► ΜΑΖΙΚΗ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙ-ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ:  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΖΗΤΩ Η ΑΦΡΙΝ!

16 ΠΝΙΓΜΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ, 2 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ!

fullsizeoutput_39db

Από το μπλοκ των Κούρδων του κέντρου φιλοξενιας city plaza στην κορυφή της σημερινής αντι-ρατσιστικής πορείας στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 8.000 διαδηλωτές, με μεγάλη συμμετοχή προσφύγων και μεταναστών, πραγματοποίησαν αντι-ρατσιστική πορεία σήμερα Σαββάτο απόγευμα από την Ομόνοια στα γραφεία της ΕΕ.

Τα κύρια συνθήματα των προσφύγων και των μπλοκ των κοινοτήτων μεταναστών στην Αθήνα ήταν «Ελευθερία», «Ανοίχτε τα σύνορα» και «Ζήτω η Αφρίν», στα κουρδικά, αραβικά, ελληνικά και αγγλικά.

Οι αντι-ρατσιστικές συλλογικότητες και οι οργανώσεις των μεταναστών που διοργάνωσαν τη διαδήλωση, στην Παγκόσμια Μέρα Εξάλειψης του Ρατσισμού, τόνισαν ότι αγωνίζονται για την κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας, την κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης, την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων στις χώρες που θέλουν, τον τερματισμό των ρατσιστικών συμπεριφορών από τις κρατικές αρχές.

Σήμερα γνωστοποιήθηκε ότι τουλάχιστον 16 πρόσφυγες (4 παιδιά) πνίγηκαν χτες βράδυ στο Αιγαίο κοντά στο Αγαθονήσι, ενώ δυο ακόμη πρόσφυγες σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό ατύχημα κοντά στην Ξάνθη.

fullsizeoutput_39e3

Μερική άποψη της σημερινής πορείας. Φωτό Ε.Α.

Στην κορυφή της πορείας σχηματίστηκε δυναμικό μπλοκ από τους πρόσφυγες με τις οικογένειες τους (Κούρδοι, Αφγανοί, Σύριοι, Ιρανοί) από το ανεξάρτητο  κέντρο φιλοξενίας City Plaza με πολύχρωμα πανό. Σ’ όλη τη διάρκεια της πορείας φώναζαν Ελευθερία, Open the borders (Ανοίχτε τα σύνορα) και Ζήτω το Αφρίν.

Ακολουθούσαν τα μπλοκ των Κούρδων προσφύγων με πανό της Πρωτοβουλίας για το Προσφυγικό Κέντρο Λαυρίου (που προσπαθεί να κλείσει η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα!) και από το Κουρδικό Πολιτιστικό Κέντρο με δικό τους τεράστιο πανό.

Στη συνέχεια μεγάλα μπλοκ με τα πανό τους από τις οργανώσεις των κοινοτήτων στην Αθήνα Αφγανών, Πακιστανών και Μπανγκλαντές.

fullsizeoutput_39c4

Αντιπροσωπεία της κοινότητας Μπανγκλαντές στην πορεία με το πανό τους (Bangladesh-Greece Welfare Foundation). Φωτο Ε.Α.

Στην πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους αντιπροσωπείες από: Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας, εργαζομένους ΥΠΠΟ, εκπαιδευτικούς Γ ΕΛΜΕ, νοσοκομειακούς Αγ. Σάββα, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΕΝΕΝ, ΜΕΤΑ και μεγάλα μπλοκ φοιτητικών συλλόγων (Φιλοσοφική ΕΚΠΑ, ΤΕΙ, κ.α.).

Επίσης συμμετείχαν με τα πανό τους και σημαίες: ΚΕΕΡΦΑ, Κίνηση απελάστε το ρατσισμό, Λαϊκή Ενότητα, ΟΚΔΕ, Σπάρτακος, ΕΕΚ, Ροσινάντε, ΟΡΜΑ, Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, Εργατική Αλληλεγγύη, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Λαϊκή Αντίσταση, Ταξική Πορεία, Αγωνιστική Μαθητική Κίνηση και αρκετές άλλες αντι-ρατσιστικές και αντι-φασιστικές συλλογικότητες.

fullsizeoutput_39e9

Πανό Κούρδων οικογενειών στη σημερινή πορεία. Φωτο Ε.Α.

