► ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!

► Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΣΙΠΡΑ!

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ 24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τη σημερινή απεργιακή πορεία στην Αθήνα της Πρωτοβουλίας Σωματείων. Φωτό Ε.Α.

Η σημερινή Γενική Απεργία που κάλεσαν μερικά Εργατικά Κέντρα και Εργατικές Ομοσπονδίες και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία ενάντια στο «πολυνομοσχέδιο» της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-Θεσμών, ήταν μια επιτυχημένη πρώτη μαζική αντίσταση των εργαζομένων και της νεολαίας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ και ΕΝΑΝΤΙΑ στην προδοτική γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!

Στην περιοχή Αθήνας-Πειραιά απήργησαν με 100% συμμετοχή οι εργαζόμενοι Μετρό, οι ναυτικοί και οι οικοδόμοι. Οι ηγεσίες των ομοσπονδιών σε ΔΕΚΟ, ορυχεία, πετρέλαια κ.α. ακολούθησαν την προδοτική ΓΣΕΕ παρά το γεγονός ότι το «πολυνομοσχέδιο» ξεπουλά ΟΛΕΣ τις ΔΕΚΟ και τις κρατικές επιχειρήσεις.  

Στην Αθήνα πάνω από δέκα χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαία διαδήλωσαν με συνθήματα ενάντια στο «πολυνομοσχέδιο», υπέρ του δικαιώματος της απεργίας και κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σπιτιών και μαγαζιών. Από την Ομόνοια ξεκίνησε η πορεία του ΠΑ.Μ.Ε. (συμμετοχή περίπου 8.000) και από τα Προπύλαια η πορεία που είχε καλέσει η Πρωτοβουλία Σωματείων (συμμετοχή 2.000). Το ΣΕΚ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα) πραγματοποίησε ανεξάρτητη πορεία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της ΠΕΝΕΝ στη σημερινή απεργιακή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Στην πορεία της Πρωτοβουλίας συμμετείχαν με τα πανό τους αντιπροσωπία της ΠΕΝΕΝ (ναυτικοί) και τα σωματεία Μισθωτών Τεχνικών, Διορθωτών-Μεταφραστών, Σερβιτόρων-Μαγείρων, η ATTACK, αρκετά σωματεία εκπαιδευτικών, συνδικαλιστικές παρατάξεις, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Λαϊκή Ενότητα, το ΕΕΚ, η Λαϊκή Αντίσταση, Ροσινάντε, ΕΡΓΑΣ, ΜΕΤΑ, κ.α.

Και οι δυο πορείες στην ηλιόλουστη Αθήνα απέδειξαν ότι σκοπός των διοργανωτών ήταν μια διαμαρτυρία ενάντια στην κυβέρνηση αλλά και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Στις πορείες δεν υπήρχε ούτε ένα σύνθημα για γενική απεργία διαρκείας ούτε για ανατροπή της κυβέρνησης. Οι ηγεσίες ΠΑΜΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρούν ότι η εργατική τάξη σήμερα είναι σε υποχώρηση, μετά τη σοκ προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ, και ότι το μόνο που απομένει είναι η πραγματοποίηση διαμαρτυριών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Απεργοί διαδηλώτες στη Βουλή. Απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ με χημικά. Φωτό Ε.Α.

ml2

Φωτό Μάριος Λώλος

Η πεσιμιστική αυτή στάση απέτρεψε την ανάπτυξη της δυναμικής των εργαζομένων και νεολαίας. Το σημαντικό όμως είναι ότι χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαία στους δρόμους της Αθήνας σήμερα διαδήλωσαν ανεξάρτητα και ενάντια στην υπόδουλη ΓΣΕΕ που αρνήθηκε κάθε κινητοποίηση. Οι κινητοποιήσεις στα γραφεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πρέπει να συνεχιστούν άμεσα για να εκδιωχθεί η γραφειοκρατία από τα γραφεία που ανήκουν στην αγωνιζόμενη εργατική τάξη!

