► Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ! Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ EUROSTAT!

► Η ΕΚΤ – Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΕ – ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από την απεργιακή πορεία στην Αθήνα της 12/1/2018. Φωτό Ε.Α.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), η ανεργία στις χώρες του Ευρό το Δεκέμβρη 2017 ήταν 8,7% από 9,7% το Δεκέμβρη 2016. Παρόμοια μείωση του ποσοστού ανεργίας παρατηρήθηκε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ 28): από 8,2% το Δεκέμβρη 2016, σε 7,3% το Δεκέμβρη 2017.

Στην Ελλάδα, κατά τη Eurostat, παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας όλης της ΕΕ. Από 23,3% το Οχτώβρη 2016, καταγράφηκε σε 20,7% τον Οχτώβρη 2017. Το ποσοστό ανεργίας στη νεολαία (16-25 χρονών) ήταν 40,8% τον Οχτώβρη 2017.

Η Eurostat αναφέρει ότι 17,961 εκατομμύρια άντρες και γυναίκες ήταν άνεργοι στην ΕΕ 28 το Δεκέμβρη 2017. Σε σύγκριση με το Δεκέμβρη 2016 η ανεργία στην ΕΕ 28 μειώθηκε κατά 2,066 εκατομμύρια.

Αυτά τα επίσημα στοιχεία της Eurostat χρησιμοποιεί ο Γιούνκερ, ο Τσίπρας και οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ για να τεκμηριώσουν ότι βγαίνουμε από την κρίση και τα μνημόνια.

Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική σύμφωνα με στοιχεία τής Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που δημοσιεύτηκαν στα ελληνικά στην εφημερίδα Η Καθημερινή (7/7/2017).

http://www.kathimerini.gr/917280/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/313-h-pragmatikh-anergia-sthn-ellada-ektima-h-ekt

libya

Από διαδήλωση στην Πρεσβεία της Λιβύης στο Λονδίνο (7/12/2017) ενάντια στο δουλεμπόριο προσφύγων.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ της Φρανκφούρτης (στοιχεία που έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στον ευρωβουλευτή Ν. Χουντή), τον Απρίλη 2017 η ανεργία στην Ελλάδα ήταν 31,3% και όχι 21,7% που έδινε η αμαρτωλή Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)! Η ΕΚΤ υπολόγισε το ποσοστό ανεργίας στην Ευροζώνη σε 18,5%, αντί για 9,5% της ακόλαστης Eurostat!

Τα στοιχεία της ΕΚΤ συμφωνούν με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που υπολογίζει την ανεργία σε ποσοστά πάνω από 30%.

Η ΕΚΤ αποδέχεται ως ανέργους όχι μόνο αυτούς/ες που καταγράφονται στις κρατικές υπηρεσίες και παίρνουν κάποια επιδόματα, αλλά και τους ανέργους που δεν παίρνουν επιδόματα καθώς και αυτούς σε μερική απασχόληση.

Στη Βρετανία η δεξιά κυβέρνηση της Τερέζα Μέη την προηγούμενη βδομάδα ανακοίνωσε ότι οι άνεργοι στη χώρα ήταν περίπου 800.000 το Δεκέμβρη 2017. Αλλά το μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα New Economics Foundation και το Πανεπιστήμιο Χάλαμ (Sheffield Hallam University) αποκάλυψαν ότι οι άνεργοι στη Βρετανία ήταν 2,3 εκατομμύρια!

Η Eurostat και όλες οι στατιστικές υπηρεσίες των ευρωπαϊκών χωρών κρύβουν τα αληθινά ποσοστά της ανεργίας που αυξάνεται συνεχώς παντού, σ’ όλες τις χώρες και σ’ όλες τις ηλικίες – όπως αλλωστε το διαπιστώνουν στο πετσί τους η εργατική ταξη και η νεολαία σ’ όλη την ΕΕ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αθήνα Νοέμβρης 2017. Φωτό Ε.Α.

ΠΑΡΙΣΙ 17 5 16 %22ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ%22 - Gonzalo Fuentes -Reuters

Από τις διαδηλώσεις στο Παρίσι το 2017. Φωτό Συνομοσπονδία FO.

Η τεράστια απάτη της Eurostat, ΕΛΣΤΑΤ κλπ., πραγματοποιείται σε δυο επίπεδα: από τη μια «προγράμματα» για ανέργους – δεκάδες χιλιάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες στην Ελλάδα – οι οποίοι δεν μετριόνται ως άνεργοι.

Από την άλλη «μερική προσωρινή εργασία», «μπλοκάκιδες» που θεωρούνται «αυτοαπασχολούμενοι», «μαύρη εργασία» με μισθούς πείνας και εξαντλητικά ωράρια ιδιαίτερα στον τομέα βιομηχανίας και διασκέδασης.  Αυτές είναι οι «νέες θέσεις» εργασίας για τις οποίες υπερηφανεύεται ο Τσίπρας στους τομείς «τεχνολογίας αιχμής» τζόγου, καζίνο, πορνογραφίας, προστασίας νύχτας κλπ.

Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να προσφέρει ούτε δουλειές ούτε αξιοπρεπείς μισθούς ούτε καλές συνθήκες εργασίας. Στη σημερινή κρίση της θανάσιμης αγωνίας του, ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ εργοστάσια, υπηρεσίες και θέσεις εργασίας. Αυτούς που έχει ανάγκη στις «νέες τεχνολογίες», τους προσλαμβάνει με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα. Σε ΕΠΑ, Κίνα και άλλες χώρες της Ασίας, Αφρικής και Λατινικής Αμερικής, εκατομμύρια δουλεύουν ως σκλάβοι!

Δεν υπάρχει μέλλον για τη νεολαία στο ξεπερασμένο και χρεοκοπημένο καπιταλισμό. Το σύστημα πρέπει να ανατραπεί άμεσα με τη σοσιαλιστική επανάσταση της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης και νεολαίας οργανωμένης σε επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s