Ακολουθεί το κείμενο της προκήρυξης τής ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που διανεμήθηκε στην πορεία:

► ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ!

► ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ Ε.Ε.!

► ΚΑΤΩ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ!

Πηγή του ρατσισμού είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η υπόδουλη προδοτική κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Στις πρωτόγνωρες συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, τα ρατσιστικά μέτρα και πραχτικές ΕΕ-Κυβέρνησης (ΜΑΤ, στρατού, λιμενικού) συμβαδίζουν με τις ρατσιστικές επιθέσεις των νεο-ναζί και τη ρατσιστική υστερία των κομμάτων της Δεξιάς.

Η ΕΕ και η Κυβέρνηση Τσίπρα συνεργάζονται με τη διχτατορία του Ερντογάν που έχει οδηγήσει σε χιλιάδες θανάτους προσφύγων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στα σύνορα και πνιγμούς στο Αιγαίο. Επίσημη πολιτική ΕΕ-Κυβέρνησης-Μητσοτάκη είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θανάτου (Μόρια κ.α.), ρατσιστικοί νόμοι και βίαιες απελάσεις μεταναστών και προσφύγων.

Με την τερατώδη ανεργία και φτώχεια, που οι ίδιοι δημιουργούν, χρησιμοποιούν το ρατσισμό για να διχάσουν, διαιρέσουν και αποπροσανατολίσουν την εργατική τάξη, νεολαία και αγροτιά από την ταξική πάλη και την ενοποίηση των αγώνων για την ανατροπή μνημονίων, Τσίπρα και καπιταλισμού!

fullsizeoutput_39d1

Νεαρός πρόσφυγας από το Αφγανιστάν με το πλακάτ που έφιαξε ενάντια στον καπιταλισμό στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Σ’ όλη την Ευρώπη η κρίση του καπιταλισμού, η επιβολή από τις άρχουσες τάξεις και την ΕΕ καθεστώτων έκτακτης ανάγκης, κοινοβουλευτικής χούντας και μνημονίων βάρβαρης λιτότητας, μαζί με την προπαγάνδα ενάντια στους πρόσφυγες, είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη ανάπτυξη ακροδεξιών και νεο-φασιστικών κομμάτων και κινημάτων που υποστηρίζονται από τις συγχυσμένες μικροαστικές τάξεις και κοινωνικά καθυστερημένα στρώματα αγροτών και εργαζομένων.

Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα υποστηρίζουν πλήρως το ρατσισμό της ΕΕ, και τα αριστερά κόμματα αρνούνται την άμεση πάλη για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Στην Ελλάδα τα κύρια αριστερά κόμματα αρνούνται τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ενοποίηση του αγώνα ανατροπής Τσίπρα, μνημονίων και καπιταλισμού, και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αρνούνται κάθε κινητοποίηση.  

Η καπιταλιστική κρίση δημιούργησε επαναστατικές συνθήκες και η εργατική τάξη και νεολαία έχει ξεσηκωθεί ενάντια στα μνημόνια, στο ρατσισμό και στον καπιταλισμό. Πρέπει να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στους νεο-Ναζί και τους προστάτες τους στο καπιταλιστικό κράτος με την άμεση συγκρότηση Ομάδων Αυτοάμυνας και Εργατικής Πολιτοφυλακής σε κάθε περιοχή, με τα συνδικάτα, τις απεργιακές επιτροπές, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις Λαϊκές Συνελεύσεις και τα Συμβούλια Δράσης.

Δεν αρκούν οι αντι-φασιστικές πορείες διαμαρτυρίας! Η πάλη ενάντια στις δολοφονικές συμμορίες των νεο-Ναζί πρέπει να διεξαχθεί ως μέρος του αγώνα όλων των εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας, αγροτών και μικροεπαγγελματιών, για τη συντριβή των μνημονίων, της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα και του ρατσιστικού καπιταλιστικού κράτους. – Αθήνα 15/3/2018 –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s