► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ «ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ»! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΕΣΗΜΕΡΙ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ «ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ»! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΕΣΗΜΕΡΙ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της Πρωτοβουλίας Σωματείων στην είσοδο των γραφείων της ΓΣΕΕ στο Πεδίο του Άρεως. Φωτό Ε.Α.

«ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΜΑΓΑΖΙ!»

Περίπου 150 μέλη εργατικών σωματείων, άνεργοι και νεολαία πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα σήμερα Πέμπτη βράδυ, ενάντια στην άρνηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να καλέσουν γενική απεργία για το «πολυνομοσχέδιο».

Την κινητοποίηση κάλεσε η Πρωτοβουλία Σωματείων για το Συντονισμό και συμμετείχαν με τα πανό τους η Attack και το ΕΕΚ.

Μερικά από τα συνθήματα της συγκέντρωσης: «ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ του Αλέξη μαγαζί!», «Οργάνωση απ΄τα κάτω συντονισμός – κάτω ο υποταγμένος συνδικαλισμός!», «Σωματεία ταξικά όχι εργοδοτικά!», «Κάτω τα χέρια από την απεργία – δεν θα υποταχτούμε στη σύγχρονη δουλεία»! Δεν υπήρξαν συνθήματα για να εξαναγκαστεί να καλέσει η ΓΣΕΕ γενική απεργία, ούτε συνθήματα για γενική απεργία διαρκείας.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ανοίξουν την είσοδο της ΓΣΕΕ αλλά δεν τα κατάφεραν. Λόγω της βροχής, οι οργανωτές ματαίωσαν την πορεία προς το κέντρο της Αθήνας.

Από την ντουντούκα της συγκέντρωσης έγινε κάλεσμα στην περιφρούρηση της αυριανής απεργίας και στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια 12 το μεσημέρι, καθώς και στην κινητοποίηση της Κυριακής ενάντια στη κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της ATTACK στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΓΣΕΕ. Φωτό Ε.Α.

Στη συγκέντρωση διανεμήθηκε η παρακάτω προκήρυξη της Εργατικής Αντίστασης:

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 μμ ΣΤΗ ΓΣΕΕ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΚΗΡΥΧΤΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ!

ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ!

Η εργατική τάξη και η νεολαία υποστηρίζουν με ενθουσιασμό τις αποφάσεις Εργατικών Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Εργατικών Σωματείων για γενικές απεργίες την Παρασκευή και Δευτέρα (15/1) για την απόσυρση του αντεργατικού «πολυνομοσχεδίου» της προδοτικής κοινουβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ!

Οι μαζικές διαδηλώσεις οργής ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών και μαγαζιών δηλώνουν την αποφασιστικότητα των εργαζομένων και των μικροεπαγγελματιών να παλέψουν για τη συντριβή των μνημονίων.

Με το «Πολυνομοσχέδιο» ο Τσίπρας και οι Θεσμοί κάνουν το πρώτο βήμα για τη γενικευμένη απαγόρευση των απεργιών. Οι υποταγμένοι στα μνημόνια γραφειοκράτες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες ΔΕΚΟ, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να καλέσουν σε γενική απεργία αν και στο παρελθόν καλούσαν για τα μάτια του κόσμου μια 24ωρη άσφαιρη τουφεκιά στον αέρα με μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας Τώρα η γραφειοκρατία στη ΓΣΕΕ αρνείται οποιαδήποτε κινητοποίηση, γιατί στην αυγή του 2018 η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα δίνει τα ρέστα της για να επιβιώσει!

Όπως και σε Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία, ο Τσίπρας βρίσκεται σε μια τεράστια πολιτική κρίση καθώς η κατάσταση στην ΕΕ πάει από το κακό στο χειρότερο.

Ουδέν κακό αμιγές καλού! Η προδοτική άρνηση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας να καλέσει γενική απεργία ενάντια στην κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, στο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ – Μετρό και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, πρέπει να απαντηθεί με μαζικές γενικές απεργίες, πορείες και συγκεντρώσεις, μαζί με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα από την Παρασκευή και μέχρι να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο ή ανατραπεί η κυβέρνηση! Είναι φανερό ότι ο αγώνας ενάντια στα μνημόνια και σε Τσίπρα-Θεσμούς, περιλαμβάνει ταυτόχρονα την πάλη για την εκδίωξη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας από τα γραφεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση της Πέμπτης 6 μμ στα γραφεία της ΓΣΕΕ, που κάλεσε η Πρωτοβουλία σωματείων για τον συντονισμό, είναι μια απόλυτα αναγκαία κινητοποίηση και πρέπει να είναι όσο πιο μαζική και θυμωμένη γίνεται! Πρέπει να εξαναγκάσει τη γραφειοκρατία να καλέσει γενική απεργία μέχρι την απόσυρση του “πολυνομοσχεδίου”!

Αυτές τις μέρες αναπτύσσεται ένα πανεργατικό και πανελλαδικό κίνημα των εργαζομένων, της νεολαίας, των μικρομεσαίων και των συνταξιούχων ενώ οι αγρότες ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.

Αυτό το ενιαίο μέτωπο που γιγαντώνεται ενάντια στο “πολυνομοσχέδιο” ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟ “ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ”, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ!

Γι’ αυτό το λόγο τα καλέσματα για 24ωρες γενικές απεργίες δεν φτάνουν, δεν επαρκούν. Σήμερα γίνονται περιοριστικά στη δύναμη της εργατικής τάξης που ξεχύνεται στον ταξικό αγώνα! Η ρεαλιστική απαίτηση των εργαζομένων είναι “πάρτε πίσω το πολυνοσμοσχέδιο!” και είναι αποφασισμένοι για απεργία διαρκείας.

Αυτός ο αγώνας μποϋκοτάρεται από τις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες ΔΕΚΟ, και γι’ αυτό έχει τώρα στην αρχή αδυναμίες. Όμως η δυναμική του ταξικού μίσους των εργαζομένων και της νεολαίας ΞΕΠΕΡΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ώρα με την ώρα!

Μέρος του σημερινού αποφασιστικού αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά της γραφειοκρατίας, είναι η οργάνωση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ αντιπροσώπων εργαζομένων, νεολαίας, αγροτών, στρατιωτών, λαϊκών συνελεύσεων και επιτροπών, μικρομεσαίων επαγγελματιών και συνταξιούχων, για την εκλογή και συγκρότηση ανακλητής ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για την πάλη ενάντια στα μνημόνια.

Η γενική απεργία από την Παρασκευή μπορεί να νικήσει με την προοπτική της οργάνωσης ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ τής κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα και την εκδίωξη των Θεσμών! – Αθήνα 10/1/18 –

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s