Οι αγωνιστές πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για μια μαζική συγκέντρωση τη Δευτέρα το βράδυ στη Βουλή αλλά με σαφή συνθήματα: Απόσυρση του “πολυνομοσχεδίου”, έξω οι ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, κάτω η κυβέρνηση Τσίπρα, Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για τη συντριβή των μνημονίων! Αυτή πρέπει να είναι τώρα η πολιτική στρατηγική των σωματείων, εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών που υποστήριξαν την απεργία. Απαραίτητα σε μια τέτοια στρατηγική είναι η πάλη για καταλήψεις και μπλοκαρίσματα (λιμάνια, δρόμοι, αεροδρόμια) με συμμετοχή των αγροτών και των μικροεπαγγελματιών.

Αυτός είναι ο δρόμος προς τη νίκη, και όχι οι 24ωρες διαμαρτυρίες και τα χάπενινγκ με κόκκινες μπογιές και γιγαντοπανό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τη σημερινή απεργιακή πορεία. Φωτό Ε.Α.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τη σημερινή απεργιακή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Παρακάτω η προκήρυξη της Εργατικής Αντίστασης που διανεμήθηκε στην Αθήνα.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ!

Η εργατική τάξη και η νεολαία υποστηρίζουν με ενθουσιασμό τις αποφάσεις Εργατικών Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Εργατικών Σωματείων για γενικές απεργίες την Παρασκευή και Δευτέρα (15/1) για την απόσυρση του αντεργατικού «Πολυνομοσχεδίου» της προδοτικής κοινουβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ! Οι μαζικές διαδηλώσεις οργής ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών και μαγαζιών δηλώνουν την αποφασιστικότητα των εργαζομένων και των μικροεπαγγελματιών να παλέψουν για τη συντριβή των μνημονίων.

Με το «Πολυνομοσχέδιο» ο Τσίπρας και οι Θεσμοί κάνουν το πρώτο βήμα για τη γενικευμένη απαγόρευση των απεργιών. Η υποταγμένη στα μνημόνια συνδικαλιστική γραφειοκρατία στη ΓΣΕΕ αρνείται οποιαδήποτε κινητοποίηση, γιατί στην αυγή του 2018 η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα δίνει τα ρέστα της για να επιβιώσει! Όπως και σε Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία, ο Τσίπρας βρίσκεται σε μια τεράστια πολιτική κρίση καθώς η κατάσταση στην ΕΕ πάει από το κακό στο χειρότερο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τη σημερινή απεργιακή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Η προδοτική άρνηση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας να καλέσει γενική απεργία ενάντια στην κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, στο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ – Μετρό και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, πρέπει να απαντηθεί με μαζικές γενικές απεργίες, πορείες και συγκεντρώσεις, μαζί με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα από την Παρασκευή και μέχρι να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο ή ανατραπεί η κυβέρνηση! Είναι φανερό ότι ο αγώνας ενάντια στα μνημόνια και σε Τσίπρα-Θεσμούς, περιλαμβάνει ταυτόχρονα την πάλη για να εξαναγκάσει τους γραφειοκράτες να καλέσουν γενική απεργία – αν δεν το κάνουν το κίνημα να τους πετάξει έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τη σημερινή απεργιακή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Το ενιαίο μέτωπο που γιγαντώνεται ενάντια στο “Πολυνομοσχέδιο” ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟ “ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ”, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ!

24ωρες γενικές απεργίες δεν φτάνουν, δεν επαρκούν. Σήμερα γίνονται περιοριστικές στη δύναμη της εργατικής τάξης που ξεχύνεται στον ταξικό αγώνα! Η απαίτηση των εργαζομένων είναι “πάρτε πίσω το πολυνομοσχέδιο!” και είναι αποφασισμένοι για απεργία διαρκείας. Μέρος του σημερινού αποφασιστικού αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά της γραφειοκρατίας, είναι η οργάνωση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ αντιπροσώπων εργαζομένων, νεολαίας, αγροτών, στρατιωτών, λαϊκών συνελεύσεων και επιτροπών, μικρομεσαίων επαγγελματιών και συνταξιούχων, για την εκλογή και συγκρότηση ανακλητής ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για την πάλη ενάντια στα μνημόνια.

Η γενική απεργία από την Παρασκευή μπορεί να νικήσει με την προοπτική της οργάνωσης ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ τής κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα και την εκδίωξη των Θεσμών! – Αθήνα 11/1/18 –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s