► ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΚΑΤΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΞΩ ΕΕ-ΝΑΤΟ, ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ

ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Από τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 2 Μάρτη αδιόριστων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Νέα συγκέντρωση στο Υπουργείο την Παρασκευή 16 Μάρτη. Φωτό poseepea.blogspot.gr

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ, ΝΕΟΙ ΕΦΟΔΟΙ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΧΤΙΡΙΩΝ!

Μετά τις επιθέσεις των νεο-ναζί σε καταλήψεις χτιρίων, όπου έχουν βρει στέγη άστεγοι, φοιτητές, πρόσφυγες, σήμερα Δευτέρα πρωί στις 6 τα ΜΑΤ επιτέθηκαν προσχεδιασμένα σε τρεις καταλήψεις στην Αθήνα (Εξάρχεια και Κουκάκι) και συνέλαβαν 10 κατοίκους.

Οι βίαιες επιχειρήσεις των οπλισμένων ΜΑΤ πραγματοποιούνται παράλληλα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σπιτιών και μαγαζιών!

Απαιτείται μαζική κινητοποίηση των εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων για τη στέγαση όλων των άστεγων, για τον τερμαστισμό των πλειστηριασμών με την ανατροπή της κυβέρνησης – δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

οικο

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδας, το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ), και εκπαιδευτικοί έχουν κηρύξει γι’ αυτή τη βδομάδα απεργίες και κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημονιακά μέτρα της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ.

Το Σάββατο 17/3 διοργανώνεται στην Ομόνοια (3 μμ) από συλλογικότητες μεταναστών, προσφύγων και αντι-ρατσιστικών οργανώσεων συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή, στη διεθνή μέρα κατά του ρατσισμού (21 Μάρτη).

Για την Τετάρτη 14/3 η Ομοσπονδία Οικοδόμων κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία με κύριο αίτημα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας (ΣΣΕ). Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος με συμμετοχή του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ, που επίσης κήρυξε 24ωρη απεργία για τη μη καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από απεργιακή πορεία εκπαιδευτικών στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Η ανακοίνωση του Σωματείου του ΥΠΠΟ αναφέρει:

«Ενστερνιζόμαστε πλήρως τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων οκοδόμων και ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους για την διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφαλείας. Οργανώνουμε τον αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε εργοτάξιο, διεκδικώντας:

Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, υπογραφή τοπικής και κλαδικής σύμβασης.

7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο.

Αναγνώριση όλων των 3ετιών.

Αυστηρή τήρηση των νόμων για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Στηρίζουμε την πάλη για:

Υπογραφή Εθνικής Γενικής ΣΣΕ, ώστε κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει με μισθό κάτω από τα 751 ευρώ.

Κατάργηση των νόμων που καταργούν τις ΣΣΕ»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ σε απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας. Φωτό Ε.Α.

Την Τετάρτη στις 6 μμ η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Γιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά) και τα σωματεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στις προβλεπόμενες μαζικές απολύσεις επικουρικών και συμβασιούχων γιατρών και προσωπικού.

Οι ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ απαιτούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας.

Για την Πέμπτη 15 Μάρτη το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) κήρυξαν 24ωρη απεργία στα μεγάλα ιδιωτικά θέατρα της Αθήνας για την υπογραφή ΣΣΕ. Συλλογική σύμβαση έχουν υπογράψει με τους ΣΕΗ-ΠΜΣ μόνο τα κρατικά θέατρα και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

fullsizeoutput_38ba

Από την απεργιακή διαδήλωση στο Λονδίνο, Τετάρτη 28/2/2018, πανεπιστημιακών και φοιτητών ενάντια στις περικοπές συντάξεων και κρατικής χρηματοδότησης τής ανώτερης εκπαίδευσης. Στη φωτό το πανό του συνδικάτου UCU [καθηγητές σε πανεπιστήμια και κολέγια] του Μπέρμπεκ – Πανεπιστήμιο Λονδίνου. Φωτό News Line.

Για την Παρασκευή 16/3 (1 το μεσημέρι) η πρωτοβουλία εκπαιδευτικών κάλεσε άλλη μια κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας μετά τις δυο προηγούμενες. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών αλλά ο Υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου ξεκαθάρισε ότι τα μνημόνια δεν επιτρέπουν ούτε ένα μόνιμο διορισμό!

Στα μνημονικά χρόνια οι διαδοχικές κυβερνήσεις επιβάλουν με τη βία των ΜΑΤ και την ανυπαρξία οργανωμένης αντίστασης από τις ηγεσίες των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, το κλείσιμο και συγχώνευση σχολείων, περικοπές στη δημόσια παιδεία όπως και στους μισθούς και συντάξεις. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν επιβάλλει το αντι-παιδαγωγικό καθεστώς των αναπληρωτών και συμβασιούχων καθηγητών. Σκοπός της κυβέρνησης είναι όλοι και όλες οι δάσκαλοι και καθηγητές να χάσουν τη μονιμότητα, να μετατραπούν σε εκπαιδευτικούς με «ελαστικές» συμβάσεις που θα εργάζονατι σε δυο και τρία διαφορετικά σχολεία.

Είναι προφανές ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων, η αντίσταση της νεολαίας στα ΜΑΤ, ο αγώνας για το δικαίωμα στη στέγη, η πάλη ενάντια στους νεο-ναζί και στο ρατσισμό κυβέρνησης – ΕΕ, απαιτούν ενοποίηση με πρόγραμμα νίκης όχι απλά διαμαρτυρίας.

Η πολιτική της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει με πίεση!

Οι 24ωρες κλαδικές απεργίες πρέπει να μετατραπούν σε ένα πρόγραμμα μαζικών κινητοποιήσεων για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή των μνημονίων και την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ που ικανοποιεί κάθε απαίτηση της αντιδραστικής, ρατσιστικής ΕΕ! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s