► ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ!

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΘΕΣΜΩΝ!

left1

Από τη συγκέντρωση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονικής το Σεπτέμβρη 2017. Φωτό left.gr

Η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ καταθέτει στη Βουλή αυτή τη βδομάδα “πολυνομοσχέδιο” με τα “προαπαιτούμενα” της τρίτης μνημονιακής αξιολόγησης από τους Θεσμούς. Με συνοπτικές διαδικασίες έκτακτης ανάγκης, όπως το συνηθίζει η κοινοβουλευτική χούντα, η ψηφοφορία για το “πολυνομοσχέδιο” θα πραγματοποιηθεί σε μια βδομάδα.

Το “πολυνομοσχέδιο” επιτίθεται μετωπικά στο δικαίωμα των πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων να κηρύσουν απεργία. Από πληροφορίες στα ΜΜΕ το “πολυνομοσχέδιο” επίσης περιλαμβάνει νέα βάρβαρα μέτρα για την αρπαγή σπιτιών και μαγαζιών με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ιδιωτικοποιήσεις (ΔΕΗ κ.α.), μεγάλες μειώσεις σε προνοιακά επιδόματα και στα αφορολόγητα όρια μισθωτών, αυξήσεις στη φορολόγηση των εργαζομένων, αντιδραστικά μέτρα στη δημόσια παιδεία κ.α.

Αυτό το “πολυνομοσχέδιο” δεν είναι απλά μια νομοθέτηση νέων μνημονιακών μέτρων. Μετά το νόμο-ιδιώνυμο που ποινικοποιεί τις διαμαρτυρίες ενάντια στους πλειστηριασμούς, η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα προχωρά σε καθαρά πολιτική επίθεση στο πιο σημαντικό δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων, στο δικαίωμα κήρυξης απεργίας.

IMG0061A

Συμβασιούχοι με τα πανό τους στη Βουλή στις απεργιακές κινητοποιήσεις του περασμένου Ιούλη. Φωτό Ε.Α.

Στην επίθεση τής υπόδουλης και προδοτικής κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα, οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και μεγάλες ομοσπονδίες ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Σ’ αυτή τη συγκυρία καθήκον των αγωνιστών/στριών είναι να καλέσουν και να παλέψουν σε κάθε χώρο δουλειάς και σωματείο για κινητοποιήσεις και αποφάσεις ώστε να εξαναγκαστεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να καλέσουν άμεσα ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ! Μια 24ωρη γενική απεργία δεν φτάνει!

Μια Απεργία Διαρκείας μέχρι τη Νίκη, πρέπει να έχει την ενεργό υποστήριξη της νεολαίας, των αγροτών και των μικροεπαγγελματιών.

Δεν πρέπει όμως να υπάρχει η παραμικρή ψευδαίσθηση για τη θέληση και τη φύση τής ξεπουλημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας! Η εργατική τάξη πρέπει να την εξαναγκάσει με ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ να καλέσει Γενική Απεργία μέχρι τη Νίκη, αλλιώς να την πετάξει έξω από τα γραφεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ!

ЅɑIS-VɎǠCяԙ͠PϠԇ͠ʑǔǮ(Eurokinissi-әԇчӠć̇ԑϐϕˏө

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ! Από την κινητοποίηση των αγροτών της Κρήτης στην Αθήνα πέρσι το Μάρτη.

Οι εργαζόμενοι και νεολαία, αγρότες και μικροεπαγγελματίες, κατανοούν την ανάγκη της Γενικής Απεργίας Διαρκείας. Οι 24ωρες γενικές απεργίες, που καλούν το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν φτάνουν για τη Νίκη, είναι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Η ενότητα των εργαζομένων δεν επιτυγχάνεται με καλές προθέσεις και αποφάσεις, αλλά με σκληρές κινητοποιήσεις στους δρόμους, με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα, ενάντια στα μνημόνια της κοινοβουλευτικής χούντας και στην προδοτική απραγία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Παράλληλα με τον άμεσο αγώνα για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, οι μαχητές και οι αγωνιστές/τριες στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα καλούνται να οργανώσουν διαδικασίες για τη σύγκλιση μιάς ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ αντιπροσώπων εργαζομένων, νεολαίας, αγροτών, στρατιωτών, λαϊκών συνελεύσεων και επιτροπών, μικρομεσαίων επαγγελματιών και συνταξιούχων, για τη συγκρότηση ανακλητής ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για την πάλη ενάντια στα μνημόνια.

Στην καρδιά των συζητήσεων μιας αντιπροσωπευτικής δημοκρατικής ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ θα είναι η στρατηγική του αγώνα για τη συντριβή των μνημονίων. Είναι αρκετές οι 24ωρες γενικές απεργίες ή απαιτείται η οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ;

jean paul pelissier Marse

Από την απεργιακή πορεία εργαζομένων και νεολαίας στη Μασαλία τον περασμένο Σεπτέμβρη. Φωτό Jean Paul Pelissier.

Σήμερα τα πιο δυνατά κράτη της ΕΕ – η Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία – τραντάζονται από την παγκόσμια οικονομική κρίση της τραπεζικής-χρηματιστηριακής “φούσκας”, και μια πρωτόγνωρη πολιτική κρίση που έχει διχάσει τις άρχουσες τάξεις και τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Πρόκειται για μια περίοδο όπου τα αφεντικά και οι χρεοκοπημένες τράπεζες δεν μπορούν να κυβερνήσουν όπως προηγούμενα, και η ευρωπαϊκή εργατική τάξη, νεολαία και αγροτιά δεν μπορεί να επιβιώσει.

Το 2018 προμηνύεται μια χρονιά επαναστατικών ταξικών συγκρούσεων σ’ όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, σε μια περίοδο που ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και ο σιωνισμός ετοιμάζουν επίθεση σε Λίβανο, Συρία και Ιράν.

Η λύση στην Ελλάδα είναι αγώνας για ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ τής κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα, τη συντριβή του Μητσοτάκη και της Χρυσής Αυγής, την εκδίωξη των Θεσμών! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s