► ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! – ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜEΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΑΓΡΟΤΩΝ!

fullsizeoutput_37d5

Αγρότες στην είσοδο των γραφείων της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη. Φωτό Ημερησία Βέροιας.

Κατάληψη των γραφείων διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν από χτες Δευτέρα το πρωί αγρότες τευτλοπαραγωγοί στους οποίους η ΕΒΖ οφείλει πάνω από 10 εκατ. ευρό!

Αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα με τον υπουργό Αγροτικής “ανάπτυξης”  και απαίτησαν τα χρήματα που τους οφείλονται. Δεν πήραν καμιά διαβεβαίωση.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανάφερε δήλωση του Προέδρου των καλλιεργητών κεντρικής Μακεδονίας Στέλιου Πίππα: «Μέχρι να εξοφληθούμε τα 10,2 εκατ. ευρώ που μας οφείλονται για την ποσότητα τεύτλων που παραδώσαμε το 2017, δεν πρόκειται να εισέλθει στον χώρο κανείς». Οι τευτλοπαραγωγοί από τις 10 Γενάρη είχαν κατασκηνώσει στα γραφεία διοίκησης της ΕΒΖ χωρίς να εμποδίζουν τη λειτουργία τους.

Η πολιτική των μνημονίων λιτότητας και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων – υπέρ της “ιδιωτικής πρωτοβουλίας” και ξένων “επενδυτών”, των αρπαχτικών χετζ φαντς – οδήγησε τα τελευταία χρόνια στη συρρίκνωση της κερδοφόρας κρατικής βιομηχανίας ζάχαρης και τώρα στη διάλυση και το ξεπούλημα της.

cnn greece

Από τις κινητοποιήσεις των αγροτών την περασμένη βδομάδα. Φωτό CNN Greece.

Οι αγρότες που έστησαν μπλόκα από τις 22 Γενάρη στη κεντρική, βόρεια και δυτική Ελλάδα, καθώς και στην Κρήτη, προετοιμάζουν μεγάλη πορεία και συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη (έκθεση Αγρότικα) την Πέμπτη 1 Φλεβάρη.

Στην Αθήνα το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων ετοιμάζει την καταστροφή των συνθηκών εργασίας και μισθών στις 14 ΔΕΚΟ (ΣΤΑΣΥ, ΟΑΣΑ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ κ.α.) – που εντάχτηκαν σ’ αυτό με τη ψήφιση του “πολυνομοσχεδίου” – για να τις ξεπουλήσει!

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ πρέπει άμεσα να οργανωθούν και να προχωρήσουν – μαζί με τους αγρότες – σε κινητοποιήσεις, απεργίες με μπλοκαρίσματα και καταλήψεις. Την ίδια στιγμή να συγκροτήσουν Μέτωπο Αντίστασης μ’ όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα και Ενιαίο Μέτωπο Αγώνα με τους αγρότες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εκπαιδευτικοί στην απεργιακή πορεία της Αθήνας στις 12 Γενάρη. Φωτό Ε.Α.

Αύριο Τετάρτη 31/1 πραγματοποιείται η 24ωρη πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών που κάλεσε η ΟΕΝΓΕ.

Με το νέο μνημόνιο του “πολυνομοσχεδίου” αυξάνονται οι έμεσοι φόροι και η φορολόγηση των εργαζομένων, παράλληλα με τις συνεχείς αυξήσεις σε καθημερινά είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης, και σε ηλεκτρικό, τηλέφωνο, νερό, βενζίνη-αέριο.

Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και οργάνωση ενάντια στα μνημόνια λιτότητας, φτώχειας, εξαθλίωσης και μαζικής ανεργίας!

Ενάντια και στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η ΠΕΝΕΝ (όπως και άλλα ναυτικά σωματεία) στέλνουν αντιπροσωπείες στα μπλόκα των αγροτών για υποστήριξη, αλληλεγγύη και συγκρότηση ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ενάντια στην κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα. Φωτό Ε.Α. από την απεργιακή πορεία στην Αθήνα, 12/1/2018.

Είναι η ώρα για την οργάνωση μιας Πανελλαδικής Σύσκεψης εργαζομένων, αγροτών, νεολαίας, συνταξιούχων, άνεργων και μικρομεσαίων, για το συντονισμό της μάχης ενάντια στην κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, ενάντια στον Μητσοτάκη.

Η δύναμη και η ενότητα τής εργατικής τάξης στο πιο υψηλό της επίπεδο βρίσκεται στη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή τής κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα και τη συντριβή των μνημονίων, με διαγραφή του δημόσιου χρέους (και των χρεών στις τράπεζες των εργατικών νοικοκυριών και των αγροτών) και την εθνικοποίηση όλων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Μέσα από αυτούς τους επαναστατικούς αγώνες σήμερα η νεολαία, οι εργαζόμενοι και οι αγρότες πρέπει να συγκροτήσουν ένα μαζικό επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα για την ανατροπή του καπιταλισμού και την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s