► ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ!

► ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΣΙΠΡΑ! 

φτω

Ξεκίνησε χτες Τρίτη το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (ΠΟΦ) των τραπεζιτών, καπιταλιστών, σπεκουλαδόρων χεντζφάντς και πολιτικών στο Νταβός Ελβετίας που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 26 Γενάρη. Σύμφωνα με έκθεση της φιλανθρωπικής οργάνωσης OXFAM για το ΠΟΦ του Νταβός, 42 άνθρωποι κατέχουν πλούτο ίσο με αυτό που κατέχουν τα 3,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι, το φτωχό 50% του παγκόσμιου πληθυσμού!

Στις ομιλίες του Φόρουμ οι σούπερ πλούσιοι υποκριτικά τονίζουν πόσο νοιάζονται για τα προβλήματα του κόσμου και το περιβάλλον. Γι’ αυτό που αληθινά καίγονται είναι το μέλλον του καπιταλισμού. Στα πολυτελή σαλέ του Νταβός κυριαρχεί ο φόβος ότι το σύστημα καταρρέει και ότι η παγκόσμια εργατική τάξη είναι στο δρόμο της επανάστασης.

Η έκθεση «Παγκόσμιοι Κίνδυνοι» του ΠΟΦ αναφέρει πέντε κινδύνους για τον καπιταλισμό: «Ανεργία ή μερική εργασία, χρηματοπιστωτικές κρίσεις, κατάρρευση κυβερνήσεων, σοκ από τεράστιες αυξήσεις στη ενέργεια και μεγάλη κοινωνική αστάθεια».

Οι τραπεζίτες τα αφεντικά και οι πολιτικοί τους υπηρέτες φοβούνται μια οικονομική κατάρρευση, την έκρηξη της «φούσκας» των παγκόσμιων χρηματηστηρίων (τρισεκατομμύρια ευρώ «ποσοτικής χαλάρωσης» από τις κεντρικές τράπεζες σε εθνικές τράπεζες και επιχειρήσεις).

Φοβούνται και τρέμουν την αντίσταση των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στη λιτότητα, στα μνημόνια, στην ανεργία και τους πολέμους.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού δημιούργησε την πολιτική κρίση στα πιο πλούσια κράτη όπως στις ΕΠΑ, Γερμανία, Γαλία, Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία: σ’ αυτά τα κράτη τα κυρίαρχα μέχρι σήμερα πολιτικά κόμματα καταρρέουν και οι ψηφοφόροι στρέφονται σ’ άλλα νεότευκτα κόμματα. Η έκθεση του ΠΟΦ τονίζει ότι «οι λαοί δεν θα υποστηρίξουν το σύστημα που τους φτωχαίνει, και μάλιστα συνειδητά».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από πορεία εργαζομένων στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβρη. Φωτό Ε.Α.

Εχτός από τους τραπεζίτες και σπεκουλαδόρους, στο Νταβός θα είναι και οι εκπρόσωποι της Σοσιαλδημοκρατίας και των αριστερών, όπως και ο Τσίπρας, που πρόδωσαν τους εργαζομένους. Θα είναι εκεί για να κηρύξουν την πλήρη υποστήριξη τους στο καπιταλιστικό σύστημα και την ανάγκη για ρεφορμιστικές αλλαγές.

Σκοπός τους είναι να αποπροσανατολίσουν την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους από τη σοαιαλιστική επανάσταση και την ανατροπή του καπιταλισμού, με διάφορα τερατώδη ψέμματα για μείωση της ανεργίας και της φτώχειας.

Αυτός είναι ο ιστορικός ρόλος των ρεφορμιστών όλων των ειδών – από τον Κόρμπιν μέχρι τον Τσίπρα.

Αλλά ρεφορμιστική λύση στον καπιταλισμό δεν υπάρχει πια! Η σημερινή κρίση του καπιταλισμού είναι η θανάσιμη αγωνία του συστήματος. Το βάρβαρο αυτό σύστημα έχει φάει τα ψωμιά του έδω και 100 χρόνια και πρέπει να ανατραπεί για να προχωρήσει η ανθρωπότητα στο σοσιαλισμό, σε μια ανώτερη κοινωνία. Γι’ αυτό το σκοπό απαιτείται το επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα.

Αλλιώς θα κυριαρχήσει η απόλυτη βαρβαρότητα του καταρρέοντος καπιταλιστικού πολιτισμού: συνεχείς πολέμοι παντού και πείνα για το 99% του πληθυσμού σε ένα κόσμο περιβαλλοντικής κόλασης. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s