► ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ – Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΤΩΝ ΜΑΤ!

ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ  ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!

DSC03086

Το πανό του Συντονιστικού Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών στη σημερινή πορεία της Αθήνας. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 3.000 εκπαιδευτικοί και φοιτητές συμμετείχαν σήμερα Παρασκευή στη δυναμική συγκέντρωση στα Προπύλαια και στην πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, απαιτώντας 25.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών που λείπουν από τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Ελλάδας.  

Μόλις η κορυφή της πορείας έφτασε στην αποκλεισμένη από αστυνομικές κλούβες Ηρώδου Αττικού, τα ΜΑΤ άνοιξαν πυρ με δυνατά χημικά ενάντια στους διαδηλωτές. Η βία των ΜΑΤ ήταν η απάντηση του Τσίπρα στην αίτηση συνάντησης από το Συντονιστικό Αναπληρωτών και Αδιόριστων Εκπαιδευτικών!

Στα Προπύλαια, πριν την πορεία, μίλησαν συνδικαλιστές, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και αντιπρόσωποι των ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ και φοιτητών (τμήμα Μεταλλειολόγων). Κανείς/καμμιά δεν πρότεινε αγώνα για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ.

Στην κορυφή της πορείας ήταν τα πανό της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και ακολουθούσε το μεγάλο πανό του Συντονιστικού Αναπληρωτών-Αδιόριστων Καθηγητών που με συνεχή συνθήματα έδωσαν δυναμική στην πορεία. Επίσης πήραν μέρος με τα πανό τους αντιπροσωπείες από όλες τις ΕΛΜΕ Αθήνας, καθώς και οι ΕΛΜΕ Αττικής, Πειραιά, Ηρακλείου, Δωδεκανήσου, Σάμου, Ρεθύμνου, Ευβοίας, Λήμνου, οι Εικαστικοί Εκπαιδευτικοί, ο εκπαιδευτικός όμιλος Αντιτετράδια, η Συνδικαλιστική Σπουδαστική Παράταξη, το Συντονιστικό Νοσοκομειακών κ.α. Μεγάλη αντιπροσωπεία από το ΠΑΜΕ, αλλά η συμμετοχή δασκάλων ήταν μικρή.

DSC03077

Πανό εκπαιδευτικών από το Ρέθυμνο στη σημερινή πορεά. Φωτό Ε.Α.

Οι φοιτητές/τριες με μεγάλα πανό γεμάτα συνθήματα συγκρότησαν το άλλο μισό της πορείας. Πέρα από τα γενικά συνθήματα, από το μπλοκ των φοιτητών σχολών Πάτρας και Ρεθύμνου υπήρξαν και συνθήματα όπως «να ρίξουμε κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ!». Δυο-τρια πανό ζητούσαν την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου και τη συντριβή του νομοσχεδίου του για την παιδεία.

Ο Γαβρόγου έχει παραδεχτεί ότι 30.000 καθηγητές συνταξιοδοτήθηκαν από το 2009 έως σήμερα, αλλά κανένας μόνιμος καθηγητής/τρια δεν έχει διοριστεί στη θέση τους καθώς το απαγορεύει η τρόϊκα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ που κυβερνά την Ελλάδα!

Στη θέση τους διορίστηκαν αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι συμβασιούχοι με μισθούς 800 ευρό χωρίς πλήρη δικαιώματα! Ολόκληροι κλάδοι, όπως η Ειδική Αγωγή, λειτουργούν αποκλειστικά με αναπληρωτές/συμβασιούχους καθηγητές/τριες και προσωπικό.

Μακριά από τα σπίτια τους και τις οικογένειες τους, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές/τριες επιβιώνουν μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Οι μαθητές/τριες υποφέρουν σ’ αυτό το αντιπαιδαγωγικό ανώμαλο περιβάλλον όπου καθηγητές/τριες έρχονται και παρέρχονται καθώς απολύονται κάθε χρόνο, ενώ επωμίζονται πολλά και διαφορετικά καθήκοντα.

Η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα διαρκώς μειώνει τις δαπάνες για την παιδεία, εκπαίδευση και πολιτισμό όπως κάνει με τη δημόσια υγεία και πρόνοια. Τα σχολεία αντιμετωπίζουν καθημερινά μια σειρά προβλήματα από τη χρόνια υποχρηματοδότηση και την έλλειψη μονίμων εκπαιδευτικών.

Η πορεία εκπαιδευτικών και φοιτητών μπήκε στην Ηρώδου Αττικού για περίπου 50 μέτρα, από την Βασ. Σοφίας, και εγκλωβίστηκε στην παγίδα της αστυνομίας. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν δυο φορές με χημικά στην πορεία. Οι διαδηλωτές υποχωρούσαν για να επανέλθουν. Στις 3:45 μμ το Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών κάλεσε σε πορεία προς το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθήνας όπου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Πανελλαδική Συνέλευση Αγώνα αναπληρωτών/τριων, σωματείων και φοιτητικών συλλόγων.

