► Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΝΕΑ Σ.Σ. ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ 450 ΕΥΡΟ!

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ 450 ΕΥΡΟ!

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1:30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!

ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Από τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 2 Μάρτη αδιόριστων, συμβασιούχων, ωρομίσθιων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Το συντονιστικό τους κάλεσε συγκέντρωση για την Παρασκευή 30 Μάρτη 1:30 μμ στα Προπύλαια. Η ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ αρνήθηκαν να καλέσουν απεργία, απλά κάλεσαν τρίωρη στάση εργασίας. Φωτό poseepea.blogspot.gr

Χτες Τετάρτη 28/3 η ηγεσία της ΓΣΕΕ (η συμμαχία των υποστηριχτών των μνημονίων, δεξιοί, συριζαίοι κλπ) υπόγραψε νέα ΕΓΣΣΕ (Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας), 1/1/18-31/1/18, με τους «κοινωνικούς εταίρους» ΣΕΒ (τράπεζες, επιχειρήσεις και βιομηχανίες), ΓΣΕΒΕΕ (βιοτέχνες, έμποροι), ΕΣΕΕ (έμποροι και επιχειρηματίες), ΣΕΤΕ (τουριστικές επιχειρήσεις), για κατώτερο μισθό 586 ευρό μιχτά και 511 ευρό μιχτά (εργαζόμενοι κάτω των 25 χρόνων)!

Αυτό σημαίνει καθαρό μισθό γύρω στα 480 ευρώ, και 430 ευρό για τους νέους!

Ποιά οικογένεια και ποιός/ά εργαζόμενος/η μπορούν να επιβιώσουν και να πληρώσουν τους οικιακούς λογαριασμούς, δάνεια και τυχόν νοσοκομεία μ’ αυτούς τους μισθούς;

Είναι μισθοί πείνας και μισθοί τρομοκρατίας προς την εργατική τάξη και νεολαία!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τη μαζική πορεία συνταξιούχων στην Αθήνα (8/3/18). Φωτό Ε.Α.

Χτες η ΟΣΜΕ, ομοσπονδία υπαλλήλων ΚΤΕΛ, διαμαρτυρήθηκε για την απόλυση 8 εργαζομένων και ανακοίνωσε: «Γενικεύεται η μέθοδος απομάκρυνσης του μόνιμου προσωπικού και δημιουργείται καθεστώς εργασιακής ζούγκλας με εργαζόμενους των 586 ευρώ».

Αυτή είναι η τρομοκρατία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Στο Μουσείο Ακρόπολης και στα μουσεία, στους δήμους, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία κ.α. ένα σημαντικό ποσοστό εργάζεται με μισθό 450 ευρό με συμβάσεις ελαστικής φτηνής εργασίας (8μηνα, χωρίς πλήρη δικαιώματα).

Τα ίδια και χειρότερα στον ιδιωτικό τομέα, όπου νεαροί εργαζόμενοι δουλεύουν 10 ώρες την ημέρα για 300 ευρό το μήνα!

Καθώς απολύονται ή συνταξιοδοτούνται εργαζόμενοι, οι κρατικοί φορείς και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις προσλαμβάνουν άλλους με τον κατώτερο μισθό και τους επιβάλουν μεγάλο φόρτο εργασίας.

Siemens workers

Από την απεργιακή κινητοποίηση εργατών της Siemens, Βερολίνο 23/11/2017. Φωτό AFP

Μ’ αυτό τον τρόπο τα μνημόνια της ΕΕ που εφαρμόζει ο Τσίπρας – και οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις σ’ όλη την Ευρώπη – δημιουργούν διχόνοια και διάσπαση στην εργατική τάξη. ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΝΑ/ΜΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ/Η ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ/ΗΝ ΑΛΛΟ/Η! Τους ανέργους ενάντια σ’ αυτούς που έχουν δουλειά, τους εργαζομένους των 450 ευρό ενάντια στους παλιούς.

Στις κρατικές επιχειρήσεις, όπως τα ΕΛΤΑ, και στους δήμους, η αντιδραστική διαίρεση και επιβολή διχόνοιας σημαίνει να υπάρχουν ΠΕΝΤΕ διαφορετικές κλίμακες μισθού για εργαζόμενους που κάνουν την ίδια δουλειά!

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με συναδέλφους/σες που παίρνουν υψηλότερο μισθό λόγω εμπειρίας, ευθύνης, οικογενειακής κατάστασης κ.α. Αυτά είναι ΚΑΤΑΧΤΗΣΕΙΣ της εργατικής τάξης!

Όμως οι ηγεσίες των Ομοσπονδιών και των συνδικάτων, έχουν αποδεχτεί την τεράστια ανισότητα που προκαλούν τα “προγράμματα ωφέλιμης εργασίας”, και τα οποία ουσιαστικά είναι προγράμματα πανάθλιας εκμετάλευσης των ανέργων, και λειτουργούν ως πολιορκητικός κριός για ακόμη μεγαλύτερη μείωση των μισθών και κατάργησης εργατικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την έκθεση (23/3) του Πληροφοριακού Συστήματος Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας για το 2017, οι νεαροί εργαζόμενοι (19-24 χρόνων) με μισθό έως 510 ευρό μιχτά / 428 ευρό καθαρά, μέσα σε 5 χρόνια (2012-17) αυξήθηκαν κατά 36% στους 140 χιλιάδες, και σήμερα αποτελούν το 7,6% του συνόλου των μισθωτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι τεράστιες μειώσεις στον κατώτατο μισθό επιβλήθηκαν το Φλεβάρη 2012 από την εγκάθετη από ΕΕ, μη-εκλεγμένη κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου.

fullsizeoutput_399a

Επίθεση ΜΑΤ (14/3) στους διαδηλωτές ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σπιτιών και μαγαζιών. Για την ΕΕ και τους τραπεζίτες οι αρπαγές σπιτιών είναι απόλυτη προτεραιότητα για να επιβιώσουν οι τράπεζες και να καταστρέψουν τις εργατικές οικογένειες. Η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα έχει διατάξει τα ΜΑΤ να χτυπούν αλύπητα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα θα συνεχίσει να επιβάλλει το πρόγραμμα μειώσεων μισθών και συντάξεων καθώς και εξαφάνισης εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Αυτό διατάσει η ΕΕ και οι τραπεζίτες!

Παράλληλα η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριαμούς σπιτιών και μαγαζιών από τις τράπεζες – και από το δημόσιο τον ερχόμενο μήνα – καταστρέφει ζωές και διαλύει οικογένειες.

Οι νέοι και νέες βρίσκονται σήμερα σε μια τεράστια απόγνωση. Η εργατική τάξη και η αγροτιά, όπως και οι μικροεπαγγελματίες, σε πλειοψηφικό ποσοστό ζουν στη φτώχεια και στα χρέη.

Η διέξοδος από την απελπισία αυτού του αδιέξοδου, είναι η ενότητα, η οργάνωση και ο συντονισμός των εργαζομένων και της νεολαίας για τη ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και την ΑΝΤΡΟΠΗ τής κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα!

Αυτός ο αγώνας μπορεί να ΝΙΚΗΣΕΙ με την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που ενοποιεί όλους και όλες σ’ ένα στόχο: τη συντριβή των μνημονίων και των υποστηριχτών τους Τσίπρα, Μητσοτάκη, ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ! Για σοσιαλιστική κυβέρνηση εργαζομένων έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων.  –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s