► ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΝ: «ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ»

fullsizeoutput_3977

Από την πορεία Κούρδων και Ελλήνων αλληλέγγυων κατά της τουρκικής εισβολής στην Αφρίν. Φωτό Ε.Α.

Περίπου 600 Κούρδοι και Έλληνες πραγματοποίησαν πορεία τη Δευτέρα το βράδυ στην Αθήνα, από τα Προπύλαια στην Τουρκική Πρεσβεία, ενάντια στον πόλεμο της Τουρκίας στο Αφρίν, στη βόρεια Συρία.

Η πορεία οργανώθηκε από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν της Αθήνας. Στην ανακοίνωση του ανάφερε:

“Το Τουρκικό κράτος με τη συμπαράσταση της Ρωσίας συνεχίζει την στρατιωτική του επίθεση στο Αφρίν, που οδηγεί καθημερινά σε σφαγές αμάχων πολιτών […] Στόχος της Τουρκίας μαζί με την συμπαράσταση της Ρωσίας είναι η κατοχή όλου του Κουρδιστάν […] Επίσης η επίθεση θα είχε αποφευχθεί αν η Ρωσία που είναι υπεύθυνη για τον εναέριο χώρο της περιοχής, είχε αναλάβει δράση και είχε μπλοκάρει τις πτήσεις των τουρκικών βομβαρδισμών.”

Στην ανακοίνωση δεν υπήρχε αναφορά στις ΕΠΑ ή στη Συρία.

Στη διάρκεια της πορείας οι Κούρδοι φώναζαν “Κάτω ο φασίστας τρομοκράτης Ερντογάν” και κρατούσαν σημαίες των YPG και PYD και πορτρέτα του Αμπντουλά Οτσαλάν.

Στην πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους η ΛΑΕ, η ΟΡΜΑ, η Λαϊκή Αντίσταση, η Ομάδα Αλληλεγγύης Πεδίου του Άρεως και με σημαίες ο Συντονισμός για το Προσφυγικό.

Παρά τις διακηρύξεις τους, τα αριστερά κόμματα και οργανώσεις δεν συμμετείχαν στην πορεία. Γι’ αυτούς η διεθνής αλληλεγγύη είναι επιλεχτική. 

fullsizeoutput_3972

Νεαροί Κούρδοι στα Προπύλαια με φωτογραφίες από τα εγκλήματα ενάντια σε αμάχους των τουρκικών βομβαρδισμώσ στο Αφρίν. Φωτό Ε.Α.

Η Εργατική Αντίσταση, υποστηριχτές της 4ης Διεθνούς, συμμετείχαν στην πορεία και εκφράζουν πλήρη υποστήριξη στον αγώνα των Κούρδων ενάντια στην τουρκική εισβολή, παρά τις μεγάλες πολιτικές διαφορές με το Κουρδικό PYD (που έχει συμμαχήσει με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό).

Οι Τροτσκιστές υποστηρίζουν όλα τα κινήματα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στη Συρία υποστηρίζουμε τη συμμαχία, που αρχίζει να σχηματίζεται, μεταξύ των Κούρδων μαχητών και της Συρίας, ενάντια στην Τουρκία και στους μισθοφόρους της, ενάντια στους τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία κ.α.

Για την ΗΤΤΑ της Τουρκίας στο Αφρίν, για ΝΙΚΗ των Κούρδων, για τη ΝΙΚΗ της Συρίας και του Συριακού Αραβικού Στρατού, για την ΗΤΤΑ των ΕΠΑ-ΝΑΤΟ! Για τη ΝΙΚΗ της Παλαιστίνης, για την ΗΤΤΑ του σιονισμού! Για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ που υποστηρίζει τους ιμπεριαλιστές στη Συρία και τον Νετανιάχου και τους σιονιστές στην Παλαιστίνη.  

Ένοπλες διμοιρίες ΜΑΤ (σε μπλε φόρμες) παρακολουθούσαν την πορεία και επίσης είχαν τοποθετηθεί στη Βουλή και στην οδό του Προεδρικού Μεγάρου και των γραφείων της ΕΕ στην Αθήνα.

Η πορεία στμάτησε στην οδό Ρηγίλλης καθώς ήταν φραγμένη από κλούβες της αστυνομίας και διμοιρίες των ΜΑΤ.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s