DSC03083

Ένα από τα φοιτητικά μπλοκ στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Στη συγκέντρωση διανεμήθηκε η παρακάτω προκήρυξη της Εργατικής Αντίστασης:

► ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

► ΚΑΤΩ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ!

Κεντρικός σκοπός των μνημονιακών κυβερνήσεων, όπως η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, είναι η διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας, παιδείας, ασφάλισης και πρόνοιας. Η τρόϊκα της ΕΕ-ΔΝΤ έχει απαγορέψει τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, νοσοκομειακών κ.α. Στρατηγικός στόχος ΕΕ-Κυβέρνησης είναι η αντικατάσταση όλων των μόνιμων εκπαιδευτικών, νοσοκομειακών κ.α. εργαζομένων στο δημόσιο τομέα από συμβασιούχους μισθωτούς επισφαλούς εργασίας των 450 ευρό με περιορισμένα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Αυτή την αντεπανάσταση ΕΕ-μνημονιακών κυβερνήσεων την έχουν πλήρως αποδεχτεί η προδοτική γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και οι ηγεσίες των ομοσπονδιών ΟΛΜΕ, ΔΟΕ κ.α. Αυτές οι ηγεσίες ακολουθούν τη ΓΣΕΕ που αποφάσισε ότι οι απεργίες δεν είναι χρήσιμες την ώρα που η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα τις απαγόρευε! Οι ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ αρνούνται την πάλη ενάντια στη κυβέρνηση και στα μνημόνια και σπέρνουν ψευδαισθήσεις.

fullsizeoutput_3aeb

Πανό από τη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Η κυβέρνηση Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ πρόδωσε τη ψήφο του ελληνικού λαού – και στις εκλογές και στο δημοψήφισμα. Δεν πρόκειται να αλλάξει ρότα ούτε τώρα ούτε μετά την «έξοδο» από τα μνημόνια! Σήμερα είναι η περίοδος της ενοποίησης και της οργάνωσης όλων των εργαζομένων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στη μάχη για τη ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.

Το όπλο των εργαζομένων στις σημερινές συνθήκες, όπου η ψήφος του λαού μετατράπηκε πραξικοπηματικά στο αντίθετο της, είναι η οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που ενοποιεί όλους τους αγώνες των εργαζομένων και συντονίζει την τεράστια δυναμική τους. Είναι αναγκαία η πραγματοποίηση μιας ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ εργαζομένων, αγροτών, μικροεπαγγελματιών, νεολαίας, για να αποφασιστεί πρόγραμμα κοινής συντονισμένης δράσης για την εκδίωξη της γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, για τη συντριβή των μνημονίων και των κυβερνήσεων και κομμάτων που τα υποστηρίζουν.  

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού σπρώχνει την ΕΕ σε όλο και πιο αντιδραστικές θέσεις, σε υποστήριξη κυβερνήσεων «έκτακτης ανάγκης» και σε συνεργασία με τους ακροδεξιούς και φασίστες στην Ευρώπη. Η διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση και αιώνια λιτότητα είναι η ανατροπή του καπιταλισμού με έξοδο από ΕΕ – ΝΑΤΟ για σοσιαλιστική κυβέρνηση των εργαζομένων, αγροτών, νεολαίας και των συμμάχων τους.- Αθήνα 30/3/2018

cnn

Στρατιώτες του σιωνιστικού στρατού (στο κάτω μέρος της φωτό) πυροβολούν σήμερα Παρασκευή πρωί, ενάντια σε άοπλους διαδηλωτές στο φράχτη στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ. Φωτό CNN.

Ο ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΓΑΖΑΣ!

Ο σιωνιστικός στρατός του Ισραήλ δολοφόνησε σήμερα Παρασκευή τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιους άμαχους άοπλους διαδηλωτές και τραυμάτισε εκατοντάδες στις Πορείες Επιστροφής στη λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με νοσοκομειακούς.

Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα πραγμαμματισμένων εκδηλώσεων διάρκειας 6 βδομάδων με αίτημα την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τα διεθνή πραχτορεία ειδήσεων ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι οι σιωνιστές στρατιώτες σε 6 τοποθεσίες στη Γάζα πυροβόλησαν ενάντια σε Παλαιστίνιους “ταραχοποιούς” και στους “κύριους υποκινητές”!

Πρωθυπουργός του Ισραήλ παραμένει ο Νετανιάχου, φίλος και σύμμαχος του Τσίπρα, ο οποίος κατηγορείται από τις αρχές του σιωνιστικού κράτους ότι έλαβε χρήματα από επιχειρηματίες. Ο Νετανιάχου έδωσε την εντολή για τη νέα σφαγή άοπλων προσφύγων Παλαιστινίων με τη συγκατάθεση του Προέδρου Τραμπ. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s