► Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΣΤΑ ΕΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ!

► ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

Το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) των Ενωμένων Εθνών (ΕΕ) ψήφισε ομόφωνα την προηγούμενη Παρασκευή 22/12 νέες βάρβαρες κυρώσεις ενάντια στη Βόρεια Κορέα για να περιορίσει τις εισαγωγές ενέργειας και τους Βορειοκορεάτες εργάτες σε ξένες χώρες.

fullsizeoutput_3675

Από στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας Πιόνγκγιανγκ. Φωτό South China Morning Post

Η Απόφαση 2397 του ΣΑ μειώνει κατά 90% τις ποσότητες πετρελαίου που επιτρέπεται να εξαχθούν στη Βόρεια Κορέα. Η χώρα, με μακρύ και έντονο χειμώνα, τώρα θα μπορεί να εισάγει μόνο 500.000 βαρέλια πετρέλαιου το χρόνο. Η Απόφαση επίσης απαγορεύει την εξαγωγή στη Βόρεια Κορέα κάρβουνου, βιομηχανικών εργαλείων και υλικών, οχήματα μεταφορών και υποχρεώνει τις χώρες με Βορειοκορεάτες εργάτες να τους απελάσουν μετά από 2 χρόνια.

Η Πρέσβειρα των ΕΠΑ στα ΕΕ Χέϊλι δήλωσε ευχαριστημένη από την Απόφαση του ΣΑ των ΕΕ. Ο Πρόεδρος Τραμπ εξακολούθησε να απειλεί ότι θα «καταστρέψει ολοκληρωτικά» τη Βόρεια Κορέα δημιουργώντας κλίμα για στρατιωτική επέμβαση. Ο Τραμπ έχει την υποστήριξη των ΜΜΕ τα οποία παρουσιάζουν τους ηγέτες της Βόρειας Κορέας ως τρελλούς και πολεμοχαρείς. Στην πραγματικότητα φανατικός πολεμοχαρής είναι ο Τραμπ.  

Η Ρωσία και η Κίνα, που ψήφισαν την Απόφαση μαζί με τις ΕΠΑ, αναγνωρίζονται από τον Τραμπ ως «κύριες ανταγωνιστικές δυνάμεις». Αλλά παράλληλα ο Τραμπ προσπαθεί να στρέψει τη Ρωσία και την Κίνα ενάντια στη Βόρεια Κορέα.

Από την εποχή του πολέμου της Κορέας (1950-53) οι ΕΠΑ δεν έχουν αναγνωρίσει το κράτος της Βόρειας Κορέας ενώ το 1951 ο στρατηγός των ΕΠΑ ΜακΆρθουρ πρότεινε τη χρήση ατομικών όπλων ενάντια στη Βόρεια Κορέα. Είναι αυτή η κατάσταση που αναγκάζει τη Βόρεια Κορέα να αναπτύξει τα δικά της ατομικά όπλα και πυραύλους ώστε να αμυνθεί ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις.

fullsizeoutput_3674

Από στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας Πιόνγκγιανγκ. Φωτό NBC News

Οι Βορειοκορεάτες ξέρουν ότι δεν πρέπει να έχουν καμιά εμπιστοσύνη για ειρήνη στη χερσόνησο καθώς οι ΕΠΑ δεν δέχονται την επανένωση της χώρας. Επίσης είδαν τι απέγιναν ο Μιλόσεβιτς στη Γιουγκοσλαβία/Σερβία, ο Σαντάμ Χουσείν στο Ιράκ, ο Συνταγματάρχης Καντάφι στη Λιβύη που νόμισαν ότι μπορούν να εμπιστευτούν τους ιμπεριαλιστές.

Οι απειλές των ΕΠΑ ενάντια στη Βόρεια Κορέα είναι πραγματικές απειλές και ενάντια στην Κίνα και στη Ρωσία. Οι ΕΠΑ με την Ιαπωνία θέλουν να κυριαρχήσουν στην Άπω Ανατολή με απώτερο στόχο την επίθεση ενάντια σε Κίνα και Ρωσία για να τις μεταβάλλουν σε υποτελείς στον ιμπεριαλισμό χώρες. Αυτός βέβαια είναι ο στρατηγικός στόχος του ιμπεριαλισμού.

Η σταλινική γραφειοκρατία σε Ρωσία και Κίνα αντί να αντιμάχονται τα σχέδια του ιμπεριαλισμού ψηφίζουν τις αντιδραστικές προτάσεις των ΕΠΑ στο ΣΑ των ΕΕ! Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κζι Ζινπίνγκ νομίζουν ότι μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Οι ΕΠΑ θα τους εκμεταλλευτούν για να τους χτυπήσουν στην κατάλληλη στιγμή – όπως έκανε ο Χίτλερ. Πρώτα υπόγραψε σύμφωνο μη-επίθεσης με τη Σοβιετική Ένωση (1939) και αφού νίκησε τους Βρετανούς-Γάλλους στην Ευρώπη, επιτέθηκε στη Σοβιετική Ένωση το 1941.

Η Βόρεια Κορέα θα πολεμήσει όπως έχει κάνει στο παρελθόν για την προστασία της χώρας και την ενοποίηση της Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Την ώρα που ο Τραμπ απειλεί τη Βόρεια Κορέα και αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του σιωνιστικού κράτους, οι άστεγοι και φτωχοί διαρκώς αυξάνονται στις ΕΠΑ. Με τη φορολογική μεταρρύθμιση ο Τραμπ παρέδωσε τρισεκατομμύρια δολλάρια στους Αμερικανούς τραπεζίτες και καπιταλιστές και παράλληλα κατέστρεψε το νόμο του Προέδρου Ομπάμα για τη δημόσια υγεία.

Ο στόχος του Τραμπ είναι η παντοδύναμη εργατική τάξη των ΕΠΑ και τα εργατικά σωματεία. Οι εργαζόμενοι στις ΕΠΑ και στη Βόρεια Κορέα έχουν αυτό τον κοινό εχθρό που σήμερα ονομάζεται Ντόναλντ Τραμπ – Γουόλ Στριτ.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι και νεολαία στον αγώνα τους ενάντια στα μνημόνια και στην υπόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ πρέπει να υποστηρίξουν τη Βόρεια Κορέα, όπως την Παλαιστίνη και τη Συρία, ενάντια στον κοινό εχθρό τον ιμπεριαλισμό. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s