΔΕΝ κήρυξε απεργία στο εμπόριο για την Κυριακή 1 Απρίλη, αφήνοντας έκθετους χιλιάδες εργαζομένους στο εμπόριο που θα κληθούν ξανά να δουλέψουν Κυριακή!

Θυμίζουμε ότι γενικά έως τώρα η ΟΙΥΕ κινήθηκε κατά βάση (αν και όχι πάντοτε) με απεργίες  σε πανελλαδικό επίπεδο, παρόλο που φρόντιζε να τις προκηρύσσει στο παρά πέντε, χωρίς προετοιμασία στους χώρους δουλειάς και επιδιώκοντας συμμαχία με τους μικρούς εργοδότες. Η αλλαγή αυτή στη στάση της, με πρωτοστάτη τον πρόεδρό της Δ. Καραγεωργόπουλο, δεν φαίνεται να είναι ούτε τυχαία ούτε συγκυριακή. Φαίνεται πως μάλλον προσχωρεί στο «στρατόπεδο» και τη φιλοσοφία της «Κοινωνικής Συμμαχίας» της ΓΣΕΕ, που ενώ δεν έχει κουβέντα να πει για την προάσπιση των εργατικών συμφερόντων φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει σε «ένα ρεαλιστικό και δίκαιο εθνικό σχέδιο παραγωγικής συγκρότησης» διακηρύσσοντας ότι ο «λαϊκισμός και η πόλωση, που κυριαρχούν στη δημόσια σφαίρα, στερούν κάθε προοπτική για τις υγιείς και παραγωγικές κοινωνικές δυνάμεις».

Είναι υπόλογη η ΟΙΥΕ που σε αυτή την κρίσιμη φάση, αντί να διευκολύνει τον αγώνα όσων χρόνια τώρα αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και στα μνημονιακά μέτρα, επιλέγει να συμβάλει στην εμπέδωση της κοινωνικής ειρήνης και της ταξικής συνεργασίας, ενώ αντικειμενικά η άρνησή της να κηρύξει απεργία αποτελεί κλείσιμο του ματιού στα αφεντικά του εμπορίου.

Σημαντική ευθύνη έχει και το ΠΑΜΕ, που για ακόμα μια Κυριακή «νίπτει τας χείρας του», χωρίς να απαιτεί από την Ομοσπονδία την κήρυξη απεργίας, ενώ ούτε και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που λειτουργεί στο πλαίσιο του ΠΑΜΕ, καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση.

Εμείς δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε δυναμικά και αταλάντευτα με απεργία στον κλάδο του βιβλίου και στα καταστήματα public του Νομού Αττικής, μέχρι την κατάργηση όλων των νόμων που θεσμοθετούν τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές και τις ζωές μας!

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τους αγώνες μας!

Εργατική συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας: Κυριακή 1/4, 10πμ, Ερμού (Σύνταγμα) » –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s